يک مقام مسئول در وزارت بهداشت ايران، اظهارنظرهای منتشرشده در رسانه‌ها پيرامون تأثيرات ناشی از پارازيت‌های ماهواره‌ای بر روی افراد را بزرگ‌نمايی هدف‌دار عنوان کرد.

علی گورانی، رئيس اداره بهداشت پرتوهای وزارت بهداشت ايران روز گذشته دوشنبه دهم مهرماه در گفت‌وگو با خبرگزاری جمهوری اسلامی ايران (ايرنا) گفت: “ادعاهای افراد حقيقی و حقوقی در زمينه عوارض پارازيت‌های ماهواره‌ای، عوام‌فريبی و بزرگ‌نمايی هدف‌دار است.”

وی به سخنان ابوطالب صارمی، رئيس مرکز تحقيقات سلولی صارم اشاره دارد که  چهار روز پيش از افزايش ناگهانی سقط جنين غيرعمدی و بارداری‌های خارج از رحم ناشی از تأثير امواج پارازيت در دو سال اخير خبر داده و گفته بود: “با توجه به افزايش پارازيت‌ها و امواج الکترومغناطيسی در محيط اطراف، شاهد افزايش ناگهانی سقط جنين غيرعمدی و بارداری‌های خارج از رحم ناشی از تأثير امواج پارازيت بوده‌ايم.”

گورانی در ادامه سخنان خود،  ۸۵ درصد از آسيب‌های واردشده به افراد را از پرتوها و انرژی‌های تشعشعی ناشی از منابع طبيعی مانند اشعه ماوراء بنفش خورشيد دانست و تأکيدکرد: “۵۰ درصد آسيب‌های مردم نيز مربوط به کاربری‌های پزشکی (اشعه‌های تصويربرداری) است.

علی گورانی، رئيس اداره بهداشت پرتوهای وزارت بهداشت ايران: جزء خيلی کوچکی از درصد آسيب‌های تشعشعی به ارتباطات الکترونيکی، سيگنال‌ها و آنتی‌سيگنال‌های ماهواره‌ای، ارتباط دارد

رئيس اداره بهداشت پرتوهای وزارت بهداشت ايران با تأکيد بر اين‌که “نبايد با بزرگ‌نمايی اين مسئله برای مردم اضطراب ايجاد کنيم”، آسيب‌زايی پارازيت‌های ماهوارهای نسبت به ديگر امواج تشعشعی را کمتر دانست.

به‌گفته وی “جزء خيلی کوچکی از درصد آسيب‌های تشعشعی به ارتباطات الکترونيکی، سيگنال‌ها و آنتی‌سيگنال‌های ماهواره‌ای، ارتباط دارد.”

وی با بيان اين‌که “پارازيت‌ها کاملأ هم بی‌اثر نيستند”، افزود: “اين‌که بخواهيم يک عارضه و بيماری را به‌طور مستقيم با يک پديده خاص، ارتباط دهيم بايد برای اثبات آن آزمايش‌های علمی انجام دهيم.”

رئيس مرکز تحقيقات سلولی صارم، گفته بود: “بر اساس آمار مراجعان به بيمارستان فوق تخصصی صارم، در طول دو سال گذشته، آمار سقط جنين غيرعمدی سه‌ونيم درصد و آمار بارداری خارج از رحم نزديک به دو درصد افزايش يافته است.”

سال‌هاست که درباره تأثير پارازيت بر سلامت مردم صحبت می‌شود. برخی معتقدند که پارازيت‌ها به‌ويژه در چند سال اخير تأثير فراوانی بر سلامت مردم و سقط جنين داشته است اما وزارت بهداشت ايران اين موضوع را رد می‌کند.

پيش از اين، مرضيه وحيد دستجردی، وزير بهداشت ايران درباره تأثيرات پارازيت گفته بود: “بر اساس تحقيقاتی که تاکنون انجام شده پارازيت‌های ماهواره‌ای خطری برای سلامت انسان ندارند.”

با اين وجود، تيرماه سال جاری معصومه ابتکار، رئيس پيشين سازمان محيط زيست ايران و عضو شورای شهر تهران نسبت به خطرات امواج پارازيت هشدار داده بود.

برخی آمارها نشان می‌دهند که ناباروری در ايران به‌شدت در حال افزايش است، به‌طوری که از هر ١٠ زوج دو زوج نابارور هستند. برخی از متخصصان زنان و زايمان بر اين باورند که پارازيت علت اصلی اين مشکلات است.

دولت ايران متهم است که بر روی شبکه‌های ماهواره‌ای پارازيت ارسال می‌کند، اما رضا تقی‌پور، وزير ارتباطات و فن‌آوری اطلاعات ايران مردادماه سال جاری از ارسال پارازيت در اين کشور “انتقاد” کرده و گفته بود: “قطعاً بايد به‌دنبال منبع ارسال اين پارازيت‌ها و شناسايی آن بود زيرا آثار و عواقب بسيار سوء و متعددی در پی خواهد داشت.”