بریتانیا، فرانسه و آلمان، سه کشور قدرتمند اتحادیه اروپا خواستار دور جدیدی از تحریم‌ها علیه ایران در رابطه با برنامه‌های هسته‌ای آن شدند.

به گزارش رویترز، گیدو وستروله، وزیر امور خارجه آلمان روز گذشته، هفت سپتامبر (۱۷شهریور) در حاشیه نشست وزیران امور خارجه اتحادیه اروپا در قبرس گفت، عدم موفقیت ایران در اجابت خواسته‌های بین‌المللی مبنی بر کاهش فعالیت‌های هسته‌ای آن به معنای آن است که در هفته‌های آینده باید تحریم‌های جدید ایران به بحث گذاشته شود.

وستروله در گفت‌وگو با خبرنگار رویترز اظهار داشت: “تحریم‌ها لازم هستند و به زودی اجرا خواهند شد. من واقعا هیچ تمایلی از جهت ایرانیان برای انجام گفت‌وگوهای اساسی و سازنده نمی‌بینم.”

ویلیام هیگ: “لازم است که فشارها را بر ایران افزایش دهیم، تحریم‌ها را شدت بخشیم و موارد دیگری به تحریم‌های اتحادیه اروپا که هم‌اکنون به اجرا گذاشته شده است، اضافه کنیم” 

او همچنین گفت: “اگر آنها به میز مذاکره بازنگردند، آن وقت گام بعدی اجتناب‌ناپذیر و لازم خواهد بود. این هم چیزی نیست که سال بعد اجرا شود بلکه در هفته‌های آینده درباره آن بحث خواهیم کرد.”

وزیر امور خارجه آلمان در پایان سخنان خود اظهار داشت، نتیجه سه دور مذاکرات قدرت‌های جهانی با ایران که امسال انجام شد، “مایوس‌کننده” بود.

لوران فابیوس، وزیر امور خارجه فرانسه نیز گفت که روند دیپلماسی در حال حاضر متوقف شده است.

او در گفت‌وگو با خبرنگاران اظهار داشت: “در روزهای آینده درباره جزییات تحریم‌های شدیدتر بحث خواهیم کرد.”

فابیوس گفت، اقدامات جدید می‌تواند بخش‌های اقتصادی، تجاری و نفت ایران را هدف قرار دهد، اما او درباره جزییات این اقدامات توضیحی نداد.

ویلیام هیگ، وزیر امور خارجه بریتانیا هم سخنانی مشابه با همتایان آلمانی و فرانسوی خود گفت.

هیگ اظهار داشت: “لازم است که فشارها را بر ایران افزایش دهیم، تحریم‌ها را شدت بخشیم و موارد دیگری به تحریم‌های اتحادیه اروپا که هم‌اکنون به اجرا گذاشته شده است، اضافه کنیم.”

به گفته او، تحریم‌های اتحادیه اروپا تاکنون “اثری جدی” بر ایران داشته است.

نشست وزیران امور خارجه اتحادیه اروپا در قبرس به طور غیررسمی و با هدف بحث و گفت‌وگو درباره مسائلی چون برنامه اتمی ایران، و بحران سوریه برگزار شد.

آخرین دور تحریم‌های اتحادیه اروپا علیه ایران از ماه ژوئیه به اجرا گذاشته شده است که به موجب آن واردات نفت از جمهوری اسلامی ایران ممنوع می‌شود. این اتحادیه همچنین بیمه نفت‌کش‌های حامل نفت ایران را نیز ممنوع کرده که این مسئله صادرات نفت ایران را دشوارتر از همیشه کرده است.