کشته شدن سفير و سه کارمند سفارت ايالات متحده در شهر بنغازی ليبی توسط مسلمانان افراطی واکنش شديد دولت آمريکا و مقامات کشورهای غربی از جمله آلمان و ايتاليا را موجب شد.

باراک اوباما، رئيس جمهوری ايالات متحده روز چهارشنبه، ۱۲ سپتامبر (۲۲ شهريور) با انتشار بيانيه‌ای اين حمله را به شدت محکوم کرد و به دولت خود دستور داد اقدامات لازم را برای افزايش امنيت ديپلمات‌ها و کارکنان آمريکايی در ليبی و همه نقاط جهان انجام دهند.

حمله شب گذشته به ساختمان کنسولگری ايالات متحده در شهر بنغازی ليبی به بهانه انتشار بخشی از يک فيلم آمريکايی به نام “بی‌گناهی مسلمانان” در وبسايت يوتيوب انجام گرفت که گفته می‌شود در آن به پيامبر اسلام توهين شده است.

در پی اين حمله کريس استيونز، سفير ايالات متحده و سه کارمند آمريکايی کنسولگری کشته شدند.

رامين مهمان‌پرست، سخنگوی وزارت امور خارجه ايران انتشار فيلم “بی‌گناهی مسلمانان” را از سوی آمريکا دانست و آن را محکوم کرد. اخوان المسلمين مصر نيز در بيانيه‌ای با محکوم کردن اين فيلم آن را “جنايتی نژادپرستانه” خواند

در بيانيه اوباما آمده است: “من به شدت اين حمله  بی‌رحمانه به ساختمان ديپلماتيک ما در بنغازی را که جان چهار آمريکايی از جمله کريس استيونز، سفير را گرفت، محکوم می‌کنم. اکنون خانواده‌های کسانی در ميان مردم آمريکا وجود دارند که آنها را از دست داده‌ايم، اما به ياد آنها هستيم و برايشان دعا می‌کنيم.”

اوباما در ادامه بيانيه خود نوشته است: “من به دولت خود دستور داده‌ام همه ابزار لازم برای تأمين امنيت کارکنان ما در ليبی را فراهم آورند و امنيت اماکن ديپلماتيک ما را در سراسر جهان افزايش دهند.”

ماريو مونتی، نخست‌وزير ايتاليا نيز ضمن محکوم کردن قتل ديپلمات و سه کارمند سفارت ايالات متحده در ليبی بار ديگر بر تعهد خود نسبت به حمايت از “حکومت دموکراتيک جديد ليبی” تآکيد کرد.

مونتی روز جمعه، ۱۴ سپتامبر با محمد مقاريف، رئيس مجلس ملی ليبی ملاقات خواهد کرد.

اما اين تنها ليبی نبود که روز گذشته (سه‌شنبه) شاهد خشونت‌های مذهبی بود. در اين روز جمعی از مسلمانان مصر نيز در اعتراض به فيلم “بی‌گناهی مسلمانان” به ساختمان سفارت ايالات متحده در قاهره يورش بردند.

دولت آلمان هر دو اين رويدادها در ليبی و مصر را به شدت محکوم کرد و به‌ويژه قتل سفير و سه کارمند ايالات متحده در ليبی را “تراژيک و غيرقابل باور” خواند.

در همين حال واکنش‌ها به فيلم “بی‌گناهی مسلمانان” در کشورهای اسلامی ادامه دارد.

در يمن، گروهی از جوانان اعلام کرده‌اند که قصد راهپيمايی از مقابل دانشگاه صنعا تا سفارت ايالات متحده را دارند.

اخوان المسلمين مصر نيز در بيانيه‌ای با محکوم کردن اين فيلم آن را “جنايتی نژادپرستانه” خوانده و از مردم خواسته است در يک تظاهرات اعتراضی عليه انتشار اين فيلم شرکت کنند.

خبرگزاری‌های داخل ايران نيز مواضع تندی نسبت به انتشار اين فيلم گرفتند و رامين مهمان‌پرست، سخنگوی وزارت امور خارجه ايران نيز اين اقدام را از سوی آمريکا دانست و آن را محکوم کرد.

سخنگوی وزارت امور خارجه ايران و اخوان‌ المسلمين به کشته شدن سفير آمريکا در ليبی اشاره‌ای نکرده‌اند.

اين فيلم دو ساعته ساخته سم باسيل ۵۶ ساله است که می‌گويد اسرائيلی است و فيلم خود را با پنج ميليون دلار ساخته است.