علی خامنه‌ای عملکرد دستگاه حکومتی خود در مقابله با کرونا را ستود و به کشورهای غربی تاخت. او علم را به باد انتقاد گرفت و گفت پیشرفت‌های آن خوشبختی نمی‌آورد، و از همه خواست تا از «توطئه دشمنان» در دوران کرونا غافل نمانند. او این بار درباره «جن» حرفی نزد.

علی خامنه‌ای، رهبر جمهوری اسلامی
علی خامنه‌ای، رهبر جمهوری اسلامی

علی خامنه‌ای، رهبر جمهوری اسلامی پنج‌شنبه ۲۱ فروردین در تلویزیون ظاهر شد و درباره دوران کرونا سخنرانی کرد. او در این سخنرانی چنان وانمود کرد که جمهوری اسلامی در مقابله با کرونا عملکرد خوبی داشته است در حالی که کشورهای دیگر در آن گرفتار مانده‌اند.

او با بیان این‌که «اقدامات بسیار خوبی شده» و «ملت ایران در این آزمون کرونا خوش درخشید»، ضمن تشکر از جامعه پزشکی گفت: «طلاب، دانشجویان و هزاران بسیجی و آحاد مردم خدمات باارزشی که واقعاً از توصیف بالاتر است ارائه کردند. در کنار این‌ها نیروهای مسلح که از همه توان خود حتی در زمینه‌های علمی و ساخت و ساز و تولید امکانات بهداشتی و درمانی استفاده کردند.»

رهبر جمهوری اسلامی در ادامه برای نشان دادن ناتوانی دیگر کشورها در مقابله با کرونا تنها بر چنین تصاویری تأکید کرد: «این‌که دولتی ماسک و دستکش متعلق به دولت دیگر را سر راه مصادره کند و به کشور خودش ببرد اتفاق افتاد. یا مردم هر روز در ظرف مدت کوتاهی فروشگاه‌ها را تخلیه کنند و حرص بزنند برای خرید بیشتر و دکان‌ها خالی شود، یا کسانی برای چند دستمال توالت به جان هم بیفتند و یا کسانی برای خرید اسلحه صف بکشند (چون در این ایام احساس خطر می‌کند) یا بیماران را اولویت‌گذاری کنند و بیمار پیر را معالجه نکنند؛ این چیزهایی‌ست که در آن‌جا اتفاق افتاده است.»

او اما به موفقیت برخی از کشورها در مقابله با کرونا، تدابیر اقتصادی دیگر کشورها در مقایسه با ایران و پژوهش‌های علمی در جهان برای یافتن واکسن کرونا هیچ‌گونه اشاره‌ای نکرد و حتی پیشرفت‌های علمی را به باد انتقاد گرفت: «خرد انسانی نعمت بزرگی است و می‌تواند بسیاری از مشکلات دنیا را حل کند، لکن برخی گره‌ها را نمی‌توان با آن حل کرد. این‌همه پیشرفت و تحولات گوناگون نتوانسته به بشر خوشبختی ببخشد. (…) امروز بی‌عدالتی در دنیا از علم تغذیه می‌کند و علم پیشرفته در خدمت بی‌عدالتی و جنگ‌افروزی است.»

خامنه‌ای در مقابل، توسل به تشیع و امام زمان را راه حل می‌داند: «شاید در تاریخ بشر کم شده باشد که جامعه بشری به قدر امروز نیاز به منجی داشته باشد (…) انتظار فراتر از نیازمندی و احساس نیاز است، انتظار یعنی امید و اعتقاد به این‌که آینده قطعی وجود دارد. انتظار، سازنده است. برای همین انتظار فرج در دین ما جایگاه مهمی دارد.»

او بار دیگر «دشمنان» را عمده کرد و گفت: «مسئله کرونا ما را از توطئه دشمن غافل نکند. دشمنی استکبار با اصل جمهوری اسلامی است. این‌که برخی فکر کنند ما دشمنی نکنیم تا‌ آن‌ها هم دشمنی نکنند، تفکر درستی نیست.»

رهبر جمهوری اسلامی به مسئولان توصیه کرد دو چیز را فراموش نکنند: «جهش تولید که برای کشور حیاتی است و دیگری ساخت و ساز و کار آزمایشگاهی».

براساس تصمیمات دولتی، قرار است از شنبه ۲۳ فروردین مشاغل کم‌خطر در شهرهای ایران و از ۳۰ فروردین در تهران بار دیگر فعالیت‌های خود را از سر بگیرند. در روزهای اخیر مسئولان جمهوری اسلامی تلاش می‌کنند تا محدودیت‌های مربوط به کرونا را کمتر کنند تا فعالیت‌های اقتصادی به مرور از سر گرفته شود.

آخرین آمار وزارت بهداشت جمهوری اسلامی که امروز پنج‌شنبه ۲۱ فروردین منتشر شد نشان می‌دهد که مجموع درگذشتگان بر اثر ابتلا به کووید۱۹ به ۴۱۱۰ نفر و شمار مبتلایان به این بیماری به ۶۶۲۲۰ نفر رسیده است.

بیشتر بخوانید: