هيلاری کلينتون، وزير خارجه آمريکا گفت اگر ايران با قدرت‌های بزرگ همکاری کند، تحريم‌ها عليه اين کشور می‌تواند به سرعت کاهش پيدا کند.

به گزارش رويترز، کلينتون روز چهارشنبه سوم اکتبر (۱۲ مهر ۱۳۹۱) در نشستی با خبرنگاران گفت: “تحريم‌ها عليه ايران تأثير داشته است اما در صورتی که دولت ايران با گروه ۱+۵ و جامعه بين‌المللی به طور صادقانه همکاری کند، تحريم‌ها می‌تواند کاسته شود.”

ايالات متحده و متحدانش، ايران را به استفاده از برنامه‌های اتمی به عنوان يک پوشش برای توسعه سلاح‌های هسته‌ای متهم می‌کنند و بر همين اساس تحريم‌های اقتصادی به طور فزاينده‌ای برای وادار کردن ايران به پاسخگويی در مورد برنامه هسته‌ای‌اش برقرار شده است.

اما ايران می‌گويد برنامه‌های هسته‌ای‌اش برای مقاصد صرفاً صلح‌آميز است و برای سلاح نيست.

چند روز پيش علی‌اصغر سلطانيه، نماينده ايران در آژانس بين‌المللی انرژی اتمی از پيشنهاد تهران برای توقف غنی‌سازی ۲۰ درصدی در ازای لغو تحريم‌ها خبر داد

چند روز پيش نيز علی‌اصغر سلطانيه، نماينده ايران در آژانس بين‌المللی انرژی اتمی از پيشنهاد تهران برای توقف غنی‌سازی ۲۰ درصدی در ازای لغو تحريم‌ها خبر داد.

محمود احمدی‌نژاد، رئيس‌جمهور ايران نيز گفته است هر وقت کشورهای غربی سوخت ۲۰ درصدی را در اختيار ايران قرار دهند، اين کشور “ديگر نياز به توليد پرهزينه آن ندارد.”

قدرت‌های بزرگ غربی شامل انگليس، فرانسه، چين، روسيه، آمريکا و آلمان تحت هدايت کاترين اشتون تاکنون چندين دور با ايران مذاکره کرده‌اند.

اين کشورها از ايران می‌خواهند غنی سازی ۲۰ درصدی اورانيوم را متوقف سازد و در قبال آن سوخت هسته‌ای دريافت کند.

محمود احمدی‌نژاد چند ماه پيش در مصاحبه با روزنامه آلمانی فرانکفورتر آلگماينه گفت: “ما بر اساس قرارداد با آژانس حق غنی‌سازی ۲۰ درصدی را داريم. اما اگر اورانيم ۲۰ درصد غنی‌شده به ما می‌دادند، آن وقت ديگر ما خودمان آن را توليد نمی‌کرديم. چون خيلی هم برايمان هزينه داشت.”

وی افزود: “ما ديگر چاره‌ای نداشتيم، چون سالانه بيش از ۸۰۰ هزار بيمار سرطانی برای معالجه نيازمند آن هستند.”

با اين حال احمدی‌نژاد گفت ايران آماده مذاکره بر سر غنی‌سازی ۲۰ درصدی است.

وی گفت: “ايران از ابتدا اعلام کرد اگر کشورهای اروپايی سوخت ۲۰ درصد غنی‌شده را در اختيار ايران قرار دهند، اقدام به غنی‌سازی در اين سطح نخواهد کرد، امروز نيز اگر آنان تضمين بدهند که سوخت ۲۰ درصد راکتورهای ايران را تأمين می‌کنند، هيچ مشکلی نخواهيم داشت.”