بیش از ۷۵ درصد بار مالی تعرفه‌های خدمات درمانی را سازمان تأمین اجتماعی و سازمان بیمه سلامت می‌‌پردازند. مرکز پژوهش‌های مجلس شورای اسلامی اعلام کرده است که سازمان تأمین اجتماعی در آستانه ورشکستگی قرار دارد، با این‌حال پزشکان در پی افزایش تعرفه‌های خدمات درمانی در سال ۹۹ اند.

مراجعه‌کنندگان به مطب یک پزشک در تهران (عکس: آرشیو)

مهدی مطهری، رئیس کمیسیون مشورتی تعرفه و بیمه شورای عالی نظام پزشکی، آبان سال جاری اعلام کرده بود که حداقل هزینه تمام شده یک ویزیت برای پزشکان عمومی در شهر تهران ۴۷ هزار و ۵۹۲ تومان است. این مقام مسئول مبلغ یاد شده را به عنوان تعرفه پایه به دولت پیشنهاد داده است.

 در سال ۹۸ بر اساس مصوبه هیات دولت در ۲۸ اسفند ۹۷ پزشکان می‌بایست برای هر ویزیت ۲۵ هزار تومان دریافت می‌کردند. افزایش حق ویزیت پزشکان از ۲۵ هزار تومان در سال ۹۸ به ۴۷ هزار تومان در سال ۹۹ به این معناست که هزینه‌‌ها در این بخش حدود ۱۰۰ درصد افزایش می‌یابد. سازمان تامین اجتماعی و سازمان بیمه سلامت از عهده پرداخت این بار مالی اضافی برنمی‌آیند.

 سید ناصر موسوی لارگانی، عضو کمیسیون اقتصادی مجلس شورای اسلامی در این‌باره به رسانه‌های داخلی گفت:

«اگر ما بیاییم تعرفه‌های خدمات درمانی و ویزیت پزشکان را در سال ۹۹، ۱۰۰ درصد افزایش دهیم این پول در واقع از جیب مردم می‌رود. وقتی درآمد مردم کاهش پیدا کرده و درآمد کسانی که حقوق‌بگیر هستند، ۱۱ درصد افزایش پیدا کرده ولی از آن طرف هزینه‌ها ۴۱ تا ۵۱ درصد و در برخی موارد بیشتر افزایش یافته است، این با چه منطقی جور در می‌آید که پزشکان انتظار افزایش بالای ۱۱ درصد تعرفه‌های خدمات درمانی و ویزیت خود را باشند؟»

سه‌شنبه یکم بهمن، کمیسیون تلفیق بودجه در مجلس افزایش ناچیز ۱۵ درصدی حقوق کارمندان را تصویب و حداقل دستمزد آن‌ها را دو میلیون و ۸۰۰ هزار تومان تعیین کرد. شواهد نشان می‌دهند که در سال آینده نرخ تورم در بهترین حالت برابر با میزان کنونی خواهد بود. خوش‌بینانه‌ترین ارزیابی‌ها حاکی از آن است که تنها افزایش بهای بنزین بهای کالاها و خدمات را کمتر از ۲۰ درصد افزایش می‌دهد.

شورای عالی بیمه متشکل از کار گروهی با ۹ عضو است. نمایندگان ۴ سازمان بیمه‌گر پایه، معاون رئیس جمهوری، نماینده سازمان برنامه و بودجه، نماینده وزارت رفاه، نماینده وزارت بهداشت و نماینده وزارت اقتصاد از جمله اعضای این کارگروه هستند که تعرفه‌ها را تعیین و به دولت پیشنهاد می‌دهند.  آبان ۹۸ هم‌زمان با بررسی لایحه بودجه سال ۹۹، رئیس سازمان نظام پزشکی کل کشور اعلام کرد که تعرفه‌های خدمات درمانی فاصله قابل توجهی با میزان واقعی آن‌ها دارد. محمدرضا ظفرقندی گفت:

«با تعیین قیمت واقعی خدمات درمانی حداقل معلوم می‌شود که پزشکان برای سلامت مردم یارانه می‌پردازند.»

با اجرای طرح سلامت در دولت روحانی با هدف افزایش انگیزه جامعه پزشکی نرخ تعرفه‌های خدمات درمانی بیش از دو برابر افزایش یافت و مجموع دستمزد پرداختی به پزشکان هم در سال ۹۵ نسبت به سال ۹۲، سه و نیم برابر شد.

بیشتر بخوانید: