هوگو چاوز، رئيسجمهور ونزوئلا که از سال ۱۹۹۹ در قدرت است در انتخابات رياست جمهوری اين کشور که روز گذشته برگزار شد پيروز گرديد و برای شش سال آينده برگزيده شد.
خبرگزاری فرانسه امروز دوشنبه هشت اکتبر (۱۷ مهرماه) نوشت بر اساس شمارش آرای ۹۰ درصد حوزههای رأیگيری در ونزوئلا، هوگو چاوز توانست ۵۴.۴۲ درصد آرا و رقيب او انريکه کاپرليس رادونسکی ۴۴.۹۷ درصد آرا را بهدست آورد.
بدين ترتيب هوگو چاوز خواهد توانست “انقلاب سوسياليستی” خود در ونزوئلا را که از چهار دوره گذشته وعده آن را داده است، به پيش برد.
چاوز توانست نسبت به دوره پيشين انتخابات رياست جمهوری ونزوئلا که در سال ۲۰۰۶ برگزار شد آرای بيشتری را بهدست آورد علیرغم اينکه در دوره قبلی ۶۲ درصد آرا را بهدست آورد و مانوئل روزالس را شکست داد.
هوگو چاوز از انتخابات رياست جمهوری بهعنوان “نبردی عالی” و “دموکراتيک” در “تمامی خطوط” ياد کرد
تيبيسای لوسنا (Tibisay Lucena)، رئيس شورای انتخابات ملی ونزوئلا گفت: “ما يکی از بالاترين ميزان مشارکت در انتخابات را در دهههای اخير داشتهايم.” به گفته وی ۸۰,۹۴ درصد واجدين شرايط در انتخابات روز گذشته شرکت کردند.
اعلام انتخاب مجدد هوگو چاوز که در طول رقابتهای انتخاباتی وعده “تعميق انقلاب بوليواری” خود را داده بود با آتش بازی در کاراکاس، پايتخت ونزوئلا همراه شد و طرفداران وی در خيابانها به رقص و پايکوبی پرداختند.
چاوز بلافاصله پس از اعلام نتيجه انتخابات در توئيتر خود نوشت: “سپاس از مردم دوستداشتنیام! زندهباد ونزوئلا! زندهباد بوليوار! “سپاس از خداوند! سپاس از همگی.”
کمی بعد، انريکه کاپرليس از ستاد انتخاباتی خود ضمن اعلام تبريک به هوگو چاوز احترام خود به نتيجه اعلامشده را بيان کرد و از شش ميليون نفری که به وی رأی داده بودند تشکر نمود.
در همین زمینه:
گفتوگوی ایرج ادیبزادهبا رضا تقی زاده، کارشناسی سیاسی
درباره پیروزی هوگو چاوز
کاپرليس که زمانی فرماندار ميراندا، دومين ايالت پرجمعيت ونزوئلا بود و با آرای بهدست آمده موفقترين اپوزيسيون چاوز بهشمار میرود افزود: “برای پيروزی بايد شکست خوردن را آموخت.”
هوگو چاوز در حدود ساعت ۲۳ و ۳۰ دقيقه بهوقت محلی با پيراهنی سرخ بر بالکن کاخ رياست جمهوری ظاهر شد و در برابر هزاران نفر از طرفداران خود که نام او را فرياد میزدند، سخنان کوتاهی ايراد کرد.
چاوز از انتخابات رياست جمهوری بهعنوان “نبردی عالی” و “دموکراتيک” در “تمامی خطوط” ياد کرد.
هوگو چاوز که گاهی به برخوردهای استبدادی و پوپوليستی متهم شده است خود را قهرمان انتخابات معرفی میکند چرا که در طول ۱۴ سال حکومت خود ۱۵ انتخابات را برگزار کرده است.
علیرغم اجرای برنامههای اجتماعی هوگو چاوز در زمينه بهبود وضعيت بهداشتی و سلامتی مردم ونزوئلا و همچنين بهبود وضعيت مسکن و آموزش و پرورش، اين کشور همچنان گرفتار نرخ بالای جرم و جنايت، تورم بالا و فساد و رشوه است
چاوز در سال ۱۹۹۸ با ۵۶ درصد آرا به حکومت رسيد. در سال ۲۰۰۰ توانست ۵۶,۹ درصد آرا را بهدست آورد.
اين نظامی قديمی در سال ۲۰۰۲ هدف کودتايی قرار گرفت که تاجران و سرمايهداران سازماندهنده آن بودند و در سال ۲۰۰۴ در همهپرسیای که اپوزيسيون طراح آن بود پيروز شد.
چاوز در انتخابات سال ۲۰۰۶ نيز با آرای بالايی پيروز شد و درست يک سال پس از اين پيروزی بود که نخستين شکست خود را در همهپرسی اصلاح قانون اساسی پذيرا شد.
با اين حال در سال ۲۰۰۹ در همهپرسی برای تصويب اصلاحيهای که در آن اجازه داده میشود يک نفر بهطور نامحدود رئيسجمهور کشور شود، پيروز شد.
چاوز ۵۸ ساله که سال گذشته تا ماه ژوئن درگير مداوای بيماری سرطان خود بود، از حمايت طبقات محروم جامعه که اکثريت جمعيت ۲۸ ميليون و ۹۰۰ هزار نفری ونزوئلا را تشکيل میدهند برخوردار است.
وی در مدت حکومت خود برنامههای اجتماعی بسياری را به اجرا درآورد.
ونزوئلا مهمترين ذخاير نفتی جهان را داراست و از درآمد نفتی بالايی برخوردار است. با گران شدن بهای نفت در جهان درآمد نفتی دولت هوگو چاوز نيز بيشتر شد و همين عامل مهمی گرديد که بتواند برنامههای اجتماعی خود را به پيش برد.
برنامههای چاوز موجب بهبود وضعيت بهداشتی و سلامتی مردم ونزوئلا و همچنين بهبود وضعيت مسکن و آموزش و پرورش شد.
با اين حال ونزوئلا همچنان گرفتار نرخ بالای جرم و جنايت، تورم بالا و فساد و رشوه است.
بر اساس آمار بانک مرکزی ونزوئلا، در سال ۲۰۱۱ تورم در اين کشور ۲۶,۷ درصد بود و بر اساس آمار سال ۲۰۱۱ سازمان شفافيت بينالمللی، از ميان ۱۸۲ کشور جهان ونزوئلا در رتبه ۱۷۲ فاسدترين کشورها قرار داشت.
حکومت ونزوئلا يکی از نزديکترين دوستان جمهوری اسلامی ايران بهشمار میرود.
در تکزاس هم امپریالیست های نفت خور براش مو بور چشم آبی با کلاه و کراوت جشن گرفتن …بلاخره کلی براش خرج کرده بودن …..!!!
haghighatgo / 08 October 2012
تا چشم اوباشان و تروریستهای غرب بسوزد. نابود باد اوباشان و تروریست ها و بچه کشان
کاربر مهمان / 08 October 2012