معاون پیشگیری و درمان اعتیاد بهزیستی ايران گفت سن اعتیاد و آسیبهای اجتماعی در کشور پایین آمده است.
به گزارش خبرگزاري دانشجويان ايران (ايسنا) ـ فرید براتی سده، معاون پیشگیری و درمان اعتیاد بهزیستی ايران امروز شنبه ۲۵ شهريورماه گفت: “سن اعتیاد و آسیبهای اجتماعی در کشور پایین آمده است به گونهای است که کودکان را هم را در بر بگیرد.”
وی با بیان اینکه ايران در زمینه درمان اعتیاد با تنگناهای جدی روبهرو است، افزود: “سیستم درمان اعتیاد با راهی که پیش گرفته بعید میدانم به جایی برسد لذا چارهای نداریم که روی پیشگیری توجه کنیم.”
وی همچنين گفت: “شرایط اجتماعی جامعه ایجاب میکند آموزش پیشگیری از اعتیاد را در سنین پایینتر و از مهدهای کودک شروع کنیم.”
حميد صرامی، مديرکل فرهنگی و پيشگيری ستاد مبارزه با مواد مخدر: نزديک به دو و نيم درصد از زنان و کمتر از سه درصد مردان مصرفکننده مواد مخدر در ايران مصرف خود را از راه تزريق آغاز میکنند
از سوی ديگر حميد صرامی، مديرکل فرهنگی و پيشگيری ستاد مبارزه با مواد مخدر ايران الگوی مصرف نزديک به ١٨درصد از مصرفکنندگان مواد مخدر در ايران را روش تزريقی دانست و گفت: “برپايه آخرين برآوردها، نزديک به دو و نيم درصد از زنان و کمتر از سه درصد مردان مصرفکننده مواد مخدر در ايران مصرف خود را از راه تزريق آغاز میکنند.”
وی بيماریهای اچآیوی و هپاتيت C و B را شايعترين بيماریهای عفونی در بين معتادان تزريقی دانست و افزود: “بيشتر اين بيماریها از راه تزريق مشترک به فرد منتقل میشوند.”
خبرگزاری مهر خردادماه سال جاری به نقل از اين مقام مسئول در ستاد مبارزه با مواد مخدر نوشته بود، “بر اساس آمار سالهای اخير، دو ميليون معتاد قطعی در کشور وجود دارند و از آنجا که ۶۰ درصد از اين افراد متأهل هستند و هر کدام پنج تا شش فرزند دارند پيشبينی میشود که ۱۲ ميليون نفر از خانواده و افراد جامعه در برابر تهديدهای اجتماعی بگيرند.”
حسن موسوی چلک، رئيس انجمن مددکاران اجتماعی ايران نيز شهريورماه سال جاری در گفتوگو با خبرگزاری کار ايران (ايلنا) از افزايش ميزان مراجعه زنان به مراکز درمان و ترک اعتياد به مواد مخدر خبر داده و گفته بود: “البته آماری در اين رابطه موجود نيست ولی ميزان مراجعه به کلينيکها به مراتب بيشتر از گذشته شده است.”
برپايه آخرين آمار اعلامشده از سوی ستاد مبارزه با مواد مخدر، هشت درصد از معتادان ايران زن هستند.
مرضيه وحيد دستجردی، وزير بهداشت ايران، ششم تيرماه سال جاری در مراسم سالروز جهانی مبارزه با مواد مخدر، در اين زمينه گفته بود: “هماکنون، نزديک به ۹۴ و هشت دهم درصد از جمعيت معتادان را مردان و پنج و دو دهم درصد را زنان تشکيل میدهند.”
آمارهای غير رسمی میگويند چهار ميليون نفر از ايرانيان معتادند و هزاران نفر نيز بهطور تفننی مواد مخدر مصرف میکنند. از طرفی پايين آمدن سن اعتياد نگرانیهای موجود را درباره شيوع آن بيشتر کرده و تنوع مواد مخدر جديد و تغيير الگوی مصرف آن، در کنار مشخصههايی چون ارزانقيمتی و سادگی در دسترسی، پيچيدگیهای تازهای به آن داده است.
تا بنیادگرایی و سنت گرایی در ایران هست همین روند ادامه خواهد یافت. اعتیاد فرزند نامشروع بنیادگرایی و سنت گرایی است. وقتی جوانها نتوانند هیج راه مفری برای پاسخ دادن به نیازهای طبیعی از جمله نیازهای جنسی و عاطفی خود پیدا کنند مواد مخدر به راه مفر تبدیل میشوند. به همین دلیل هم از زمان پیدایش حکومت اسلامی که ازادی ها را محدود میکند مشکل اعتیاد صد چندان شده است. از همه مواد مخدر و اعتیاد آور هم سیگار مضر تر و پر مشتری تر است. نزدیک به 20 میلیون سیگاری در ایران هستند که هرکدام با 5-10 نفر در ارتباط نزدیک و فامیلی و خانوادگی هستند و انهارا هم در معرض مضرات دخانیات به صورت دست دوم قرار میدهند. اما هیچکس از خود نمیپرسد چگونه یک سیگاری به خود حق میدهد تا هوایی الوده را به دیگران تحمیل کند.
کاربر مهمان / 15 September 2012