گزارشگران بدون مرز زندانی کردن ژيلا بنیيعقوب، روزنامهنگار و مدافع حقوق زنان را محکوم کرد.
در بيانيهای که امروز پنجشنبه ۱۶ شهريورماه (ششم سپتامبر) اين نهاد بينالمللی مدافع حقوق روزنامهنگاران منتشر کرد، ضمن اشاره به بازگشت ژيلا بنیيعقوب به زندان در تاريخ ١٢ شهريور برای سپری کردن يک سال زندان خود، به وضعيت بهمن احمدی امويی، همسر وی در زندان نيز پرداخته و نوشته است که اين دو تنها مورد زندانی کردن زوجهای روزنامهنگار در ايران نيستند.
گزارشگران بدون مرز همچنين به مورد مهسا امرآبادی و مسعود باستانی دو روزنامهنگار ديگر که هماکنون دوران محکوميت خود را در زندانهای ايران میگذرانند نيز اشاره کرده است.
ژيلا بنیيعقوب به همراه همسرش بهمن احمدی امويی در تاريخ ٣٠ خرداد ١٣٨٨ و در رويدادهای پس از انتخابات بحثبرانگيز دهمين دوره رياست جمهوری در ايران دستگير شدند.
گزارشگران بدون مرز: ژيلا بنیيعقوب و بهمن احمدی امويی تنها مورد زندانی کردن زوجهای روزنامهنگار در ايران نيستند، مهسا امرآبادی و مسعود باستانی نيز زوج ديگر زندانی هستند
ژيلا بنیيعقوب در تاريخ دوم شهريورماه ١٣٨٨ با سپردن وثيقهای سنگين آزاد شد، اما بهمن احمدی امويی همچنان در زندان ماند.
٢٢ آبانماه ١٣٨٨ دادگاه تجديدنظر حکم يک سال زندان و ٣٠ سال محروميت از روزنامهنگاری ژيلا بنیيعقوب را که پيش از اين از سوی شعبه ٢٦ دادگاه انقلاب صادر شده بود، تأييد کرد.
بهمن احمدی امويی نيز از سوی دادگاه به تحمل هفت سال حبس تعزيری محکوم گرديد. اين حکم سپس در دادگاه تجديدنظر به پنج سال حبس کاهش يافت.
وی در روز ٢٢ خردادماه سال جاری از بند ٣۵٠ زندان اوين، به زندان رجايیشهر انتقال داده شد.
مسعود باستانی نيز پس از رويدادهای دهمين دوره انتخابات رياست جمهوری در دادگاه به شش سال حبس تعزيری محکوم شد و در زندان رجايیشهر بهسر میبرد. همچنين مهسا امرآبادی نيز از ارديبهشتماه سال جاری برای گذراندن دو سال حکم راهی زندان اوين شد.
سازمان گزارشگران بدون مرز، همچنين در اين بيانيه نگرانی خود را وضعيت سلامت روزنامهنگار زندانی عيسی سحرخيز، مدير و همکار بسياری از روزنامههای اصلاحطلب اعلام کرد.
خانواده عيسی سحخيز گفتهاند که وی از تاريخ هشتم شهريور و در اعتراض به انتقالش از بيمارستان به زندان دست به اعتصاب غذا زده است.
عيسی سحرخيز نيز پس از رويدادهای دهمين دوره انتخابات رياست جمهوری در تاريخ ١١ تيرماه ١٣٨٨ بازداشت و در شهريورماه همان سال به سه سال زندان به اتهام “فعاليت تبليغی عليه نظام” محکوم شد.
سحرخيز همچنين در تاريخ مردادماه سال گذشته به دليل فعاليتهای مطبوعاتی پيش از دوران بازداشت اخيرش، به دوسال زندان محکوم شده است.
وی از چند بيماری رنج میبرد و از پنج ماه پيش در بيمارستان بستری شده بود، و بعد به سلولهای انفرادی بند ٢٠٩ زندان اوين منتقل شد.
گزارشگران بدون مرز جمهوری اسلامی ايران را “رکوردار محکوم و زندانی کردن زنان روزنامهنگار و وبنگار در جهان” دانسته و نوشته است: “از فردای انتخابات مورد مناقشه خرداد ١٣٨٨، بيش از ۵٧ زن روزنامهنگار و وبنگار بازداشت و از سوی دادگاههای انقلاب اسلامی به حبسهای زندان از شش ماه تا هفت سال محکوم شدهاند.