دهها هزار تن از مردم يونان در اعتراض به سياستهای رياضت اقتصادی خيابانهای آتن را اشغال کردند. اين تظاهرات به درگيری ميان نيروهای پليس و جمعی از معترضان انجاميد.
رويترز گزارش داده است، در اين تظاهرات که صبح امروز، ۲۶ سپتامبر (شش مهر) برگزار شد بيش از ۵۰ هزار تن حضور داشتند که در حال راهپيمايی به سمت پارلمان يونان شعارهايی عليه اتحاديه اروپا و صندوق بينالمللی پول سر دادند.
بر اساس اين گزارش، زمانی که راهپيمايی به پايان رسيد دهها تن از جوانان نقابداری که لباس سياه بر تن داشتند به سمت پليس ضد شورش سنگ، بمبهای بنزينی و بطری پرتاب کردند که پليس نيز در پاسخ به شليک گازهای اشکآور اقدام کرد.
سپس نيروهای پليس به تعقيب معترضان در مقابل پارلمان پرداختند در حالی که چند هلیکوپتر بر فراز پارلمان پرواز میکردند.
تظاهرات امروز بزرگترين تظاهرات از ماه مارس ۲۰۱۱ و در شمار بزرگترين تظاهراتی بوده که يونان از سال ۲۰۱۰ و زمانی که خواهان کمکهای بينالمللی شد با آن مواجه شده است
اعتراضات در يونان به درخواست دو اتحاديه بزرگ کارگری در اين کشور انجام میشود که نمايندگی دو ميليون نيروی کار يونان را بر عهده دارند. اين اعتراضات در پی کاهش دوباره بودجهها در يونان انجام میشود که اتحاديه اروپا و صندوق بينالمللی پول به عنوان نهادهای وامدهنده به يونان خواهان آن هستند و میتواند به عنوان نخستين آزمون جدی برای آنتونيس ساماراس، نخستوزير جديد اين کشور تلقی شود.
مقامات پليس برآورد کردهاند که تظاهرات امروز بزرگترين تظاهرات از ماه مارس ۲۰۱۱ و در شمار بزرگترين تظاهراتی بوده که يونان از سال ۲۰۱۰ و زمانی که خواهان کمکهای بينالمللی شد با آن مواجه شده است.
دينا کوکو، معلم ۵۴ ساله و مادر چهار فرزند که تنها با يک هزار يورو دريافتی در ماه زندگی میکند، گفت: “ما نمیتوانيم اين وضعيت را تحمل کنيم. ما نمیتوانيم به اين شيوه فرزندانمان را بزرگ کنيم. افزايش مالياتها و کاهش دستمزدها در حکم مرگ ماست.”
تعطيلات تابستانی باعث شده بود که دولت ائتلافی محافظهکار يونان بهطور نسبی روزهای آرامی را بگذراند و رفتهرفته قدرت را در دست بگيرد، اما اتحاديهها پيشبينی میکنند که اين روزهای آرام به پايان رسيده است.
يورجوس هاريسيس، فعال اتحاديههای کارگری به معترضان گفت: “ديروز اسپانيايیها خيابانها را گرفتند. امروز نوبت ماست. فردا نوبت ايتاليايیهاست و پسفردا هم کل مردم اروپا.”
او افزود: “با اين تظاهرات ما پيام قاطعی به دولت و صندوق بينالمللی پول و اتحاديه اروپا میفرستيم که اين اقدامات انجام نخواهد شد حتی اگر در پارلمان رأی بياورد چرا که دوره اين دولت رو به پايان است.”
حدود سه هزار نيروی پليس که دو برابر هميشه بود در مرکز آتن در حالت آماده باش بودند. آخرين خشونتهای جدی در آتن به فوريه و زمانی بازمیگردد که پارلمان لايحه رياضت اقتصادی را تصويب کرد و معترضان به اين لايحه چندين مغازه و بانک را به آتش کشيدند.
يونان از کشورهای بحرانزده حوزه يورو است که برای فرار از ورشکستگی ناگزير از دريافت وامهای سنگين بينالمللی شده است.