با شیوع ویروس کرونا در برزیل وزیر بهداشت این کشور از مردم خواست «فاصلهگیری فیزیکی» را در بالاترین سطح ممکن رعایت کنند. رئیس جمهوری این کشور اما اعلام کرد برای جلوگیری از نابودی مشاغل و آسیبهای اقتصادی، کشور را قرنطینه نمیکند. مقامات مکزیک اما به مدت یک ماه وضعیت فوقالعاده اعلام کردند.
به گزارش خبرگزاری رویترز ژائیر بولسونارو، رئیس جمهوری برزیل دوشنبه ۳۰ مارس/۱۱ فروردین اعلام کرد «برای جلوگیری از نابودی مشاغل و تشدید فقر» کشور را قرنطینه نخواهد کرد. بولسونارو در یک مصاحبه تلویزیونی از فاصله گیری فیزیکی و اقدامات مقامات محلی برای مقابله با شیوع کرونا انتقاد کرد و گفت: اقدام جدیدی برای اعمال قرنطینه انجام نخواهد شد.
بهنظر میرسد وزیر بهداشت و رئیس دولت در برزیل برسر چگونگی مقابله با کرونا توافق نظر ندارند. لویس انریکه مندتا، وزیر بهداشت این کشور دوشنبه از مردم برزیل خواست «فاصلهگیری اجتماعی» را در بالاترین سطح ممکن رعایت کنند تا باری که بر دوش نظام درمانی این کشور افتاده، تخفیف پیدا کند. وزیر بهداشت برزیل همچنین خبر از وارد کردن ۲۰۰ میلیون بستههای مراقبت شخصی از چین داده است. در برزیل تاکنون بیش از ۴۶۰۰ نفر به کووید ۱۹ مبتلا شدهاند و از این تعداد ۱۶۵ نفر نیز جان خود را از دست دادهاند.
مقامات مکزیک اما پس از رسیدن شمار مبتلایان به ۱۰۰۰ نفر و اوج گرفتن نرخ مرگ و میر شرایط فوقالعاده اعلام کردند. مکزیک پیشتر گردهماییها و رویدادهای غیر ضروری را لغو کرده بود اما روز دوشنبه با اعلام وضعیت فوقالعاده، تجمعات بیش از ۵۰ نفر را ممنوع اعلام کرد. به گفته وزیر بهداشت این کشور، تا روز ۳۰ آوریل قوانین سختگیرانهای بهویژه برای افراد بالای ۶۰ سال که فشار خون یا دیابت دارند و همچنین افراد باردار اعمال خواهد شد و دولت با صرف نظر از ضروری بودن مشاغل آنها، برای متخلفان جریمه تعیین کرده است.
مقامات مکزیک تاکید کردهاند اگر شیوع کرونا محدود نشود فشار غیرقابل تحملی به نظام سلامت این کشور وارد خواهد شد.
مکزیک یکی از بالاترین نرخهای اضافه وزن و دیابت را در دنیا دارد و به همین خاطر کارشناسان درباره آسیبپذیر بودن مردم این کشور نسبت به کرونا هشدار دادهاند.