فيليپ هاموند، وزير دفاع بريتانيا در گفت‌وگو با هفته‌نامه انگليسی آبزرور چاپ لندن خواستار تشديد اعمال فشارهای جهانی برای متوقف کردن برنامه اتمی ايران شد.

وزير دفاع بريتانيا در اين گفت‌وگو، برنامه اتمی ايران را “ديوانه‌وار” خوانده و در ادامه گفته است: “نشانه‌هايی مبنی بر اختلاف ميان مقام‌های ارشد جمهوری اسلامی ايران درباره برنامه هسته‌ای اين کشور ديده شده است.”

“افزايش تحريم‌های اقتصادی” و “بستن راه‌های باقی مانده دسترسی ايران به کانال‌های بانکداری بين‌المللی” از جمله اقداماتی است که به گفته هاموند در پيش پای غرب قرار دارد و با اعمال آن می‌تواند درد [ناشی از تحريم‌ها] را برای دولت ايران افزايش دهد.

اين مقام ارشد دولت بريتانيا در ادامه گفته است: “تنها مسئله‌ای که احتمال دارد نظام ايران را تسليم کند اين است که آنها شاهد يک تهديد بر مبنای واقعيت باشند و اين تهديد را درک کنند.”

فيليپ هاموند، وزير دفاع بريتانيا: هيچ کسی موضع ايران در اعلام اين‌که غنی‌سازی اورانيوم اين کشور دارای مقاصد مسالمت‌آميز است را باور نمی‌کند

فيليپ هاموند با تأکيد بر آن‌که “هيچ کسی موضع ايران در اعلام اين‌که غنی‌سازی اورانيوم اين کشور دارای مقاصد مسالمت‌آميز است را باور نمی‌کند”، گفته است: “هيچ کسی درصدد آسيب رساندن بيشتر به مردم ايران نيست.”

به گفته وزير دفاع دولت بريتانيا “تحريم‌ها صرفأ برای تحت فشار قرار دادن ضروری تهران برای دست کشيدن از برنامه اتمی‌اش به کار گرفته می‌شوند”.

دو روز پيش نيز خبرگزاری رويترز از تلاش مقام‌های ارشد ايالات متحده امريکا برای گسترش دامنه تحريم‌های اقتصادی اين کشور عليه ايران خبر داد.

نمايندگان گنگره ايالات متحده گفته‌اند که در جست‌وجوی راه‌هايی برای مسدود کردن چيزی حدود ۳۰ درصد ذخيره ارزی ايران هستند که در بانک‌های خارج از کشور نگه داشته می‌شود.

اين نمايندگان به اجرای “سناريوی تحريم کامل” اشاره کرده و گفته‌اند: “در صدد گسترش تحريم‌ها تا جايی هستند که امکان انجام هيچ معامله‌ای با ايران به جز در موارد غذا و دارو نداشته باشند.”

دولت باراک اوباما واکنشی درباره اين اظهارت نمايندگان کنگره امريکا نشان نداده اما سناتور منندز يکی از نمايندگان گنگره در اين‌باره به رويترز گفت که نمايندگان کنگره آمريکا درباره طرح تحريم‌های جديد عليه ايران “گفت‌وگوهای اوليه‌ای” با دولت باراک اوباما داشته‌اند.

کشورهای غربی تلاش می‌کنند تا با اعمال تحريم‌های اقتصادی و نظامی عليه جمهوری اسلامی ايران مقامات اين کشور را از ادامه برنامه هسته‌ای خود منصرف سازند و می‌گويند هدف از اين برنامه، دستيابی به سلاح اتمی است، اما ايران با اعلام اين‌که برنامه اتمی‌اش صلح‌آميز است، می‌گويد با وجود اين تحريم‌ها از برنامه اتمی‌اش دست نمی‌کشد.

شورای امنيت سازمان ملل از سال ۲۰۰۶ تاکنون چهار بار عليه دولت جمهوری اسلامی ايران قطعنامه صادر کرده است.