وزير اقتصاد ايران از قطع شدن ارز دولتی دانشجويان غيربورسيه خبر داد و گفت ايران به اندازه کافی ظرفيت برای تربيت دانشجو در داخل کشور دارد و جز در موارد ضروری لزومی ندارد ارز از کشور خارج شود.
به گزارش خبرگزاری دانشجويان ايران (ايسنا) امروز جمعه ۳۱ شهريور شمسالدين حسينی، وزير امور اقتصادی و دارايی ايران که در يک گفتوگوی تلويزيونی سخن میگفت با بيان اين مطلب افزود: “عدهای از دانشجويان خودشان تصميم گرفتند برای تحصيل از کشور خارج شوند که بورسيهای هم نيستند و طبيعی است بانک مرکزی هيچ وقت برای تأمين ارز آنها تعهدی نداشته و آنها میتوانند از بازار استفاده کنند.”
وی در مورد دريافت ارز دولتی به دانشجويان بورسيه گفت: “دانشجويانی که بورسيه هستند و در سازوکارهای رسمی اعزام شدهاند میتوانند از ارز مرجع استفاده کنند.”
اين در حالی است که دانشجويان بورسيه نيز برای دريافت ارز دانشجويی با مشکلات زيادی روبهرو هستند.
درپی تعلل وزارت علوم در اعزام دانشجويان به خارج از کشور، محمود ملاباشی، رئيس سازمان دانشجويان با اشاره به اينکه اکنون بودجه کافی برای اعزام برخی از نامزدهای بورسيه وجود ندارد پيش از اين گفته بود: “اين دانشجويان میتوانند با هزينه شخصی بروند و پس از دريافت اعتبار بودجه ما هزينه آنها را پرداخت خواهيم کرد.”
دانشجويان بورسيه نيز برای دريافت ارز دانشجويی با مشکلات زيادی روبهرو هستند
پس از آنکه اواخر سال گذشته برخی بانکهای ايران از پرداخت ارز دانشجويی به خانوادههای دانشجويان ايرانی خارج از کشور خودداری کردند زمزمههای حذف ارز دانشجويی شنيده شد.
اين در حالی است که مردادماه سال جاری، خبرگزاری مهر به نقل از محمود بهمنی، رئيس کل بانک مرکزی نوشته بود، ارز دانشجويی قطع نشده است.
با اين وجود ارسلان فتحیپور، رئيس کميسيون اقتصادی مجلس دهم که پيش از اين، پيشنهاد حذف ارز مسافرتی را داده بود مردادماه سال جاری به خبرآنلاين گفته بود: “برخی از ارزهای غيرضروری که ارز دانشجويی هم میتواند شامل آن شود قابل حذف شدن است.”
وی با بيان اينکه “حذف ارز دانشجويی جلوی فرار مغزها از کشور را میگيرد”، افزوده بود: “دانشجويانی که خارج از کشور تحصيل میکنند ١٢سال با هزينه دولت تحصيل کردهاند و حالا هم که برای تحصيل به خارج از کشور رفتند مشخص نيست که پس از پايان تحصيل به ايران بازگردند، بنابراين اين افراد نيز بايد مانند ساير مردم از بازار آزاد ارز تأمين کنند.”
امسال دانشجويان برای گرفتن ارز دانشجويی مشکلات فراوانی داشتند و برخی بانکها از پرداخت آن خودداری میکردند. کسانی هم که موفق به دريافت شدهاند مبالغی کمتر از رقم اعلام شده دريافت کردهاند.
تا پيش از مهرماه سال گذشته، وظيفه اصلی پرداخت ارز دانشجويی از سوی پنج نفر از کارشناسان اداره کل بورس انجام میشد اما وزارت علوم سامانه “نشا” (اعزام با هزینه شخصی) را برای ثبت نام متقاضيان راهاندازی کرد تا کار پرداختها آسانتر شود اما پس از آن بانک مرکزی مقررات ارزی را تغيير داد و ارز دانشجويی را در صوت تأييد وزارت علوم، تحقيقات و فنآوری پرداخت کرد.
بدبخت شدیم .
کاربر مهمان / 21 September 2012
خوب چرا راستشو نميگيد به مردم؟بگيد پول نداريد بديد.يك دفعه ميگن به مسافرها ارز نميدن يك دفعه ميگن به دانشجو ها نميدن و بعدش كالاي وارداتي رو به ترتيب محروم ميكنن و همه اينها يعني يانكه ما پول نداريم و چراغ سبز نشون دادن به صرافي ها براي صعود نرخ ارز هر وقت حتي نرخ ميخواد درجا بزنه با يك سري حرفهاي مفت اين چنيني باعث صعود دوباره ميشن.خدايا اين ملت چه گناهي كردن كه اسير يك مشت اقليت احمق و فاسد شدن؟
کاربر مهمان / 22 September 2012
حاج آقا وزیر میگوید “عدهای از دانشجويان خودشان تصميم گرفتند برای تحصيل از کشور خارج شوند که بورسيهای هم نيستند و طبيعی است بانک مرکزی هيچ وقت برای تأمين ارز آنها تعهدی نداشته و ….” !
