بانک جهانی و دانمارک بیش از ۳۰۰ میلیون دلار کمک بلاعوض را برای ساخت مدرسه و بهبود آموزش و پرورش در افغانستان اختصاص دادند.
قرارداد اعطای این کمکها از سوی وزیران دارایی و آموزش و پرورش افغانستان با نمایندگان بانک جهانی و دولت دانمارک در کابل به امضا رسید.
عمر زاخیلوال، وزیر دارایی افغانستان گفت بخش عمده این کمک مالی که در برگیرنده ۲۵۰ میلیون دلار میشود، از طریق صندوق بازسازی افغانستان در بانک جهانی پرداخت میشود.
به گفته فاروق وردک، وزیر آموزش و پرورش افغانستان، طبق توافق با بانک جهانی، این پول طی دو سال آینده در ساختوساز مدرسه و برخی پروژههای دیگر استفاده خواهد شد.
وردک گفت: “این کمکها برای ساخت ۲۸۳ مدرسه، تهیه کتاب و لوازم آموزشی برای سه هزار مدرسه، آموزش ۱۸۶ هزار معلم و نگهداری و مراقبت از شماری مدارس استفاده خواهد شد.”
بیش از ۵۰۰ مدرسه در جنوب افغانستان به دلیل نگرانیهای امنیتی و تهدید طالبان بسته شدهاند و این وضعیت سبب شده است که حداقل ۴۰۰ هزار دانشآموز به دلیل این مشکلات از تحصیل باز بمانند
بر پایه اطلاعات وزیر آموزش و پرورش افغانستان، از سال ۱۳۸۳ خورشیدی تاکنون، سالانه ۲۷ میلیون دلار از سوی بانک جهانی به این وزارت کمک شده که از آن بهویژه برای ساخت مدرسه و آموزش معلمان استفاده شده است.
الانگو پچاموتو، مسئول دفتر بانک جهانی در افغانستان نیز گفت دولت افغانستان طی سالیان گذشته دستاوردهای خوبی در زمینه آموزش و پرورش داشته است اما ادامه کمکهای جهانی در این زمینه ادامه یابد.
وی گفت: “تقویت آموزش و پرورش، بهویژه فراهمسازی خدمات با کیفیت آموزشی برای مناطق دورافتاده که هنوز هم با چالشهای زیادی مواجه هستند جهت توسعه منابع انسانی، کاهش فقر و رشد اقتصادی این کشور مهم میباشد و باید به آن رسیدگی شود.”
همچنين وزیران دارایی و آموزش و پرورش افغانستان توافقنامهای را با نماینده دولت دانمارک و صندوق حمایت از کودکان سازمان ملل (یونیسف) به امضا رساندند.
برپايه این توافقنامه، دولت دانمارک متعهد شد تا حدود ۵۶ میلیون دلار را از طریق یونیسف برای بهبود کیفی آموزش و پرورش ۱۳ ولایت محروم افغانستان پرداخت کند.
پس از سقوط طالبان در سال ۱۳۸۱ و روی کار آمدن دولت تحت رهبری حامد کرزی، زمینه ارائه خدمات آموزشی در افغانستان توسعه یافت و دختران نیز از حق مساوی برای آموزش ابتدایی و عالی برخوردار شدهاند.
بر پایه آمار تازه وزارت آموزش و پرورش افغانستان، در حال حاضر شمار دانشآموزان در این کشور در حدود هشتونیم میلیون نفر است که نزدیک به ۳۸ درصد از آنان را دختران تشکیل میدهند.
با وجود پیشرفتهای افغانستان در زمینه فراهمسازی شرایط تحصیل برای دختران و پسران، هنوز هم شماری از افراد وابسته به طالبان در مناطق دورافتاده این کشور مخالف آموزش دختران و حتی پسران در مدارس دولتی هستند.
وزارت آموزش و پرورش افغانستان اعلام کرده است در حال حاضر بیش از ۵۰۰ مدرسه در جنوب افغانستان به دلیل نگرانیهای امنیتی و تهدید طالبان بسته شدهاند و این وضعیت سبب شده است که حداقل ۴۰۰ هزار دانشآموز به دلیل این مشکلات از تحصیل باز بمانند.