سازمان ملل از گروه طالبان خواست تا به بمب‌گذاری‌های مرگبار کنار جاده‌ای که بیشتر غیر نظامیان را هدف قرار می‌گیرند، پایان دهد.

 

این درخواست پس از آن مطرح شد که روز جمعه انفجار یک بمب کنار جاده‌ای در منطقه دولت‌آباد ولایت بلخ در شمال افغانستان، سبب جان باختن ۱۹ غیر نظامی شد که به یک مراسم عروسی دعوت شده بودند.

 

دفتر هیئت معاونت سازمان ملل متحد برای افغانستان- یوناما – در اطلاعیه‌ای اعلام کرد که طالبان برخلاف درخواست رهبر این گروه که ۱۴ سال قبل کارگذاری مین‌های ضد نفر را ممنوع کرده بود، عمل می‌کنند.

 

سازمان یوناما اعلام کرده است: “ملا عمر در سال ۱۹۹۸ کارگذاری مین‌های زمینی را ممنوع کرده بود و آن را ضد اسلام و بشریت خوانده بود و با وصف آن طالبان تا اکنون به استفاده ازاین مین‌ها ادامه می‌دهند.”

 

سازمان ملل در گزارشی از جان باختن هزار و ۱۴۵ غیر نظامی در شش ماه نخست سال جاری میلادی خبر داده بود که بر پایه یافته‌های این سازمان ۵۰ درصد آن به علت کارگذاری بمب‌های کنار جاده‌ای شورشیان بوده است. در سال ۲۰۱۱ نیز سه‌هزار و ۲۱ غیر نظامی کشته شدند که بر پایه یافته‌های سازمان ملل ۷۹ درصد آنان توسط شورشیان کشته شدند و اینکه علت مرگ بیشتر آن‌ها بمب‌های کنار جاده‌ای بوده است.

 هیئت معاون سازمان ملل برای افغانستان با بیان اینکه این مین‌ها آسیب‌های جدی به غیر نظامیان وارد می‌کند از این گروه خواسته است تا بار دیگر استفاده از مین‌ها را ممنوع و متوقف سازند.

 

به گزارش یوناما، گروه طالبان، یکی از مظنونان بمب‌گذاری خونین منطقه دولت‌آباد بلخ است، اما گروه طالبان اعلام کرده که در این بمب‌گذاری نقش نداشته است.

 

ذبیح‌الله مجاهد، از سخنگویان این گروه گفت که این بیانیه سازمان ملل اعلام یک موضوع “یکجانبه” است که از سوی “غربی‌ها” به عنوان یک وسیله تبلیغاتی علیه طالبان استفاده می‌شود.

 

وی با انتشار اطلاعیه‌ای گفت: “طالبان از بمب‌های کنار جاده‌ای استفاده می‌کنند، اما این بمب‌ها به صورت کنترل از راه دور و علیه نظامیان استفاده می‌شود.”

 

پیش از این سازمان ملل در گزارشی از جان باختن هزار و ۱۴۵ غیر نظامی در شش ماه نخست سال جاری میلادی خبر داده بود که بر پایه یافته‌های این سازمان ۵۰ درصد آن به علت کارگذاری بمب‌های کنار جاده‌ای شورشیان بوده است.

 

در سال ۲۰۱۱ نیز سه‌هزار و ۲۱ غیر نظامی کشته شدند که بر پایه یافته‌های سازمان ملل ۷۹ درصد آنان توسط شورشیان کشته شدند و اینکه علت مرگ بیشتر آن‌ها بمب‌های کنار جاده‌ای بوده است.

 

به گفته یان کوبیس، نماینده ویژه سازمان ملل متحد در افغانستان، سازمان ملل همواره راهکارهایی را به خاطر حفظ جان غیر نظامیان به طرف‌های درگیر ارائه کرده است، اما مخالفان مسلح (طالبان) در این زمینه بی‌تفاوت بوده‌اند.