فیلم سینمایی «پرویز»، ساخته‌ مجید برزگر در سیزدهمین دوره جشنواره بین‌المللی فیلم‌های آسیایی رم، جایزه‌ شبکه‌ توسعه سینمای آسیا (نتپک) را از آن خود کرد. 

به گزارش گروه فرهنگ رادیو زمانه، «پرویز» که دومین ساخته‌ بلند مجید برزگر است در دو نمایشی که برای آن در نظر گرفته بودند مورد توجه منتقدان ‌و تماشاگران جشنواره «نتپک» قرار گرفت و سرانجام جایزه‌ شبکه‌ توسعه سینمای آسیا را هم دریافت کرد.

مراسم پایانی جشنواره «نتپک» شنبه‌شب ۲۳ مهر ماه برگزار شد. در این جشنواره از ایران به جز فیلم سینمایی «پرویز»، در بخش خارج از مسابقه نیز فیلم کوتاه «زیر پرچم» ساخته اسماعیل منصف و در بخش فیلم‌های مستند، «پیرپسر» ساخته مهدی باقری حضور داشتند.

«پرویز» از آثار مستقل سینمای ایران است که در خرداد ماه امسال تولید شد. این فیلم محصول میلاد فیلم و تهیه‌کننده آن سعید آرمند است. لوون هفتوان، حمیرا نونهالی، محمود بهروزیان و علی رامز در آن بازی می‌کنند.

پرویز: اعتراض به جامعه پدرسالار

این فیلم زندگی روزانه مردی ۵۰ ساله به نام «پرویز» را روایت می‌کند که تمام زندگی‌اش با پدرش در شهرکی زندگی کرده و کارهای پدر و ساکنان شهرک را انجام داده است، اما پدرش که قصد ازدواج دارد از او می‌خواهد برای زندگی به جای دیگری برود. پرویز که سرخورده شده قصد دارد به پدر و اهالی شهرک بفهماند که به این آسانی نمی‌توانند او را از زندگیشان حذف کنند.

اعتراض پرویز در این فیلم که چاق و از ریخت‌افتاده ا‌ست، از نوع اعتراض «ابلوموف» در رمان گنجاروف، یا اعتراض ضد قهرمان داستان «اتحادیه ابلهان» نوشته جان کندی تول است. 

مجید برزگر درباره مفهوم اصلی فیلمش گفته است: «پرویز یک آدم معمولی است و من می‌خواستم بگویم اگر این شخص قدرت پیدا کند چقدر می‌تواند خطرناک باشد. در حقیقت کارهایی که پدر انجام می‌دهد و جامعه پدرسالار چاره‌ای جز انجام این کارها برای پرویز باقی نمی‌گذارد و مفهوم قدرت مفهوم اصلی این فیلم است.»

پیش از این جشنواره سن سباستین از فیلم پرویز ساخته مجید برزگر تقدیر کرد و به این فیلم دیپلم افتخار داد.

قرار است «پرویز» ساخته مجید برزگر در چند جشنواره سینمایی دیگر از جمله سائوپولو در برزیل و همچنین جشنواره روتردام و جشنواره تسالونیکی در یونان شرکت کند.

سیزدهمین جشنواره بین‌الملی فیلم‌های آسیایی از ۵ تا ۱۳ اکتبر (۱۴ تا ۲۲ مهر) در شهر رم ایتالیا برگزار شد. در این جشنواره فیلم‌هایی از کشورهای چین، ژاپن، فیلیپین، تایلند، افغانستان، ترکیه، قزاقستان، نپال، اندونزی، بنگلادش، لبنان، هند، فرانسه و آلمان به نمایش درآمد و جایزه اصلی آن هم به مائو مائو، کارگردان چینی رسید.