گفت‌وگوها میان طالبان و حکومت افغانستان قرار است تا سه روز دیگر آغاز شود. در دو روز پیاپی اما ۳۹ تن در کابل و هرات کشته شدند. مردم افغانستان با آزاد کردن زندانیان طالبان پیش از گفت‌وگوهای بین‌الافغان مخالف‌اند.

جمعه ۱۶ اسفند مراسم یادبود عبدالعلی مزاری در کابل هدف حمله قرار گرفت. ۳۲ تن کشته و ۱۸ تن زخمی شدند. داعش مسئولیت این حمله را برعهده گرفته است.

آمریکا و طالبان توافقنامه آوردن صلح به افغانستان را امضاء کرده‌اند و تا آغاز گفت‌وگوهای بین‌الافغان تنها چند روز فرصت مانده است. قرار بود پس از امضاء این توافقنامه طالبان فعالیت‌های نظامی و تروریستی‌اش را متوقف کند. عصر جمعه ۱۶ اسفند اما در هرات جنگجویان طالب به روستای «خواجه نور» حمله کردند.

جیلانی فرهاد، سخنگوی والی هرات شنبه ۱۷ اسفند حمله به این روستا را تائید کرد و گفت که در جریان این حمله هفت تن کشته شدند. همه کشته شدگان غیرنظامی بودند.

به گفته او ۱۷ تن هم در جریان این حمله زخمی شدند. همه آنها نیز غیرنظامی بودند. فرهاد در باره عاملان این حمله چیزی نگفت اما والی هرات در یک بیانیه مطبوعاتی، حمله را به طالبان نسبت داد و آن را «جنایت ضد بشری» و «غیراسلامی» خواند.

طالبان تا به حال واکنشی به این بیانیه نشان نداده است.

۳۲ کشته در کابل

در حالیکه گروه‌های سیاسی و حکومت افغانستان خود را برای آغاز گفت‌وگوها با طالبان آماده می‌کنند، خشونت‌ها در این کشور متوقف نشده است. جمعه ۱۶ اسفند مراسم بزرگداشت «عبدالعلی مزاری» که حکومت افغانستان به او لقب «شهید وحدت ملی» داده است، در کابل به خون کشیده شد. شاخه خراسان داعش مسئولیت این حمله را بر عهده گرفته است.

به گزارش روزنامه هشت صبح افغانسان، مهاجمان مسلح هنگام سخنرانی محمدکریم خلیلی، رئیس شورای صلح، حاضران را به رگبار بستند. ۳۲ تن را کشتند و ۸۱ تن دیگر از جمله ۷ زن و یک کودک را زخمی کردند. عبدالله عبدالله، ریاست اجرایی دولت افغانستان هم در این مراسم حاضر بود اما جان سالم به در برد. علاوه بر او محمد محقق، معاون دوم ریاست اجرایی، محمد کریم خلیلی، رییس شورای عالی صلح، حامد کرزی رییس جمهور پیشین و چندین مقام فعلی و پیشین افغانستان نیز در مراسم حضور داشتند.

نیروهای امنیتی افغانستان پس از چند ساعت درگیری سرانجام دو فرد مهاجم را از پای درآوردند.

طالبان در همان نخستین ساعت دست داشتن در این حمله را رد کرد. ارگ ریاست جمهوری افغانستان هم با صدور بیانیه‌ای آن را «تروریستی» و «جنایت علیه بشریت» خواند.

چند ساعت پس از این حمله خونین‌بار را برعهده گرفت و عکس منسوب به دو فرد مهاجم را به عنوان اعضای خود منتشر کرد.

مراسم یابدود مزاری سال پیش نیز هدف حمله تروریستی قرار گرفته بود.

https://twitter.com/anawali5/status/1235974733130235904

۸۷ درصد افغانستانی‌ها مخالف آزادی زندانیان طالبان

یک روز پس از جمعه خونین افغانستان، نتایج یک نظرسنحی منتشر شد که نشان دهنده مخالفت شهروندان با آزادی زندانیان طالب است. آمریکا و طالبان توافق کرده بودند که ۵ هزار زندانی طالبان پیش از آغاز مذاکرات گروه‌های افغانستانی آزاد شوند.

۸۷ درصد پاسخگویان به یک نظرخواهی که از سوی روزنامه هشت صبح انجام شد، با این بند از توافق مخالفت و گزینه «زندانیان طالب پس از مذاکرات آزاد شوند» را انتخاب کرده‌اند. تنها ۱۳ درصد گفته‌اند که با آزای زندانیان طالب پیش از مذاکرات موافق هستند.

طالبان و آمریکا ۱۰ اسفند امسال توافقنامه آوردن صلح به افغانستان را امضاء کردند. براساس این توافق قرار است نیروهای آمریکا در یک دوره زمانی تعیین شده از افغانستان خارج شوند و طالبان نیز اقدام نظامی علیه منافع آمریکا را متوقف کند وبه سایر گروه‌ها اجازه ندهد از خاک افغانستان علیه منافع آمریکا اقدام کنند. آزادی زندانیان طالبان یکی دیگر از بندهای این توافقنامه بود.

اشرف غنی، رئیس جمهوری افغانستان اما یک روز پس از امضاء این توافقنامه گفت که حکومت افغانستان هیچ تعهدی برای آزادی زندانیان طالب را نمی‌پذیرد و تصمیم‌گیری در باره این زندانیان در صلاحیت آمریکا نیست.

براساس اعلام شورای عالی امنیت ملی افغانستان ۱۲ هزار تا ۱۵ هزار عضو طالبان در زندان‌های افغانستان نگهداری می‌شوند.


در همین زمینه: