اخضر ابراهيمی، سفير سازمان مل متحد در امور سوريه گفت جنگ داخلی در سوريه بدتر میشود و هيچ نشانهای از پايان سريع خشونتها به چشم نمیخورد.
به گزارش آسوشيتدپرس، ابراهيمی که روز دوشنبه، ۲۴ سپتامبر (چهار مهر) اين سخنان را در شورای امنيت سازمان ملل متحد بيان میکرد اضافه کرد مشغول تدوين طرحی است که شايد بتواند در شرايط تغييری ايجاد کند. او اما به جزئيات اين طرح اشاره نکرد.
اخضر ابراهيمی همچنين گفت، علیرغم آن که بشار اسد، رئيس جمهوری سوريه حاضر نيست به حکومت ۴۰ ساله خاندان اسد پايان دهد، با اين حال اميد به پيدا کردن يک راه حل وجود دارد.
او سپس در جمع خبرنگاران گفت: “به گمانم هيچ اختلافی در اين مورد وجود ندارد که شرايط سوريه بسيار بد است و بدتر نيز میشود. اين تهديدی برای منطقه و تهديدی برای صلح و امنيت در جهان است.”
اخضر ابراهيمی : به گمانم هيچ اختلافی در اين مورد وجود ندارد که شرايط سوريه بسيار بد است و بدتر نيز میشود
فعالان سياسی میگويند از مارس سال گذشته و آغاز قيام مردم سوريه عليه حکومت بشار اسد حدود ۳۰ هزار تن در اين کشور کشته شدهاند.
ابراهيمی بهتازگی از مأموريت سوريه و بازديد از کمپ پناهندگان سوريهای در کشورهای اردن و ترکيه بازگشته است. گزارش سياه او درباره بحران غذا در سوريه، مدارسی که بر اثر جنگ ويران شدهاند و کارخانههای متروکه در تضاد با اين سخن او است که زمينههايی برای خوشبينی وجود دارد.
او میگويد نشانههايی وجود دارد که اپوزيسيون چند پاره سوريه به سمت اتحاد و يکپارچگی با يکديگر پيش میروند و اين نکتهای کليدی برای هر مذاکره سياسی است.
ابراهيمی گفت: “من معتقدم که نمیتوان به شرايط گذشته سوريه بازگشت. من اين را در دمشق و همه جا به همه گفتهام که اصلاحات به تنهايی کافی نيست. چيزی که لازم است، تغيير است.”
او افزود: “حالا که تا حدی فهميدهام در سوريه و منطقه چه میگذرد، فکر میکنم که در آيندهای نه چندان دور راه حلی پيدا خواهيم کرد.”
اخضر ابراهيمی همچنين گفت: “من در حال حاضر يک طرح کامل ندارم، بلکه فقط چند ايده دارم.”
به گفته منابع ديپلماتيک، ابراهيمی در نشست شورای امنيت سازمان ملل متحد که پشت درهای بسته برگزار شد خواسته است که به بن بست ديپلماتيک در داخل اين شورا پايان داده شود و اين که چنين بنبستی امکان کمک به مردم سوريه و پايان دادن به بحران در اين کشور را کاهش داده است.
پيش از اين کوفی عنان سمت نمايندگی سازمان ملل متحد در امور سوريه را بر عهده داشت که در اعتراض به اختلافات و بنبست ديپلماتيک در شورای امنيت از سمت خود استعفا داد.
چين و روسيه از اعضای شورای امنيت سازمان ملل متحد که حق وتو دارند از بشار اسد حمايت میکنند. در برابر، کشورهای غربی عضو اين شورا خواستار برکناری اسد از قدرت هستند.