حاج اقا وزیر درست میگوید! بانک مرکزی به دانشجویان ایرانی تعهدی ندارد همان جور که جمهوری اسلامی به ایران و مردم ایران تعهدی ندارد. اگر قرار باشد ارز به دانشجویان ایرانی « فروخته شود»، پس هزینه دولت و ارتش سوریه از کجا تامین شود؟ هزینه دولت غزه از کجا پرداخت شود؟ هزینه سپاه پاسداران در لبنان و هزینه های حزب الله لبنان با کدام ارز پرداخت شود؟ تازه جمهوری اسلامی از کجا ارز بیاورد که در سامرا و نجف و جاهای دیگر گنبد طلا و مناره طلا و مسجدهای باشکوه بسازد؟ جمهوری اسلامی از کجا ارز بیاورد که جنوب لبنان را بازسازی کند؟امثال اقای مصباح یزدی و آن یکی یزدی و آن دیگران هم خرج دارند. شاگردانشان هم خرج دارند باید به امریکا و کانادا بروند و گرین کارت بگیرند. هزینه آن همه مامور در اروپا و کانادا و امریکا از کجا تامین شود؟ هزینه فرزندان «آقایان» در اروپا و کانادا و امریکا با کدام ارز پرداخت شود؟ اضافه براینها دولت از کجا دلار بیاورد تا هزینه آن همه تظاهرات در کشورهای دیگر را بدهد؟ از کجا ارز و طلا بیاورد که تریلی تریلی از مرز ترکیه به خارج ببرد تا برای مقام عظمای ولایت ولی ار مسلمین جهان و فرمانده کل قوای جهان نگهداری شود؟ بگزارش رسمی رئیس دیوان محاسبات ( معاون اول کنونی رئیس جمهور که آقای رحیمی باشند) نیمی از درامدهای نفتی سالهای 86 و 87 به خزانه واریز نشده ! خیال کردید برای چه یود؟ این را هم در داخل کشور و هم در خارج کشور آن همه تحلیلگر مسائل ایران به فراموشی سپردند! تازه هی تکرار میکنند سه هزار میلیاردتومان بزرگترین اختلاص است! یعنی نصف درامدهای نفتی سالهای 86 و 87 رقم قابلی نبودند! تازه 5/18 میلیارد «دلار» ی که به دست دولت ترکیه افتاد را تحلیلگران عزیز میگفتند 18 میلیارد! برای اینکه نیم میلیارد دلار که چیزی نبود تا خود را خسته کنند و بزبان یا بقلم بیاورند! یعنی خوشبختی ملت ایران تنها از داخل کشور نیست، بعضی روزنامه نگاران و تحلیلگران دانشمند و وطن دوست خارج کشور هم … ! بله … ! بچه های ما به جهنم. ارز نداشتند درس بخوانند، خوب نخوانند! درس را میخواهند چکار ؟! مگر فرزند رفسنجانی هستند که به آکسفورد بروند و … ! یا مگر اقازاده هستند؟! مگر در صدر اسلام این همه درس میخواندند! آنهم این همه دختر ! استغفرالله و … ! آقابگذریم. یک وقت خط ما را پیدا میکنند و …. ! امضا : شهروند نگون بخت درجه سه ( دور و بر تهران ، ام القرای مسلمین جهان و پایمنبر رهبر مسلمین جهان)
کاربر مهمان / 22 September 2012
بنیادهای مستضعفان، شهید، 15 خرداد، علوی، ….، ستاد فرمان امام و ….، را ازیاد نبرید. اینها را که جمع کنید بیشتر از نیمی از اقتصاد کشور است که یکجا و بی حساب و کتاب و بدون نظارت و حسابرسی در اختیار «ولی آقا» است ، ولی امر مسلمین جهان مالیات نمیدهد کمک هم میگیرد. از هر خودروی تولیدی داخل یا … هم سهم دارند. و … ! میگردند و هرجا زمین، پول یا دارایی های دیگر باشد میگیرند که مال ولایت فقیه است! آستان قدس رضوی و آستان شاه ( شیخ) عبدالعظیم و … و ده ها و صدها شرکت وارداتی وابسته هم روی اینها. پیمانکاریهای سپاه با ارقان نجومی هم بالاتر ! هم مال ایشان است. اینها را کسی چیزی نمیگوید! مخلص شما : دهوند درجه سه ( از همان پایمنبر ولی امرمسلمین جهان )
کاربر مهمان / 23 September 2012