مدیر رصدخانه اخترشناسی رادیوئی ملی آمریکا اعلام کرد که جستوجو برای شناسایی حیات در سیارات دیگر باید جدیتر دنبال شود.
به گزارش بیبیسی جهانی، پرفسور آنتونی بیسلی روز ۱۵ فوریه/ ۲۶ بهمن، در تازهترین نشست انجمن پیشرفت علم در شهر سیاتل آمریکا، خواستار حمایتهای مالی بیشتر از سوی دولت آمریکا برای تحقیق در زمینه کشف حیات هوشمند در دیگر سیارات جهان شد.
این اظهارات آنتونی بیسلی در حالی مطرح میشود که بر اساس اعلام یکی از سرمایهگذاران بخش خصوصی در این عرصه، رصدخانه دیگری در ایالت نیومکزیکو به نام «ویالای» (VLA) در تلاش است تا نشانههایی از حیات موجودات هوشمند در سیارات دیگر را شناسایی کند.
رصدخانه ویالای در حال حاضر به عنوان یکی از مجهزترین رصدخانههای جهان در نظر گرفته میشود که به گفته دانشمندان، شانس یافتن حیات هوشمند در سیارات دیگر را بین ۱۰ الی ۱۰۰ برابر افزایش میدهد.
دکتر اندرو سیمون، سرپرست گروه پژوهشی “Breakthrough Listen science” در دانشگاه کالیفرنیا میگوید:
«در حال حاضر این گروه جامعترین بررسی برای دستیابی به اطلاعات مربوط به موجودات فرا زمینی در همه سیارات جهان را انجام داده است.»
آژانس فضایی ایالات متحده آمریکا در ماه دسامبر سال ۲۰۱۸ از احتمال شناسایی حیات در سیارات دیگر توسط تلسکوپ فضایی کپلر خبر داد. این تلسکوپ تا آن زمان توانسته بود بیش از ۳۰ سیاره خارج از منظومه شمسی را که احتمال وجود آب مایع و حیات بر روی آنها بسیار زیاد بود، شناسایی و ثبت کند.
در ماه فوریه سال ۲۰۱۹ اما اخترشناسان از کشف سه سیاره دیگر خارج از منظومه شمسی خبر دادند که احتمال میرفت دستکم در یکی از آنها که تحت عنوان “GJ ۳۵۷ d” نامگذاری شده، نشانههایی از حیات وجود داشته باشد.
استفان درایسلر از محققان موسسه فیزیک نجومی در دانشگاه گوتینگن آلمان وضعیت سطحی این سیاره را شبیه به زمین اما بسیار گرم توصیف کرد.
سیاره یاد شده دارای درجه حرارتی در حدود ۲۵۰ درجه سانتیگراد است.
در یک دهه گذشته اخترشناسان موفق به ثبت تعدادی امواج رادیویی از کهکشانهای دیگر موسوم به “FRB” شدند که تحلیل این امواج، احتمال وجود حیات در کهکشانهای دیگر را تقویت میکرد.
برخی دیگر از دانشمندان اما این امواج را ساطع شده از ستارههای نوترونی یا سیاهچالههای فضایی میدانند و احتمال وجود موجودات فضایی در سیارات دیگر را رد میکنند.