نماینده‌ ویژه‌ وزارت خارجه‌ آمریکا در امور صلح افغانستان ضمن استقبال از مبادله زندانیان میان دولت افغانستان و گروه طالبان، خواستار سرعت‌بخشیدن به تلاش‌ها برای دستیابی به اهداف مشخص‌شده در توافق‌نامه‌ صلح آمریکا و طالبان شد.

زلمی خلیل‌زاد، نماینده ویژه آمریکا در امور صلح افغانستان ـ عکس از آرشیو

زلمی خلیل‌زاد، نماینده‌ ویژه‌ وزارت خارجه‌ آمریکا در امور صلح افغانستان دوشنبه ۲۵ فروردین / ۱۳ آوریل در صفحه توئیتر خود آزادی زندانیان در افغانستان را گام مهمی در روند صلح و کاهش خشونت خواند.

خلیل‌زاد در توئیتر نوشت: «دو طرف باید تلاش‌های خود را در جهت دستیابی به اهداف مشخص‌شده در توافق‌نامه آمریکا و طالبان هر چه زودتر سرعت بخشند.»

او همچنین شیوع ویروس جدید کرونا در زندان‌ها به دلیل ظرفیت پایین آن‌ها را تهدیدی واقعی دانسته و تأکید کرده است که به‌منظور جلوگیری از شیوع کرونا، روند آزادی زندانیان هرچه زودتر انجام شود.

دفتر شورای امنیت ملی افغانستان، روز گذشته، یکشنبه ۲۴ فروردین / ۱۲ آوریل اعلام کرد که سومین گروه از زندانیان طالبان براساس فرمان محمد اشرف غنی، رئیس جمهوری این کشور و با درنظر گرفتن «وضعیت سلامت، سن و مدت مجازات باقی مانده آن‌ها» آزاد شده‌اند.

شورای امنیت ملی شمار زندانیانی که یکشنبه آزاد شدند اعلام نکرد اما پیش از این گفته شده بود که ۱۰۰ زندانی گروه طالبان در مرحله سوم آزاد خواهند شد.

روند آزادی زندانیان طالبان چهارشنبه هفته گذشته آغاز شد. در این روز دولت افغانستان ۱۰۰ زندانی طالبان را آزاد کرد و در روز پنج‌شنبه نیز ۱۰۰ تن دیگر از این گروه آزاد شدند.

جاوید فیصل، سخنگوی دفتر شورای امنیت ملی افغانستان نیز روز دوشنبه در صفحه توئیتر خود نوشت دولت افغانستان تا کنون ۳۶۱ زندانی طالبان را از زندان بگرام آزاد کرده است.

فیصل تأکید کرده است که این روند ادامه دارد و دولت در مجموع یک‌هزار و ۵۰۰ زندانی طالبان را آزاد خواهد کرد.

گروه طالبان که روز جمعه اعلام کرده بود آزادی زندانیان این گروه مطابق توافق‌نامه‌ آمریکا و این گروه نیست و کسانی که آزاد شده‌اند «افراد نامعلوم» هستند، روز گذشته (یکشنبه) ۲۰ زندانی دولت افغانستان را آزاد کرد. افراد آزادشده از طریق صلیب سرخ به دفتر والی قندهار منتقل شدند.

گفت‌وگوهای میان دولت افغانستان و طالبان باید ۱۰ روز پس از امضای توافق‌نامه صلح آمریکا و طالبان آغاز می‌شد، اما به‌دلیل تأخیر در آزادی زندانیان طالبان و روشن نبودن هیئت مذاکره‌کننده دولت و اختلافات سیاسی میان اشرف غنی و عبدالله عبدالله، مسئول اجرایی پیشین افغانستان و رقیب غنی در انتخابات ریاست جمهوری، این گفت‌وگوها نیز به تأخیر افتاده ‌است.

بیشتر بخوانید: