عيسی سحرخيز روزنامهنگار و فعال سياسی زندانی پس از انتقال به زندان رجايیشهر همچنان در اعتصاب غذا و دارو بهسر میبرد.
به گزارش امروز، دوشنبه ۲۰ شهريورماه تارنمای کلمه، سحرخيز در اعتراض به عدم رعايت قانون در پرونده قضايیاش دست به اعتصاب زده است.
وی که پيش از اين بيش از شش ماه در بيمارستان و تحت کنترل مأموران قرار داشت همزمان با اجلاس سران جنبش غيرمتعهدها در تهران شب هفتم شهريورماه به بند ۲۰۹ زندان اوين منتقل شده و از همان زمان دست به اعتصاب غذای تر اعتراضی و پس از چند روز اعتصاب دارو زد.
عيسی سحرخيز شنبه شب ۱۸ شهريورماه به زندان رجايیشهر منتقل شد و همچنان در اين زندان نيز اعتصاب غذا و داروی خود را ادامه میدهد.
بنا به اين گزارش وی تأکيد کرده است تا زمانی که شرايط درمان و پزشکیاش طبق توصيه پزشکان مهيا نشود به اعتصاب خود ادامه خواهد داد.
پزشکان زندان رجايیشهر روز گذشته با تنظيم نامهای اعلام کردهاند که در زندان نمیتوانند برای عيسی سحرخيز کاری انجام دهند و در قبال جان او مسئوليتی را نخواهند پذيرفت
به نوشته کلمه، پزشکان زندان رجايیشهر روز گذشته با تنظيم نامهای اعلام کردهاند که در زندان نمیتوانند برای عيسی سحرخيز کاری انجام دهند و در قبال جان او مسئوليتی را نخواهند پذيرفت. به گفته پزشکان جان اين زندانی سياسی در خطر است.
عيسی سحرخيز پيش از اين گفته بود چنانچه قانون در مورد پرونده قضايی وی رعايت نشود و برخلاف نظر پزشکان معالج؛ او را دوباره به زندان منتقل کنند، از همان روز نخست دست به اعتصابغذا خواهد زد.
عيسی سحرخيز تيرماه سال گذشته طی نامهای به احمد شهيد، گزارشگر ويژه بررسی وضعيت حقوق بشر در ايران، از وی خواست تا به آنچه در زندانهای ايران میرود هر چه سريعتر رسيدگی کند.
وی در اين نامه نوشت: “آنچه امروز در زندانهای جمهوری اسلامی میرود، جنايت عليه بشريت است و چيزی کمتر از اقدامات ضد انسانی استالين در اردوگاههای کار اجباری سيبری ندارد.”
عيسی سحرخيز از چهرههای روزنامهنگاری انتقادی در ايران بهشمار میرود و از بنيانگذاران انجمن دفاع از آزادی مطبوعات ايران است.
او در جريان رويدادهای دهمين دوره انتخابات رياست جمهوری ايران در تاريخ ۱۲ تير ۱۳۸۸ بازداشت شد.
سحرخيز پنجم مهرماه سال گذشته به سه سال حبس به اتهام توهين به رهبری و فعاليت تبليغی عليه نظام، پنج سال ممنوعيت و محروميت از فعاليتهای سياسی و مطبوعاتی و نيز يک سال ممنوعالخروجی محکوم شد.
خرداد ماه سال جاری با وجود تمام شدن حکم سه سال محکوميت عيسی سحرخيز، وی بر خلاف روند جاری آزاد نشد و حکم جديد يک سال و نيم حبس ديگر برای وی صادر شد.
مهدی سحرخيز، فرزند اين روزنامهنگار ادامه حبس پدرش را “غيرقانونی” خوانده و گفته بود: “برای اينکه ديدند حکم پدرم دارد تمام میشود و میخواستند او را بيشتر نگه دارند، پروندهای از او که مربوط به مدير مسئولی روزنامه اخبار اقتصادی در حدود ۱۱ سال پيش میشد و شش سال هم از اولين جلسه دادگاه بدويش میگذشت را دوباره به جريان انداختند تا او را به اين شکل بيشتر نگه دارند.”
سازمان گزارشگران بدون مرز روز پنجشنبه ۱۶ شهريورماه (ششم سپتامبر) در بيانيهای نگرانی خود را وضعيت سلامت عيسی سحرخيز اعلام کرد.