در یک گشت شبانه حفاظت محیط زیست پارک ملی کرخه در شهر شوش، لاشه ۱۹۷ قطعه پرنده سار، دراج و بلدرچین کشف و ضبط شدند. در میان پرندگان کشته شده ۱۸۴ قطعه پرنده سار وجود داشت.
به گزارش خبرگزاری جمهوری اسلامی ایران (ایرنا) روابط عمومی اداره کل حفاظت محیط زیست خوزستان ۱۸ بهمن ماه اعلام کرد این پرندگان در اثر شکار غیرمجاز تلف شدهاند.
یگان حفاظت محیط زیست پارک ملی کرخه در پی گزارشهایی مبنی بر شکار غیرمجاز پرنده سار در شب با روشهای غیرمعمول و نامتعارف در نیزارها و زهکشهای غرب کرخه، خودروی متهمان را مشاهده کردند؛ دو نفر از این شکارچیان پس از تعقیب و گریز از خودرو پیاده شدند و به همراه چند رشته تور و کیسه حاوی لاشه پرندگان با استفاده از تاریکی شب و رفتن به سوی چادرهای عشایری دامداران قصد متواری شدن داشتند. درنهایت یکی از شکارچیان دستگیر و با دستور قضایی به پاسگاه انتظامی محل تحویل داده شد. شکارچی دوم همچنان متواری است.
اول بهمن ماه سال جاری نیز سه نفر به دلیل شکار غیرمجاز ۶۷۲ قطعه پرنده سار در پارک ملی کرخه دستگیر شدند.
بر اساس مصوبه ۴۴۲ شورای عالی حفاظت محیط زیست ضرر و زیان قابل وصول برای هر قطعه پرنده سار تنها ۵۰۰ هزار ریال است.
سار از پرندگان مهاجر زمستان گذر در استان خوزستان است که در این فصل در اطراف زهکشها و نیزارها به صورت گروهی و در دستههای چند هزارتایی زندگی میکند و افراد سودجو با استفاده از روشهای غیر مجاز و در هنگام شب، که زمان استراحت پرندگان است، اقدام به کشتار دسته جمعی این پرندگان میکنند.
به گزارش ایرنا همچنین در پی «گزارشهای مکرر مردمی» درباره شکار غیرمجاز پرنده حمایت شده دراج و فروش آن توسط چند نفر در یکی از روستاهای اطراف شهر شوش، محیط بانان پارک ملی کرخه با بررسی و تفحص مسیر تردد شکارچیان را که با موتورسیکلت لاشه پرندگان شکار شده را حمل میکردند، شناسایی کردند.
پس از چندین نوبت پایش و کمین در شب ۱۶ بهمن، متهمان با یک دستگاه موتورسیکلت و دو کیسه حاوی لاشه پرندگان و تور در نزدیکی شهر شوش دیده شدند. پس از تعقیب و گریز با واژگون شدن موتور سیکلت آنان به صورت پیاده متواری شدند ولی یک دستگاه موتورسیکلت به همراه لاشه ۱۱ قطعه پرنده دراج و دو قطعه پرنده بلدرچین و یک تور پرنده گیری کشف و ضبط شد.
دراج از پرندگان بومی و حمایت شده استان خوزستان است و طبق مصوبه ۴۴۲ شورای عالی حفاظت محیط زیست ضرر و زیان قابل وصول برای هر قطعه از آن ۶ میلیون ریال است.
پارک ملی کرخه به مساحت بیش از هفت هزار هکتار در پنج کیلومتری غرب جاده ترانزیتی اندیمشک- اهواز در حوزه شهرستان شوش قرار گرفته است.
این منطقه پس از یافتن آخرین بازماندههای گوزن زرد ایرانی در دهه ۱۳۳۰ ابتدا به عنوان پارک وحش و سپس بر اساس مصوبه شماره یک شورای عالی محیط زیست در سال ۱۳۴۹ به عنوان پناهگاه حیات وحش و منطقه حفاظت شده تبدیل شد و سپس در سال ۱۳۸۹ به عنوان پارک ملی ارتقا یافت. بخشی دیگر از این جنگلهای حاشیه کرخه با عنوان منطقه حفاظت شده با وسعت بیش از هشت هزار هکتار در امتداد پارک ملی قرار دارند.
کارشناسان بسیاری معتقدند که وضعیت پرندگان در ایران «بسیار وخیم است» و بسیاری از پرندگان «در خطر انقراض قرار دارند». برای نمونه خبر مرگ پرندگان مهاجر در تالاب میانکاله از روزهای ابتدایی بهمن منتشر شد. شمار پرندگان تلفشده به ۱۳ هزار قطعه رسیده است. علت این فاجعه هنوز به طور قطعی مشخص نشده است.
دراستان سیستتان وبلوچستان و همچنین خوزستان که بطورعمد وهدفمند مردمان این استان ها بدلیل اعتقاد به سنیت مورد تحریم همه شکل وفرمی حکومت شیعه ورهبرش علی خامنه ای بوده وهستند و علاوه وفقروزجر ودستگیرها و کشتارشان درتظاهرات حتی درداشتن آب آشامیدنی درکمبود هستند …بیکاران غیرقابل شمارش هرموردی برای دریافت چندرغازی برای گذاران زندگی خودشان وخانواده شان لاعلاجانه ترقیب به کشتارپرنده گان می کند…البته سفارش چنین پرنده گانی به شکارچی ها از میلیونرها و میلیاردها و آقازاده های شمال شهرتهران نشین داده میشود ازجمله همان هائی ک از مزه ساندویچ های هشتصد هزارتومانی لذت می برند …فقط دردورهم نشینی های آنچنانی آقازاده و عناصرحکومتی و تجارحکومتی درویلاها و مستقلات آنچنانی خوراک پرنده گان با مشروب های آنچنانی بساط خوش وبش کردن انها را آزین می بندد…درهمان میدان تجریش و مغازه های مختص خرید ثروتمندان هرآنچه درکشور شکارش ممنوع است با سفارش آقازاده ها یافت میشود…فقر و وادارکردن مردم فقر زده به اعمال خلاف محیط زیستی و کشتارپرنده گان به بریدن درخت های میوه درباغات و بریدن درختان جنگل برای فروش چوبشان مورد دیگری است …باید ازحکومت آخوندی پرسید چرا مردم به این گونه اعمال برای پرداخت هزینه زندگی شان رو آورده اند..
حقیقتگو / 07 February 2020