صدها تن از مردم يمن در اعتراض به ساخت فيلم “بیگناهی مسلمانان” به سفارت ايالات متحده در صنعا، پايتخت يمن هجوم بردند و با شعار “مرگ بر آمريکا” پرچم اين کشور را به آتش کشيدند.
به گزارش آسوشيتدپرس، حمله امروز، ۱۳ سپتامبر (۲۳ شهريور) به سفارت ايالات متحده در يمن، آخرين واقعه از مجموعه حملاتی است که در سه روز اخير به اماکن ديپلماتيک آمريکا در خاورميانه میشود.
مأموران آمريکايی تاکنون در سه کشور عربی يمن، مصر و ليبی مورد هجوم واقع شدهاند. هر سه اين کشورها پس از قيامهای سال گذشته که منجر به برکناری حاکمان آنها شد، همچنان دستخوش ناآرامی هستند.
بر اساس اين گزارش، معترضان يمنی با نقض پيمان بينالمللی منع ورود به سفارتخانهها وارد محوطه سفارت ايالات متحده در صنعا شدند و اگرچه به داخل ساختمان اصلی نرفتند، اما شيشههای آن را شکستند.
محمد مرسی، رئيس جمهوری مصر امروز حمله به کنسولگری ايالات متحده در بنغازی را محکوم کرد، اما در عين حال گفت که از اعتراض صلحآميز نسبت به اين فيلم دفاع میکند
مردان جوان خشمگين همچنين پرچم ايالات متحده را از سردر سفارت آن کشور پايين آوردند و به آتش کشيدند و به جای آن پرچم سياهی نصب کردند که روی آن نوشته شده بود، “لا اله الا الله”.
اين گزارش میگويد، نيروهای امنيتی يمن که با شتاب خود را به صحنه رسانده بودند اقدام به شليک تير هوايی و پرتاب گاز اشکآور بهمنظور متفرق کردن معترضان کردند.
آنها در نهايت پس از ۴۵ دقيقه موفق شدند معترضان را از داخل محوطه سفارت بيرون کنند. اما معترضان اين بار ديوارهای خارجی سفارت ايالات متحده از نشانهای آمريکا پاک کردند و از بيرون محوطه سفارت را سنگباران کردند.
هنوز مشخص نيست که به هنگام حمله به سفارت کسی نيز داخل سفارت بوده است يا نه.
اين گزارش اضافه میکند، سفارت يمن در واشنگتن رخداد امروز در صنعا را محکوم کرده و تعهد داده است امنيت ديپلماتهای خارجی در يمن تأمين خواهد شد.
تظاهرات در قاهره به روز سوم رسيد
در همين حال قاهره، پايتخت مصر شاهد سومين روز تظاهرات اسلامگرايان در اعتراض به فيلم “بیگناهی مسلمانان” بود.
به گزارش سیانان، معترضان که امروز (پنجشنبه) بار ديگر در اطراف سفارت ايالات متحده در قاهره اجتماع کرده بودند به پرتاب سنگ و کوکتل مولوتف به سمت سفارت اقدام کردند. پليس نيز در برابر برای متفرق کردن جمعيت از گاز اشکآور استفاده کرد.
مقامات مصری میگويند در جريان درگيریهای امروز، ۱۳ تن از معترضان و شش تن از نيروهای پليس مجروح شدهاند.
شب گذشته نيز حدود ۵۰۰ تن از معترضان در حالی که شعارهای ضدآمريکايی میدادند در قاهره دست به تظاهرات زدند.
انتشار بخشهايی از فيلم “بیگناهی مسلمانان” در وبسايت يوتيوب که در مورد پيامبر اسلام ساخته شده و آن را “ضد اسلامی” مینامند، باعث ناآرامی در ديگر کشورهای اسلامی نيز شده است.
در دو روز گذشته اخبار رسانهها تحت تأثير حمله به کنسولگری آمريکا در شهر بنغازی ليبی بوده است که به کشته شدن سفير و سه کارمند ايالات متحده در اين کشور انجاميد.
محمد مرسی، رئيس جمهوری مصر امروز حمله به کنسولگری ايالات متحده در بنغازی را محکوم کرد، اما در عين حال گفت که از اعتراض صلحآميز نسبت به اين فيلم دفاع میکند.
او اظهار داشت که در مصر ابراز عقيده و اعتراض آزادانه تضمين شده است، اما اين اعتراضات نبايد همراه با هجوم به اموال خصوصی و عمومی، ديپلماتها و سفارتخانهها باشد.
تمام کسانی که عملکرد عاملان تشدیدتشنج و نفاق افکنی در روابط مسلمانان با غیر مسلمانان را از نزدیک مشاهده میکنند میخواستند به یک سوال بینهایت
ضروری جواب بشنوند. چرا در جمهوری ا س ل ا م ی ایران که مدعی اصلیترین کشور اسلامی دنیا ورهبری عالم اسلام است
مردم به توهینات انسانهای جاهل به مقدسات اساسی اسلام هیچ واکنش مستقلی نشان نمیدهد. ولی در روز قدس هزاران
نفردر کوچه وخیابانها شعارهای ضد اسرایل و امریکا بانگ میزنند. مگر مسله فلسطین از دین اسلام مهمتر است.
کاربر مهمان / 13 September 2012
ساختن يک فيلم ويديويي ضد اسلامی از سوی یک کشیش آمریکایی ديوانه ، نبايد به کشتن سفير و آتش سوزي و خشونت بيانجامد.؟
ميتوان از راه قانوني عليه کشيش اقدام کرد.
آيا مردم ليبی و مصر به ضرر اقتصادی اين خشونتها فکر کرده اند؟
کاربر مهمان / 14 September 2012