به گفته رئيس پليس راهور تهران، تعداد رانندگان مصرفکننده مشروبات الکلی در پايتخت ايران دو برابر شده است.
به گزارش خبرگزاری مهر، امروز سهشنبه ۱۸ مهر، حسين رحيمی، رئيس پليس راهور تهران در جلسه شورای شهر تهران گفت: “در شش ماهه نخست سال گذشته از ٣٢٠ نفر راننده آزمايش الکل گرفته شد که از اين تعداد ۶٨ نفر آزمايش الکلشان مثبت بود اما در شش ماهه نخست سال جاری از بين ٣٤٠ مورد نمونهگيری، آزمايش الکل ١٣٠ راننده تهرانی مثبت بود.”
رحيمی با اشاره به اينکه رانندگانی که آزمايش الکلشان مثبت بود ٢٠٠هزار تومان جريمه شدند تأکيد کرد: “پرونده اين افراد برای رسيدگی به مراجع قضائی فرستاده شده است.”
وی از استقرار ايستگاههای پليس و راهاندازی “تست سلامت” در سطح شهر خبر داد و گفت: دو واحد تست سلامت راهاندازی شده که بهزودی ١٠ واحد ديگر فعال میشوند.”
برپايه برخی تحقيقات دانشگاهی در مقطع کارشناسی ارشد و دکترا، متوسط سن مصرف الکل در ايران به ۲۰ سال رسيده است
برپايه قانون، در صورت مثبت بودن آزمايش مصرف الکل هنگام رانندگی، پليس راهور پس از جريمه راننده ياد شده به مبلغ دو ميليون ريال، وی را بهخاطر “شربخمر” به دادگاه میفرستد.
روزنانه شرق، خردادماه سال جاری، به نقل از پليس راهنمايی و رانندگی تهران بزرگ اعلام کرد: “جواب آزمايش الکل و اعتياد ۲۶ درصد از رانندگان تهرانی در ارديبهشتماه سال جاری مثبت بوده است.”
بهگفته پليس راهنمايی و رانندگی تهران بزرگ در ارديبهشتماه سال جاری، ۹۵ راننده تهرانی، از سوی مأموران پليس راهنمايی و رانندگی مورد آزمايش قرار گرفتند که از اين تعداد ۲۵ نفر، تحت تأثير الکل رانندگی میکردند.
طرح آزمايش الکل در راستای اجرای قانون جديد راهنمايی و رانندگی در تهران، از اواخر آذرماه سال گذشته آغاز و تا پايان ارديبهشتماه سال جاری بر روی ۶۶۵ راننده تهرانی انجام شد.
برپايه آمارهای جداگانه، در طول اجرای اين طرح، مثبت بودن جواب آزمايش رانندگان تهرانی روند رو به افزايشی داشته است.
رئيس پليس راهور تهران در اين زمينه گفته است: “پليس، هرگز در مقابل رانندگانی که با رفتارهای ناشی از مصرف الکل، جان مردم را به خطر میاندازند کوتاه نخواهد آمد.”
پيش ازاين، باقر لاريجانی، قائممقام وزير بهداشت ايران، ارديبهشتماه سال جاری، از افزايش مصرف مشروبات الکلی در مناطق جنوبی تهران خبر داد و گفت: “گزارشهای بهدست آمده از سوی پزشکان و بيمارستانهای زير پوشش دانشگاه علوم پزشکی در مناطق جنوب تهران پيرامون رواج مصرف مشروبات الکلی، بسيار نگرانکننده است.”
برپايه برخی تحقيقات دانشگاهی در مقطع کارشناسی ارشد و دکترا، متوسط سن مصرف الکل در ايران به ۲۰ سال رسيده است.
هماکنون ارزانترين مشروب موجود در بازار ايران به ازای هر ليتر ۱۵هزارتومان خريد و فروش میشود. البته مشروباتی با قيمتهای نزديک به ۵۰۰ هزار تومان نيز در بازار ايران وجود دارد.
بهطور معمول هر ساله تعداد زيادی از مصرفکنندگان مشروبات الکلی در ايران بهدليل استفاده از مشروبات غيراستاندارد که به مشروبات “دستساز” معروف هستند دچار آسيب میشوند.
مشهورترين اين قربانيان، دهها شيرازی بودند که چند سال پيش به دليل استفاده از يک نوع مشروب دستساز بينايی خود را از دست دادند.