حسين رونقی ملکی از فعالان حقوق بشر در ايران که در زندان به‌سر می‌برد، طی نامه‌ای خطاب به آيت‌الله صادق لاريجانی، خواهان محاکمه مأمورانی شد که او و امدادگران زلزله شمال غرب ايران را “مورد ضرب و شتم”‌ قرار داده‌اند.

به گزارش تارنمای کلمه، رونقی نوشته است: “ما امدادگران بازداشت شده برخلاف اصل ۲۳ قانون اساسی تفتيش عقايد شديم و برخلاف اصل ۳۲ قانون اساسی بدون حکم و با ضرب و شتم شديد بازداشت و بدون تفهيم اتهام روزهای بسياری را در بازداشتگاه امنيتی اداره اطلاعات تبريز به سر برديم.”

بيش از ۳۰ ﺗﻦ ﺍﺯ ﺍﻣﺪﺍﺩﮔﺮﺍﻥ ﮐﻤﭗ ﺳﺮﻧﺪ که برای کمک به زلزله‌زدگان در اين منطقه رفته بودند، ﺩﻭﻡ ﺷﻬﺮﯾﻮﺭ امسال ﺑﺎﺯﺩﺍﺷﺖ شدند. برخی از اين امدادگران پس از چند روز بازداشت با سپردن وثيقه آزاد شدند. حسين رونقی ملکی به همراه شمار ديگری از امدادگران هنوز در بازداشت هستند.

اين وبلاگ‌نويس زندانی در اين نامه نوشته است: “همان‌گونه که امام علی فرموده است «اين راه و رسم دادگری نيست که سرنوشت داوری به گمانه‌زنی سپرده شود»، ما جمعی از ايرانيان بوديم که فارغ از هر کيش و آيين و عقيده‌ای برای کمک به مردم زلزله‌زده، تمام سختی‌ها را به جان خريديم، جرم ما انسانيت بود و ديديم که چگونه عده‌ای قانون‌شکن و قانون‌گريز عدالت را به زنجير کشيدند و انسانيت را کشتند.”

حسين رونقی ملکی: مأمورانی را که ما امدادگران را ضرب و شتم کردند، قضاتی را که ناعادلانه و به نادرستی قضاوت کردند و آنانی را که سعی کردند کمک‌های امدادگران را وارونه جلوه دهند، به ميز محاکمه‌ای بکشانيد

وی خطاب به آيت‌الله لاريجانی افزوده است: “من از حضرت‌عالی درخواست دارم مأمورانی را که ما امدادگران را ضرب و شتم کردند، قضاتی را که ناعادلانه و به نادرستی قضاوت کردند و آنانی را که سعی کردند کمک‌های امدادگران را وارونه جلوه دهند، به ميز محاکمه‌ای بکشانيد که در آن اندکی از عدل علی جاری باشد. عدلی که از ظلم و حق‌کشی بيزار است و از انسانيت پشتيبانی می‌کند.”

اين فعال حقوق بشر نوشته است: “من اعتقاد دارم که کار ما انسانی و درست بوده و همچنان از کمک به مردم دفاع می‌کنم و حاضرم در اين راه از جان خود نيز بگذرم و مطمئناً در قبال ظلمی که بر امدادگران رفته سکوت نخواهم کرد تا دادرسی عادل از حق ما دفاع کند.”

حسين رونقی ملکی که با نام مستعار بابک خرمدين وبلاگ می‌نوشت در تاريخ ۲۲ آذرماه ۱۳۸۸ در شهر ملکان استان آذربايجان شرقی بازداشت و به گفته خانواده‌اش حدود ۳۰۰ روز در سلول‌های انفرادی بند دو الف زندان اوين به‌سر برد.

اين فعال حقوق بشر از سوی شعبه ۲۶ دادگاه انقلاب اسلامی به ۱۵ سال حبس تعزيری محکوم شد و اين حکم از سوی دادگاه تجديد نظر استان تهران تأييد گرديد.

رونقی ملکی ۱۲ تيرماه سال جاری خورشيدی پس از ٣٢ ماه حبس و با پشت سر گذاشتن چندين اعتصاب غذا سرانجام با وثيقه يک ميليارد تومانی به مرخصی آمده بود.