آموزش و پرورش استان کردستان، ۱۷ نفر از دبيران و معلمان شهرهای سقز، مريوان، بانه، قروه و موچش را از تدريس ممنوع کرد.

تارنمای آژانس خبری موکريان امروز چهارشنبه پنجم مهرماه نوشت مديران آموزش و پرورش شهرهای مذکور با دستور شفاهی مأموران حراست، اقدام به “تغيير پُست دبيری به معاونت اجرايی (امور دفتری)” ۱۷ نفر از دبيران و معلمان استان کردستان نمودند.

اين ۱۷ نفر با گروه مکتب قرآن فعاليت می‌کرده‌اند. مکتب قرآن، مدارس دينی اهل سنت در کردستان است که پيش از انقلاب توسط احمد مفتی‌زاده بنيان گذاشته شد. اين مدارس ابتدا در سال ۱۳۵۶در سنندج و مريوان به صورت مدرسه قرآن تأسيس گرديد و بعدها به مکتب قرآن تغيير نام داد.

احمد مفتی‌زاده مجتهد اهل سنت بود که در زمان حکومت پهلوی دو سال و در دوران جمهوری اسلامی نيز ۱۰ سال زندانی بود. او پس از آزادی از زندان در بهمن‌ماه سال ۱۳۷۱ درگذشت.

سايت مکتب قرآن نوشته است مسئولان استان کردستان از چند ماه گذشته وعده برخورد شديد را داده بودند

به گزارش آژانس خبری موکريان اين فرهنگيان پس از اعتراض به مديران آموزش و پرورش شهرستان محل خدمت خود، به رئيس آموزش و پرورش استان مراجعه کردند که او نيز با اين استدلال که حرکت مکتب قرآن در نظام جمهوری اسلامی مقبوليت ندارد و غيرقانونی است، اين دستور را تأييد کرده است.

به گفته يکی از اين افراد که نام او ذکر نشده است روز سه‌شنبه ۲۸ شهريورماه سال جاری اين معلمان برای دفاع از حق خود، به وزارت آموزش و پرورش مراجعه کردند و با غيرقانونی دانستن حکم شفاهی تبديل پست دبيری به معاونت اجرايی مدرسه، با تأکيد بر اين مطلب که حکم مذکور تبعيض‌آميز است قول مساعد برای لغو رأی صادره از طرف مسئولان شهرستان‌ها گرفتند؛ اما اين حکم سپس تأييد شد.

ابوبکر نوری، حسين عبدی‌پور، محمدجمال هبکی و حبيب فرزام‌نيا از شهر سقز؛ خالد ظهيری، جلال منوچهری، ملک ذکريايی‌نسب و محمدعلی داربوی از مريوان؛ عثمان عبدی، جلال کرمی، صلاح‌الدين معروفی، عثمان محمدی و عبدالسلام فتح‌اللهی از شهر بانه؛ ابراهيم مرادپور، رسول خداکرمی و بهرام سليمانی از قروه؛ و يوسف حمه‌ويسی از شهر موچش که هر کدام از ۱۷ تا ۲۹ سال سابقه کار داشتند، معلمان محروم شده از تدريس هستند.

سايت مکتب قرآن نيز نوشته است مسئولان استان کردستان از چند ماه گذشته وعده برخورد شديد را داده بودند.

اين سايت نوشته است معلمان ممنوع از تدريس به لحاظ علمی و اخلاقی “جزو بهترین دبیران و معلمان شهرهای خود” هستند.

اين اقدام در حالی صورت گرفته است که شورای مدیریت مکتب قرآن گفته است اين گروه در حال حاضر هیچ‌گونه فعالیت سیاسی ندارد.

شورای مدیریت مکتب قرآن همچنين این گونه برخوردها را “مقابله با عقیده و افکار و مذهب اهل سنت” دانسته است.

احمد شهيد و هاينر بيله‌فلت، گزارشگران ويژه سازمان ملل در رابطه با حقوق بشر در ايران و آزادی دين روز ۳۱ شهريورماه سال جاری با انتشار بيانيه‌ای نسبت به وضعيت اقليت‌های دينی در ايران ابراز نگرانی کردند.