وزارت خارجه آمريکا با انتشار بيانيه‌ای اعلام کرد سازمان مجاهدين خلق از فهرست گروه‌های تروريستی اين کشور خارج شده‌اند.

به گزارش آسوشيتدپرس، وزارت خارجه آمريکا دليل اين تصميم را انجام ندادن عمليات‌ تروريستی توسط اين سازمان در ۱۰ سال اخير اعلام کرده است.

مقام‌های آمريکايی هفته گذشته وعده داده بودند هيلاری کلينتون، وزير خارجه آمريکا درباره خروج اين سازمان از فهرست سازمان‌های تروريستی تصميم‌گيری می‌کند.

اکنون کلينتون گفته است بر اساس موازين قانونی تصميم گرفته تا مجاهدين خلق از فهرست تروريست‌ها حذف شوند.

کلينتون اين تصميم را چند روز پس از آن گرفت که آخرين گروه بزرگ مجاهدين خلق، اردوگاه اشرف در شمال شرق عراق را که سال‌ها در آن سکونت داشتند، ترک کردند و به اردوگاه ليبرتی (آزادی) منتقل شدند که پيش از اين مقر نظاميان آمريکا در عراق بود.

خروج بيش از سه هزار عضو سازمان مجاهدين خلق از اردوگاه اشرف يکی از شروط ايالات متحده برای خارج کردن اين سازمان از فهرست گروه‌های تروريستی بود

خروج بيش از سه هزار عضو سازمان مجاهدين خلق از اردوگاه اشرف يکی از شروط ايالات متحده برای خارج کردن اين سازمان از فهرست گروه‌های تروريستی بود و اکنون به نظر می‌رسد اين اقدام ايالات متحده خشم حکومت ايران را برانگيزد.

وزارت خارجه آمريکا افزوده است حذف سازمان مجاهدين خلق از فهرست سازمان‌های تروريستی به اين معنا نيست که واشنگتن فعاليت‌های پيشين اين سازمان را فراموش کرده است.

سازمان مجاهدين خلق پيش از انقلاب به روحانيان ايرانی برای سرنگونی حکومت پهلوی ياری رساند، اما پس از انقلاب در پی اختلاف با حکومت ايران، اقدام به بمب‌گذاری و ترور مقامات جمهوری اسلامی کرد.

اين گروه در دهه ۱۹۸۰ و در جريان جنگ ايران و عراق در کنار ارتش عراق قرار گرفت، اما پس از هجوم آمريکا به عراق و تسخير اين کشور در سال ۲۰۰۳، مجاهدين خلق نيز خلع سلاح شد.

ايالات متحده آمريکا اين گروه را به خاطر ترور چند آمريکايی در دهه ۱۹۷۰ و صدها ايرانی در دهه‌های بعد در فهرست گروه‌های تروريستی قرار داد.

اين گروه در سال‌های اخير تبليغات بسياری انجام داده بود که از فهرست گروه‌های تروريستی خارج شود.