۱۱ سال از رویداد یازدهم سپتامبر و حمله تلافیجویانه آمریکا و همپیمانانش برعلیه القاعده و طالبان گذشت؛ این جنگ تاکنون جان سه هزار و ۱۷۳ نظامی خارجی را گرفته و ۲۵ هزار تن از آنان نیز زخمی شدهاند.
این جنگ که طولانیترین نبرد معاصر آمریکا و کشورهای همپیمان خوانده میشود در هفتم اکتبر سال ۲۰۰۱ پس از آن آغاز شد که اعضای شبکه القاعده مستقر در افغانستان اهدافی را در نیویورک و واشنگتن با هواپیماهای مسافربری مورد حمله قرار دادند.
بر پایه آمار منتشر شده در سایت iCasualties؛ که تلفات این جنگ را منتشر میکند؛ این سربازان در نبرد با شورشیان و رویدادهای مرتبط با آن کشته و زخمی شدهاند.
آمریکا که با بیشترین نیرو، فرماندهی نظامیان چندملیتی را برعهده دارد با دو هزار و ۱۱۴ کشته، بیشترین تلفات را در این جنگ داشته است.
این نبرد سخت که تاکنون بیش از ۵۰۰ میلیارد دلار هزینه برداشته، باعث زخمی شدن ۱۶ هزار نظامی این کشور نیز شده است.
آمار ارائه شده از سوی وزارت دفاع افغانستان نشان میدهد که طی این مدت حدود سه هزار و ۴۰۰ سرباز ارتش افغانستان کشته و بیش از ۱۰هزار سرباز نیز زخمی شدهاند
پس از آمریکا، بریتانیا با ۴۲۷ تن، کانادا با ۱۵۸ تن، فرانسه با ۸۶ تن و آلمان با ۵۳ تن بیشترین تلفات را داشتهاند.
آمار ارائه شده از سوی وزارت دفاع افغانستان نشان میدهد که طی این مدت حدود سه هزار و ۴۰۰ سرباز ارتش افغانستان کشته و بیش از ۱۰هزار سرباز نیز زخمی شدهاند.
برپایه اطلاعات وزارت کشور افغانستان، از سال ۲۰۰۷ تاکنون نیز حدود هشت هزار پلیس کشته و ۱۳ هزار تن نیز مجروح شدهاند.
این نبرد اما بیشترین تلفات را به غیرنظامیان وارد ساخته است.
سازمان ملل متحد گفته است که در فاصله بین سال ۲۰۰۶ تا ۲۰۱۲، بیش از ۱۴ هزار غیرنظامی که شمار زیادی از آنان زنان و کودکان هستند، قربانی حملهها و یا بمبهای طرفین درگیر بهویژه طالبان شدهاند.
برپايه توافق دولت افغانستان و ناتو، انتظار میرود نیروهای بینالمللی کمک به تأمین امنیت افغانستان (آیساف) تحت رهبری آمریکا که شمار آنان در حال حاضر بیش از ۱۰۰ هزار تن برآورد شده است، تا پایان سال ۲۰۱۴ افغانستان را ترک کنند.
در همين حال میزان تهدید طالبان که به گفته منابع آمریکایی و دولت افغانستان از حمایت سازمان اطلاعات ارتش پاکستان برخوردار هستند پس از ۱۱ سال از آغاز این نبرد در بالاترین سطح خود قرار دارد.
تأکید آمریکا مبنی بر ادامه حضور بخشی از نیروهای این کشور پس از سال ۲۰۱۴، و هشدار طالبان بر ادامه جنگ تا خروج کامل نظامیان خارجی، چشمانداز رسیدن به صلح و ثبات در این کشور جنگزده را کمرنگ ساخته است.