فهرست ٧١ فيلم شرکتکننده در بخش فيلم غيرانگليسیزبان هشتادوپنجمين دوره جوايز اسکار بدون حضور نمايندهای از سوی ايران اعلام شد.
آکادمی علوم و هنرهای سينمايی اسکار شامگاه دوشنبه ١٧مهرماه در حالی عناوين ٧١ فيلم حاضر در بخش فيلم غيرانگليسیزبان هشتادوپنجمين دوره جوايز اسکار را اعلام کرد که هيچ نمايندهای از سوی سينمای ايران در اين بخش شرکت نکرده است.
پيش از اين، در روزهای نخست مهرماه سال جاری، فيلم سينمايی “يه حبه قند” به کارگردانی رضا ميرکريمی، فيلمساز ايرانی بهعنوان نماينده سينمای ايران در جوايز اسکار ٢٠١٣ معرفی شده بود، اما يک روز پس از اين انتخاب، محمد حسينی، وزير فرهنگ و ارشاد اسلامی ايران اعلام کرد که به دليل انتشار فيلم ضد اسلامی “بیگناهی مسلمانان” در آمريکا نمايندهای از ايران در اسکار شرکت نخواهد کرد و از کشورهای اسلامی ديگر نيز خواست تا به اين طريق اعترض خود را نشان دهند.
آکادمی اسکار، اسامی شرکتکنندگان بخش فيلم غيرانگليسیزبان اسکار را بدون اظهارنظری پيرامون تحريم اسکار از سوی ايران منتشر کرده است.
هماکنون با حضور کشورهايی چون کنيا که برای نخستين بار وارد رقابت اسکار فيلم غيرانگليسیزبان شدهاند، تعداد رقيبان جايزه اين بخش به ٧١ فيلم رسيده است. رکورد پيشين ٦٧ فيلم بود
پيش از اين در پی انتشار خبر تحريم اسکار از سوی ايران، سخنگوی آکادمی اسکار در گفتوگو با هاليوود ريپورتر اعلام کرده بود: “آکادمی تا پايان مهلت تعيين شده، دهم مهرماه سال جاری (يکم اکتبر) هيچ اظهارنظری درباره تصميم گرفته شده از سوی ايران نخواهد کرد.”
يازدهم مهرماه (دوم اکتبر) آخرين مهلت ارسال فيلمهای غيرانگليسیزبان به آکادمی اسکار اعلام شده بود.
علیرضا سجادپور، معاون فعاليتهای سازمان سينمايی نيز مهرماه جاری در برنامه سينمايی “هفت” روی خط حاضر شد و گفت: “چون سال گذشته ايران برنده جايزه بهترين فيلم غيرانگليسیزبان در اسکار شده بود و پر سروصداترين و جنجالیترين ترين جايزه سال را گرفت و با توجه به مهم بودن حضور ايران در اسکار امسال با در نظر گرفتن جايزه سال گذشتهاش، تصميم گرفتيم اسکار را تحريم کنيم. طبيعی است که به نماينده ايران در اين رقابت سينمايی جور ديگری نگاه میشود.”
سال گذشته، ايران با معرفی فيلم “جدايی نادر از سيمين” به کارگردانی اصغر فرهادی، برنده هشتادوچهارمين دوره جوايز اسکار شد و در بخش بهترين فيلمنامه غيراقتباسی هم نامزد دريافت اسکار شده بود.
هماکنون با حضور کشورهايی چون کنيا که برای نخستين بار وارد رقابت اسکار فيلم غيرانگليسیزبان شدهاند، تعداد رقيبان جايزه اين بخش به ٧١ فيلم رسيده است. رکورد پيشين ٦٧ فيلم بود.
کوبا، مصر، ايرلند، لبنان و نيوزيلند که سال گذشته در اسکار نماينده داشتند، امسال فيلمی را به آکادمی معرفی نکردهاند. کامبوج امسال، پس از ۱۸ سال فيلمی را وارد اين رقابت کرده است.
از ميان فيلمهای معرفیشده در نهايت پنج فيلم به فهرست نهايی نامزدهای بخش فيلم خارجیزبان راه پيدا میکنند که اسامی آنها ٢١ دیماه (دهم ژانويه ۲۰۱۳) همراه با نامزدهای ديگر بخشهای جوايز اسکار اعلام میشود.
مراسم اهدای جوايز هشتادوپنجمين دوره جوايز اسکار دوشنبه هفتم اسفندماه سال جاری به وقت ايران (٢٤ فوريه) در هاليووداند هايلند سنتر در لس آنجلس برگزار میشود.