محمدحسن رحیمیان تولیت مسجد مقدس جمکران در گفت‌وگو با سایت علی خامنه‌ای گفته که یکی از کارهای رهبر جمهوری اسلامی «هر زمانی که مثلا احساس خستگی و ملالت می‌کند» این است که به مسجد جمکران می‌رود.

علی خامنه‌ای، رهبر جمهوری اسلامی ایران در مسجد جمکران قم

به گفته او خامنه‌ای « گاهی در فاصله‌های زمانی خیلی کم مثلاً در ظرف دو تا سه هفته و یا گاهی هم در فاصله‌های زمانی بیشتر» به مسجد جمکران «مشرف می‌شدند».

رحیمیان در باره زمان و نحوه حضور خامنه‌ای در مسجد جمکران قم به عنوان یکی از «زیارتگاه‌های شیعیان» هم گفته: « معمولاً هم در یک فضای آرام و خلوتی می‌آیند» و «برخلاف خیلی‌ها هر بار که به مسجد می‌آیند چند نفر از اعضای خانواده‌شان و چند نفر از نوه‌هایشان را به‌همراه خود می‌آورند».

او «زیارت امام رضا»، هشتمین امام شیعیان در مشهد و «دیدار با خانواده شهدا» را از دیگر کارهایی که خامنه‌ای در هنگام «خستگی یا احساس ملالت» انجام می‌دهد، عنوان کرده است.

تولیت این مکان زیارتی برای شیعیان در بخش دیگری از این گفت‌وگو اعتقاد نداشتن روح‌الله خمینی، رهبر پیشین جمهوری اسلامی به مسجد جمکران را هم « یک تهمت بزرگ و یک حرف کاملاً‌ بیجایی» دانسته و به نقل از حسن صانعی، سرپرست بنیاد ۱۵ خرداد و رضا فراهانی، راننده خمینی گفته است: چند باری همراه او به مسجد جمکران رفته بودند.

رحیمیان حتی به نقل از فردی به نام محمد سجادی، که او را یکی از «حواریون» مصطفی خمینی معرفی کرده، روایت کرده است: روح الله خمینی «یک بار دست کشمیری را گرفته و گفته به جمکران برو و برای من دعا کن».

او اما نگفته که منظورش مسعود کشمیری، عضو سازمان مجاهدین خلق است یا فرد دیگری اما گفته که « آقای کشمیری در خانه‌شان هم دعا می‌کرد و شاید دعای مستجابی داشت».

رحیمیان که مدیرمسئول نشریه «پاسدار اسلام» و عضو «هیئت منصفه دادگاه ویژه روحانیت» نیز هست، در ادامه تقدس‌آفرینی برای مسجد جمکران در قم به نقل از موسی شبیری زنجانی، از مراجع تقلید شیعیان که به تازگی دفترش به دلیل ابتلا به ویروس کرونا و فوت یکی از افراد دفترش، قرنطینه شد هم گفته است: «امام دچار بیماری فوق‌العاده‌ حادی شده بودند و دکتر هم امیدی به حیات ایشان نداشت. من با یکی از دوستان به جمکران رفتیم و برای شفای ایشان دعا کردیم و مسئله حل شد.».

فروردین امسال خبرگزاری‌های ایران از فوت خواهرزاده و خواهر شبیری زنجانی به دلیل بیماری کرونا خبر داده بودند.

رحیمیان در پایان مخالفان با تقدس مسجد جمکران را کسانی خوانده که به دلیل «عناد با مراکز دینی و امام زمان (دوازدهمین امام شیعیان) سعی می‌کنند که تخریب و تضعیف بکنند» و گفته است: « مردم در سخت‌ترین شرایط مخصوصاً در نیمه‌ی شعبان به این بیابانی که در آن امکانات فراوانی فراهم نیست می‌آیند و برمی‌گردند. بر خلاف همه‌ی این مسائل ما هر روز و هر سال شاهد افزایش حضور مردم در مسجد جمکران هستیم و سالانه پانزده درصد حضور مردم در مسجد جمکران افزایش پیدا می‌کند».

همزمان با شیوع کرونا در ایران که نخستین نمونه‌های آن در قم شناسایی شد، نهادهای مذهبی با تعطیلی مراکز دینی و زیارتی از جمله آرامگاه «حضرت معصومه» و مسجد جمکران در قم مخالفت کردند. برخی از شخصیت‌های مذهبی مدعی شدند: این اماکن خاصیت ضد ویروسی دارند. یک گروه مذهبی نیز در مخالفت با این تصمیم در ورودی این مکان را شکستند. جمهوری اسلامی این افراد را به شیرازی، روحانی مخالف علی خامنه‌ای منصوب کرد اما دستگیر شدگان چهره‌های نزدیک به «اصول‌گرایان» و محافظه‌کاران سنتی در ایران بودند.