بانک مرکزی ايران اعلام کرد نرخ تورم با ۷. ۶ درصد رشد در ۱۲ ماه منتهی به شهريورماه سال جاری به ۲۴ درصد رسيد، اين در حالی است که بسياری از کار‌شناسان از جهش فوق‌العاده نرخ تورم در نيمه دوم سال خبر می‌دهند.

به گزارش خبرگزاری کار ايران (ايلنا)، بر اساس اعلام بانک مرکزی، نرخ تورم در ۱۲ ماه منتهی به شهريورماه سال ۹۱ نسبت به مدت مشابه با افرايش روبه‌رو شد و به ۲۴ درصد رسيد.

ميانگين نرخ تورم در ۱۲ ماه منتهی به شهريورماه سال ۹۱ از ۳. ۱۸ درصد به ۲۴ درصد رسيد.

ايلنا سياست‌های پولی، ارزی و اعتباری از سوی بانک مرکزی و نيز اعمال سياست هدفمندی يارانه‌ها از سوی دولت را از جمله علل افزايش نرخ تورم در سال ۹۱ دانسته است.

پيش از اين نرخ تـورم در مردادماه ۱۳۹۱ معـادل ۵. ۲۳ درصد و نرخ تورم در ۱۲ ماه منتهی به ارديبهشت ماه سال ۱۳۹۱ نسبت به ۱۲ ماه منتهی به ارديبهشت ماه سال ۱۳۹۰ معادل ۲. ۲۲ درصد اعلام شده بود.

اين آمار رسمی در حالی اعلام می‌شوند که رسانه‌های رسمی جمهوری اسلامی همچنان از اوج‌گيری بی‌سابقه قيمت‌ها در ايران خبر می‌دهند و آمار رسمی حکومت را درباره نرخ تورم، بيش از هميشه زير پرسش می‌برند

بر اساس آمار رسمی نرخ تورم پيش از اين در سال ۱۳۸۷ به رکورد  ۴. ۲۵ درصدی در دهه ۸۰ خورشيدی رسيد و ‌ در سال‌های ۱۳۸۸ و ۱۳۸۹ روندی نزولی را طی کرد.

اما از اواخر سال ۱۳۸۹ نرخ تورم مجددا سيرصعودی به خود گرفت و با افزايش ماه به ماه، در اواخر سال ۱۳۹۰ ارقام بالای ۲۰ درصد را ثبت کرد.

در ‌‌نهايت نرخ تورم در پايان سال ۱۳۹۰ به ۲۱.۵ درصد رسيد که نسبت به تورم ۱۲.۴ درصدی سال ۱۳۸۹، افزايش ۱. ۹ درصدی را نشان می‌دهد.

اين آمار، آمار رسمی جمهوری اسلامی ايران است که نهادها و ارگان‌های دولتی مختلف از جمله مرکز آمار و بانک مرکزی نيز بارها بر سر آن اختلاف داشته‌اند.

مردادماه گذشته عادل آذر، رئیس مرکز آمار ایران گفته بود: “در شورای عالی آمار تصمیم گرفته شده است تا زمانی که آمار نرخ تورم از سوی همه سازمان‌های ذی‌ربط همسان نشده، نرخ تورم علنی نشود.”

در همين ماه علی‌محمد احمدی، عضو کمیسیون برنامه و بودجه مجلس به نقل از مرکز آمار ایران، نرخ تورم ۱۲ ماهه گروه اصلی مواد خوراکی را بیش از ۳۵ درصد، و نرخ تورم در گروه مسکن و آب و برق و گاز و سایر سوخت‌ها را نزدیک به ۴۸ درصد اعلام کرده بود.

وی افزوده بود: “بیشترین افزایش ماهانه قیمت در بین خوراکی‌ها، مربوط به نان، شیر، پنیر، تخم مرغ، میوه، خشکبار و گوشت قرمز و سفید بوده است.”

اين آمار رسمی در حالی اعلام می‌شوند که رسانه‌های رسمی جمهوری اسلامی همچنان از اوج‌گيری بی‌سابقه قيمت‌ها در ايران خبر می‌دهند و آمار رسمی حکومت را درباره نرخ تورم، بيش از هميشه زير پرسش می‌برند.