فعاليت نخستين نيروهای پليس زن فارغالتحصيل از دانشگاه علوم انتظامی در زندانهای سراسر ايران آغاز میشود.
به گزارش پايگاه اطلاعرسانی سازمان زندانها و اقدامات تأمينی، نخستين نيروهای دوره پليس زندان زنان سازمان زندانها با درجه پاسياری از دانشگاه علوم انتظامی فارغالتحصيل شدهاند.
اين نيروها که دورههای آموزشی را در اين دانشگاه گذراندهاند با معرفی به يگان حفاظت سازمان زندانها به زندانهای زنان سراسر ايران اعزام و مشغول به فعاليت خواهند شد.
در مراسم دانشآموختگی نخستين نيروهای زن پليس زندان زنان در دانشگاه علوم انتظامی، فريبا شايگان، رئيس مجتمع کوثر دانشگاه علوم انتظامی پس از ارائه گزارش عملکرد دوره آموزشی فراگيران پاسيار سازمان زندانها گفت: “اين نيروها در يک دوره آموزشی شش ماهه و شرکت در دورههای آموزشی عمومی و تخصصی با مأموريتهای سازمان زندانها آشنا شدند.”
شايگان، بازرسیهای بدنی، اعزام و بدرقه، شرکت در دورههای کارورزی در زندان زنان را از جمله آموزشهايی دانست که به اين نيروها ارائه شده است.
نيروی انتظامی در طول دو سال اخير زنان پليس را برای برخورد با زنانی که حجاب اسلامی را رعايت نمیکنند به کار گرفته است
پيش از اين رئيس مجتمع آموزشی عالی کوثر “مسلمان و متعهد بودن به دين اسلام، دارا بودن دستکم ۱۷ و حداکثر ۲۰ سال و داشتن سلامت و توانايی جسمی و روانی متناسب با خدمت موردنظر” را از شرايط عمومی پذيرفتهشدگان برای پليس زن عنوان کرده بود.
به گزارش روزنامه مردمسالاری، وی با اشاره به آموزش ورزشهای رزمی و دفاع شخصی در سه رشته ورزشی تکواندو و کاراته و جودو به دانشجويان زن نيروی پليس، “گشت، تعقيب و مراقبت، تحقيق و بازجويی، دستگيری و بدرقه متهم، حفظ و بررسی صحنه جرم، حفاظت از شخصيتها، حفظ نظم اجتماعات و اغتشاشات” را از وظايف مهم پليس زن درعملياتهای نيروی انتظامی دانسته بود.
از سوی ديگر، حسين ذوالفقاری، فرمانده مرزبانی ناجا، خردادماه سال گذشته از بهکارگيری پليس زن در مرزها خبر داده و گفته بود: “با توجه به استفاده از زنان برای انتقال مواد مخدر در مرزها نيازمند استفاده از پليس زن در مرزها هستيم.”
اين درحالی است که نيروی انتظامی در طول دو سال اخير زنان پليس را برای برخورد با زنانی که حجاب اسلامی را رعايت نمیکنند به کار گرفته است.
تارنمای خبرآنلاين، خردادماه سال جاری به نقل از حسين ساجدینيا، رئيس پليس تهران نوشته بود، “مأمورانی که در سطح شهر تهران با بدحجابها برخورد میکنند همگی دارای تحصيلات عاليه هستند و آموزشهای لازم را برای اجرای هرچه بهتر مأموريت خود گذراندهاند.”
در سال ١٣٧٨مجتمع آموزش عالی کوثر در راستای اجرای اهداف انتظامی و امنيتی و اجتماعی مسئوليت تربيت و آموزش نخستين دوره پليس زن در مقاطع کاردانی و کارشناسی را بر عهده گرفت و در مهرماه سال ١٣٨٢ نخستين گروه افسران فارغالتحصيل در واحدهای مختلف ناجا اعم از ادارات آگاهی، کلانتریها، واحدهای راهنمايی رانندگی، تشخيص هويت، گذرنامه و… مشغول به کار شدند.