علی لاریجانی، رئیس مجلس شورای اسلامی اقدام دولت کانادا در تعطیلی سفارت این کشور در تهران را “رفتار سبک سیاسی” و ناشی از “دستپاچگی در مقابل دستاوردهای نشست سران جنبش غیرمتعهدها” دانست.

به گزارش خبرگزاری‌های ایران، وی روز، یکشنبه، ۱۹ شهریور ماه ۱۳۹۱ در جلسه علنی مجلس گفت: “رفتار سبک سیاسی دولت کانادا که با ناشیگری در این مقطع انجام گرفت، نشان از دستپاچگی آن‌ها دارد که که در مقابل اجماع اکثر کشور‌ها در تهران، با اقدامی منفعلانه به دنبال تغییر فضای سیاسی هستند.”

کانادا روز جمعه ۱۷ شهریورماه (هفتم سپتامبر) با تعطیلی سفارت خود در ایران هم‌زمان دیپلمات‌های ایرانی را از کانادا اخراج کرد. جان بیرد، وزیر امور خارجه دولت کانادا در بیانیه‌ای که روز جمعه منتشر کرد، گفت: “کانادا تمام روابط دیپلماتیک خود را با ایران قطع کرده است.”

علی لاریجانی اقدامات اخیر برخی کشورهای غربی در اعمال فشارهای بیشتر به ایران را “خط و نشان کشیدن‌های غیرمتعارف” عنوان کرد و گفت که این اقدامات “بیش از آنکه اقتدار بین‌المللی آن‌ها را نشان دهد، انفعال آن‌ها را نشان می‌دهد” 

روابط ایران و کانادا در سال‌های گذشته از زمانی که زهرا کاظمی، خبرنگار کانادایی – ایرانی‌تبار در تیرماه سال ۱۳۸۲ در زندان‌های ایران به قتل رسید همواره پرتنش بود.

زهرا کاظمی که با کارت عکاس خبری از سوی یک مؤسسه عکس انگلیسی به ایران رفته بود در جریان تهیه گزارش و عکس از ناآرامی‌ها و اعتراضات دانشجویی در خردادماه ۱۳۸۲ در تهران دستگیر شد و پس گذشت ۱۸ روز از بازداشت‌اش در ۲۰ تیر در زندان کشته می‌شود.

علی لاریجانی  در سخنان امروز خود اقدامات اخیر برخی کشورهای غربی در اعمال فشارهای بیشتر به ایران را “خط و نشان کشیدن‌های غیرمتعارف” عنوان کرد و گفت که این اقدامات “بیش از آنکه اقتدار بین‌المللی آن‌ها را نشان دهد، انفعال آن‌ها را نشان می‌دهد.”

وی ادامه داد: “همان‌گونه که بار‌ها عنوان شد پاسخ این رفتارهای خصمانه را باید در ساماندهی اقتصادی کشور و به تعبیر رهبر معظم انقلاب “اقتصاد مقاومتی” جستجو کرد.”

بریتانیا، فرانسه و آلمان، سه کشور قدرتمند اتحادیه اروپا روز شنبه، هفت سپتامبر (۱۷شهریور) در حاشیه نشست وزیران امور خارجه اتحادیه اروپا در قبرسخواستار دور جدیدی از تحریم‌ها علیه ایران در رابطه با برنامه‌های هسته‌ای آن شدند.

رئیس مجلس ایران، اقدامات اخیر کشورهای اروپایی را “سناریو پردازی‌های کشورهای زورگو و سر و صداهای زیاد برای ایجاد فشار اقتصادی بر ملت ایران” عنوان کرد.

رامین مهمان‌پرست، سخنگوی وزارت امور خارجه ایران نیز روز ۱۸ شهریور ۱۳۹۱ در واکنش به تعطیل شدن سفارت کانادا در تهران، این کشور را به اتخاذ سیاست‌های “افراطی” در حوزه سیاست خارجی متهم کرد.

به گزارش تارنمای رسمی وزارت خارجه ایران، وی گفت اقدامات “خصمانه” دولت کانادا علیه ایران از جمله “بستن بخش روادید سفارت کانادا در تهران، مسدود کردن حساب‌های ایرانیان مقیم این کشور و منع انتقال پول برای دانشجویان ایرانی در کانادا” از جمله این سیاست‌های “افراطی” بوده است.     

در همین زمینه:

بریتانیا، فرانسه و آلمان خواستار تحریم شدیدتر ایران شدند

کانادا سفارت خود در ايران را بست