رانندگان شرکت واحد اتوبوسرانی تهران و حومه در اعتراض به تبعيض‌های شغلی در مقابل ساختمان شورای شهر تهران تجمع کردند.

به گزارش خبرگزاری کار ايران (ايلنا) در اين تجمع که امروز سه‌شنبه ۱۸ مهرماه برگزار شد حدود ۲۰۰ راننده شرکت واحد تهران شرکت داشتند.

بنا به اين گزارش رانندگان شرکت واحد نسبت به تبعيض در ارائه مزايای شغلی ميان پرسنل اين مجموعه و رانندگان، عدم همسان‌سازی دستمزد‌ها ميان تمامی پرسنل شهرداری و ناچيز بودن حقوق جنبی از جمله حق خواروبار و مسکن و… اعتراض کردند.

يکی از معترضان گفت: “ما از مديران سئوال داريم که چرا افزايش قيمت بهای اتوبوس‌ها از ۲۰ به ۲۰۰ تومان تأثيری بر حقوق رانندگان شرکت واحد نداشته است؟ چرا وقتی بحث ۱۰ در صد حق جذب مطرح می‌شود می‌گويند مديرعامل شرکت واحد اتوبوسرانی تهران و حومه موافقت نمی‌کند.”

اعتراضات کارگری و فشار اقتصادی بر کارگران ايران در ماه‌های اخير افزايش يافته است و تقريبأ هر هفته خبرهای تازه‌ای از تعطيلی کارخانه‌ها و کارگاه‌ها منتشر می‌شود

وی تجمع امروز را اعتراض صنفی و محدود “تعدادی از رانندگان شرکت واحد” دانست و علت محدود بودن اين تجمع را توجه رانندگان به حمل و نقل شهروندان تهران عنوان کرد.

يکی ديگر از تجمع‌کنندگان نيز گفت: “يک مقرری برای کارکنان شهرداری به‌عنوان ۱۰ درصد حق جذب مصوب شده که شامل زحمتکشان شرکت واحد نمی‌شود. همچنين پاداشی که به عموم پرسنل شهرداری داده می‌شود شامل رانندگان شرکت واحد نمی‌شود.”

وی تأکيد کرد که رانندگان معترض تاکنون پاسخی برای خواسته‌های خود دريافت نکرده‌اند.

در همين حال، عبدالله مختاری، رئيس اتحاديه کارگران شهرداری تهران گفت: “تلاش می‌کنيم تا از راه‌های قانونی حق مسکن و ساير مزايای ريالی کارگران شرکت واحد را افزايش دهيم.”

مختاری گفت در حال حاضر برپايه قانون کار، حق مسکن هر کارگر شاغل در سازمان‌های تابعه شهرداری تهران تنها ۱۰ هزار تومان است.

به‌گفته وی “هم‌اکنون در برخی سازمان‌های تابع شهرداری تهران مانند آتش‌نشانی، سازمان پارک‌ها و سازمان خدمات موتوری، حق مسکن کارگران مانند حق مسکن کارمندان محاسبه و پرداخت می‌شود که مبلغ آن از ۳۰ تا ۶۰ هزار تومان متغير است.”

وی با تأکيد بر اينکه مطابق مصوبه‌ای می‌بايست مزايای نقدی کارگران شاغل در شهر‌داری‌های کلان‌شهر‌ها افزايش يافته و مانند کارمندان محاسبه شود گفت: “اتحاديه کارگران شهرداری تهران در تلاش است تا با گفت‌وگو و رايزنی موافقت قانونی مسئولان شهرداری و شورای اسلامی شهر تهران را برای افزايش حق مسکن تمامی کارگران شاغل در سازمان‌های تابعه شهرداری جلب کند.”

با اين حال او بعيد دانست که کارگران شرکت‌های پيمانی در شهرداری تهران از افزايش چنين مزايايی بهره‌مند شوند.

سنديکای کارگران شرکت واحد اتوبوسرانی تهران و حومه از جمله فعال‌ترين سنديکاهای کارگری در ايران است که بسياری از اعضای آن، از جمله منصور اسالو رئيس اين سنديکا، به‌دليل دفاع از حقوق کارگران اين شرکت دوران‌های طولانی را در زندان به‌سر برده‌اند.

اعتراضات کارگری و فشار اقتصادی بر کارگران ايران در ماه‌های اخير افزايش يافته است و تقريبأ هر هفته خبرهای تازه‌ای از تعطيلی کارخانه‌ها و کارگاه‌ها منتشر می‌شود.

همچنين بسياری از کارگران شرکت‌های مختلف در ايران ماه‌هاست که حقوق خود را دريافت نکرده‌اند.
محمود احمدی‌نژاد، رئيس‌جمهور ايران وضعيت ناگوار اقتصادی کشور را به تحريم‌های جهانی عليه جمهوری اسلامی نسبت می‌دهد اما مخالفان او در حکومت سياست‌های اقتصادی دولت دهم را عامل نابسامانی اقتصادی کشور می‌دانند.