آبیاری باغهای پسته در شهرستان انار استان کرمان، قلعه تاريخی داوودآباد اين شهر را در معرض خطر قرار داده است.
به گزارش خبرگزاری ميراث فرهنگی، قلعه داوودآباد شهرستان انار که قدمت آن به دوره صفويه میرسد، چند سالی است که در ميان درختان پسته قرار گرفته و هرگاه که اين درختان آبياری می شوند، آب به پايههای قلعه نيز نفوذ می کند.
بر پايه اين گزارش اين نفوذ آب باعث “تخريب تدريجی” اين بنا شده است.
اين گزارش میافزايد: “قرار گرفتن اين قلعه در معرض مستقيم و گسترده آب، باعث ايجاد شکاف در ديوارهای آن و رويش درختچههای کوچک در زير ديوارها شده است.”
قلعه داوود آباد که بيش از سه هزار مترمربع مساحت و چهار برج با ارتفاع ۹ متر دارد احتمالاً دارای کاربرد نظامی بوده است.
قرار گرفتن قلعه داوود آباد در معرض مستقيم و گسترده آب، باعث ايجاد شکاف در ديوارهای آن و رويش درختچههای کوچک در زير ديوارها شده است
اين قلعه دارای ورودی دو طبقه بوده و بخشی از ساختمانهای داخل آن بر اثر سيل از بين رفته است. کشاورزان محلی نيز بخشی از بقايای خاک ساختمانهای گلی داخل قلعه را برای استفاده در زمينهای پسته از قلعه خارج کردهاند.
به گفته کارشناسان ميراث فرهنگی، قسمتهای داخلی، برج شمال غربی و پوشش ورودی از جمله قسمتهای آسيب ديده اين بنا است. بخشهای ديگر اين قلعه نيز دارای وضعيت “نگران کنندهای” عنوان شده است.
شهرستان انار دارای بيش از ۳۰ اثر تاريخی است که از بين آنها حدود ۲۴ اثر به ثبت رسيدهاند.
اين شهر در دورههای پيش از اسلام، “آبان” نام داشته که برگرفته از “آبان يشت” کتاب اوستا بوده است.
شهر آبان (انار کنونی) در ابتدا از شهرهای ولايت استخر در ايالت فارس بوده اما قرنها پيش ضميمه ايالت کرمان شده است.
خبرگزاری ميراث فرهنگی نوشته است: “بناهای شهرانار اين روزها وضعيت مناسبی ندارند و از اين شهر کهن، مرتب خبرهای تخريب و نبود نظارت کافی بر بناها و آثار تاريخی به گوش میرسد.”