ايران پاسخ اسرائيل در رابطه با تعيين خط قرمز برای برنامه اتمی تهران را داد و اعلام کرد به اندازه کافی قدرتمند است که از خود دفاع کند و حق اين کشور برای اقدام متقابل در صورت هرگونه حمله‌ای محفوظ است.

به گزارش رويترز، نمايندگی ايران در سازمان ملل متحد در پاسخ به سخنرانی بنيامين نتانياهو، نخست‌وزير اسرائيل در مجمع عمومی سازمان ملل روز پنج‌شنبه ۲۷ سپتامبر (شش مهر) بيانيه‌ای صادر کرد که در آن ادعاهای مقام اسرائيلی در رابطه با برنامه اتمی ايران را “بی‌اساس و نامعقول” خوانده است.

در اين بيانيه که توسط اسحاق آل حبيب، معاون نمايندگی دائم جمهوری اسلامی منتشر شده، آمده است: “در حالی که استفاده از قوای نظامی يا تهديد به استفاده از قوای نظامی با هر بهانه‌ای نقض آشکار اصول سازمان ملل متحد و قانون بين‌المللی و هنجارهای روابط بين‌المللی است، مقامات حکومت اسرائيل جسورانه کشورهای منطقه و به‌ويژه کشور من را تهديد به حمله نظامی می‌کنند.”

در اين بيانيه همچنين تصريح شده است: “جمهوری اسلامی ايران به اندازه کافی قدرتمند است که از خود دفاع کند و حق خود را برای اقدام متقابل با تمام قوا در برابر هر حمله‌ای محفوظ می‌دارد.”

يانگ جيچی، وزير امور خارجه چين: اختلافات در رابطه با برنامه هسته‌ای ايران به مرحله‌ای جديد و حساس رسيده است

روز گذشته (پنج‌شنبه) بنيامين نتانياهو در سخنرانی خود در مجمع عمومی سازمان ملل متحد خط قرمزی برای برنامه هسته‌ای ايران تعيين کرد و گفت ايران کمتر از يک سال ديگر تا دستيابی به سلاح هسته‌ای فاصله دارد.

اين در حالی است که مقامات ايالات متحده پيش از اين درخواست نتانياهو برای تعيين خط قرمز و ضرب‌الاجل برای ايران را رد کرده بودند.

ايران اتهام تلاش برای دستيابی به سلاح هسته‌ای را رد می‌کند و می‌گويد که برنامه هسته‌ای آن اهدافی صلح‌آميز دارد.

در همين حال يانگ جيچی، وزير امور خارجه چين گفت اختلافات در رابطه با برنامه هسته‌ای ايران “به مرحله‌ای جديد و حساس” رسيده است.

او که روز گذشته در مجمع عمومی سازمان ملل متحد سخنرانی می‌کرد خواستار راه‌حلی ديپلماتيک برای مناقشه هسته‌ای ايران شد.

وزير امور خارجه چين گفت: “طرف‌های درگير بايد به يک راه‌حل ديپلماتيک متعهد بمانند و دور جديد گفت‌وگوها را هر چه سريع‌تر آغاز کنند.”

کشورهای آمريکا، بريتانيا، فرانسه، آلمان، روسيه و چين حدود ۱۰ سال است که با هدف تشويق ايران بر سر توقف فعاليت‌های اتمی آن با اين کشور مذاکره می‌کنند، اما اين مذاکرات تاکنون ناکام مانده است.