در پی هراس عمومی ایجاد شده در روزهای پس از همه‌گیری ویروس کرونا و همچنین عدم توانایی دولت در توزیع و نظارت بر اقلام بهداشتی مورد نیاز، بیش از ۵۸ تن از شهروندان در استان‌های البرز، اردبیل و خوزستان به علت مصرف الکل تقلبی جان خود را از دست دادند. مرگ بر اثر الکل تقلبی در حالی رخ می‌دهد که شایعه مؤثر بودن خوردن الکل بر دفع ویروس کرونا در روزهای اخیر منتشر شده است.

مشروبات دست‌ساز در ایران – عکس از آرشیو

به گزارش خبرگزاری دولتی کار ایران (ایلنا)، محمدرضا رضایی بنا، معاون درمان دانشگاه علوم پزشکی اردبیل روز چهارشنبه ۲۱ اسفند ماه با اعلام خبر مسمومیت ۴۰ نفر از شهروندان در اردبیل اعلام کرد که تاکنون سه نفر از این شهروندان به دلیل مصرف الکل تقلبی جان خود را از دست داده‌ و یک شهروند دیگر نیز دچار مرگ مغزی شده است.

به گفته رضایی بنا، بررسی پلیس اطلاعات و امنیت نشان می‌دهد «عده‌ای سودجو» با استفاده از وایتکس و مواد شوینده، «رنگ زرد الکل صنعتی را به رنگ سفید تبدیل کرده» و به عنوان «الکل طبی و فرآورده دارویی» فروخته‌اند.

در همین راستا روابط عمومی دانشگاه علوم پزشکی اردبیل با صدور اطلاعیه‌ای اعلام کرد:

«عده‌ای از افراد فرصت‌طلب مشروبات الکلی دست‌ساز آلوده و کشنده را بر اساس شایعه ایجاد کرده خود، به تعدادی فریب خورده جهت نجات از بیماری کرونا فروخته‌اند که خریداران پس از آشامیدن این مواد مهلک، به کام مرگ فرو رفته یا هوشیاری و سلامتی خود را از دست داده‌اند.»

هم‌زمان با اعلام خبر مسمومیت شهروندان اردبیلی بر اثر مصرف مشروبات الکلی تقلبی، محمد آقایاری، معاون دادستان کرج اعلام کرد که در پی استفاده عده‌ای از شهروندان از مشروبات الکلی مسموم در استان البرز، تاکنون ۱۵ نفر جان خود را از دست داده‌اند.

این مقام قضایی در ادامه گفته‌های خود از کشف بیش از چهار هزار لیتر مشروبات تقلبی با مارک یکی از شرکت‌های تولید نوشیدنی در کرج خبر داد و گفت که در همین رابطه سه نفر بازداشت شده‌اند.

در خبری دیگر اما، علی احسان‌پور، سخنگوی دانشگاه علوم پزشکی اهواز روز چهارشنبه ۲۱ اسفند از جان ‌باختن بیش از ۴۰ نفر از شهروندان خوزستانی بر اثر استفاده از الکل تقلبی خبر داد و گفت:

«با احتساب ۷۰ مورد مسمومیت در ۲۴ ساعت گذشته، شمار مسمومین ناشی از مصرف الکل تقلبی در خوزستان به ۵۰۰ نفر رسیده است.»

طبق اطلاعیه ستاد مرکزی اطلاع‌رسانی داروها و سموم، دفتر نظارت و پایش مصرف فرآورده‌های سلامت در سازمان غذا و دارو، الکل متیلیک یا همان متانول، دارای اثرات ضد میکروبی بسیار ناچیزی در مقایسه با الکل اتیلیک (اتانول) است. مصرف خوراکی این نوع الکل به علت سم بالا، با بروز مسمومیت‌های شدید، کوری و مرگ همراه است.

برخی از شهروندان اما به دنبال هراس ایجاد شده از شیوع ویروس کرونا در کشور از یک‌سو و اعتماد به اخبار جعلی از سوی دیگر، اقدام به مصرف الکل برای جلوگیری از ابتلا به کرونا می‌کنند.


  • در همین زمینه