ايران اتهام حملات سايبری به بانک‌های آمريکا و اختلال در سيستم‌های اطلاعاتی اين کشور را رد کرد.

يک مقام اطلاعاتی آمريکا در گفت‌وگو با سی‌ان‌ان اظهار داشته که نهادهای اطلاعاتی آمريکا با مشاهده و تحت پيگرد قرار دادن اين حملات سايبری دريافته‌اند که اين حملات از طرف ايران صورت گرفته است.

اما سردار محسن کاظمينی، فرمانده سپاه “محمد رسول‌الله” تهران گفت: “ما اين اتهام را به‌طور ۱۰۰ درصد رد می‌کنيم و آن را در شأن سپاه نمی‌دانيم.”

يک مقام اطلاعاتی آمريکا در اين زمينه گفت: “قضيه دقيقاً اين است که قابليت‌های ايران در حوزه سايبری رو به افزايش است. ما اين موضوع را مورد توجه قرار داده‌ايم و نگران افزايش توانايی آنها برای انجام اقداماتی در اين حوزه هستيم.”

به گفته کاظمينی “لشکر سايبری سپاه در فضای سايبر، اقداماتی نظير حضور و رصد فضای سايبر، وبلاگ‌نويسی و اقدامات فرهنگی و اجتماعی و مانند اينها را انجام می‌دهد و به دنبال نفوذ سايبری نيست.”

حملات سايبری اخير به شرکت نفتی آرماکو برای عربستان سعودی و شرکت توليدکننده گاز طبيعی راس‌گاز ضررهايی را وارد کرده است. ويروس شمعون موجب شد بيش از ۳۰ هزار کامپيوتر از کار بيفتند

حملات سايبری اخير به شرکت نفتی آرماکو برای عربستان سعودی و شرکت توليدکننده گاز طبيعی راس‌گاز ضررهايی را وارد کرده است.

اين حملات با استفاده از يک ويروس به نام شمعون انجام شده است که می‌تواند در شبکه‌های کامپيوتری پخش شود و فايل‌ها را از بين ببرد.

لئون پانه‌تا، وزير دفاع ايالات متحده گفته است ويروس شمعون فايل‌های اساسی سيستم آرماکو را از بين برد و به جای آن تصوير پرچم آمريکا را جايگزين کرد که در حال سوختن بود. اين ويروس موجب شد بيش از ۳۰ هزار کامپيوتر از کار بيفتند. حمله به سيستم‌های کامپيوتری شرکت قطری نيز کيفيت مشابهی داشت.

به گفته يان برمن، نايب‌رئيس شورای سياست خارجی آمريکا “حکومت ايران در طول سه سال گذشته به شکل گسترده‌ای بر توانايی دفاعی و هجومی خود در فضای سايبر سرمايه‌گذاری کرده ‌است.”

سال گذشته اريک اشميت، مدير شرکت گوگل گفت ايرانی‌ها توانايی “عجيبی” در جنگ سايبری دارند و (به همين دليل) ايرانی‌ها تهديدی برای فضای سايبری به شمار می‌آيند.”

در همين حال روزنامه نيويورک‌تايمز چند ماه پيش در گزارشی نوشت: “اوباما از ماه نخست استقرار در دفتر رياست‌جمهوری دستور حملات پنهانی سايبری را عليه برنامه هسته‌ای ايران صادر کرده است.”

بر پايه اين گزارش اين حملات نخستين بار با رمز “مسابقات المپيک” از زمان جورج بوش آغاز شد.

اوباما گفته است اگر حمله “مسابقات المپيک” نتواند در متوقف کردن پيشرفت برنامه اتمی ايران موفق شود، تحريم‌ها و ديپلماسی نيز نتيجه‌بخش نخواهند بود و ممکن است در چنين وضعيتی اسرائيل آغازکننده يک حمله نظامی عليه ايران باشد.

کشورهای غربی می‌گويند ايران ممکن است در برنامه اتمی‌اش مقاصد نظامی داشته باشد اما تهران با رد کردن اين اتهام اعلام می‌کند در برنامه اتمی اهداف صلح‌آميز و پزشکی را دنبال می‌کند.

بنا بر گفته منابع روزنامه نيويورک‌تايمز، حتی پس از آنکه بر اثر يک اشتباه در برنامه‌نويسی در ويروس استاکس‌نت، بسياری از کامپيوترها در دنيا آلوده شدند، از دامنه اين حملات کاسته نشد.

ويروس استاکس‌نت که به سيستم‌های کامپيوتری تأسيسات هسته‌ای نطنز نفوذ داده شده بود، باعث اخلال در کار اين تأسيسات شد. هر چند مقام‌های ايرانی اعلام کردند توانسته‌اند اين ويروس را مهار کنند. در چند هفته اخير نيز اعلام شده بدافزار “شعله” ايران را مورد حمله قرار داده است.

پس از شدت گرفتن اين حملات، ايران از چند سال پيش ارتش سايبری را تأسيس کرده است.