يک استاد دانشگاه علم و صنعت تهران گفت در ايران تنها يک درصد از مردم به اينترنت پرسرعت دسترسی دارند.
دکتر علیاکبر جلالی، عضو هيئت علمی دانشگاه علم و صنعت به خبرگزاری جمهوری اسلامی ايران (ايرنا) گفت: “اتحاديه جهانی ارتباطات دسترسی کمتر از يکونيم مگابيت در ثانيه اينترنت را پرسرعت نمیداند بنابراين کمتر از يک درصد از مردم ايران به اينترنت پرسرعت دسترسی دارند.”
به گفته جلالی ايران اين شاخص اتحاديه جهانی ارتباطات را درباره اينترنت پرسرعت “رعايت نمیکند.”
وی افزود: “در بسياری از کشورهای توسعهيافته اتصال به اينترنت از طريق دايلآپ منسوخ شده و يا در حال از بين رفتن است، بهطوری که در بعضی از کشورهای توسعهيافته تعداد دسترسی مردم به اينترنت از طريق دايلآپ به سه درصد رسيده است و بقيه از دسترسی با پهنای باند زياد بهرهمند شدهاند.”
ايران از نظر سرعت اينترنت در بين ۱۷۰ کشور جهان در رتبه ۱۶۴ قرار دارد. قيمت اينترنت در ايران نسبت به سرعت، کيفيت و حجم دانلود “گرانترين قيمت اينترنت جهان” برآورد شده است
بر اساس گزارش مرکز آمار ايران حدود ۸۴ درصد کاربران اين کشور از طريق دايلآپ به اينترنت وصل میشوند.
آمار کاربران اينترنت در ايران در سال ۱۳۹۰ به بيش از ۳۲ ميليون نفر رسيده است که از اين تعداد حدود چهار ميليون و ۵۰۰ هزار کاربر از اينترنت ADSL با سرعت کمتر از يک مگابيت بر ثانيه استفاده میکنند.
تهران، مازندران و اصفهان به ترتيب بيشترين کاربران اينترنت و سيستان و بلوچستان کمترين کاربر اينترنت را در ايران دارند.
بر اساس تازهترين آمارها، ايران از نظر سرعت اينترنت در بين ۱۷۰ کشور جهان در رتبه ۱۶۴ قرار دارد. همچنين قيمت اينترنت در ايران نسبت به سرعت، کيفيت و حجم دانلود “گرانترين قيمت اينترنت جهان” برآورد شده است.
کاربران اينترنت در ايران همواره از کندی سرعت و قطع شدنهای اينترنت اعلام نارضايتی میکنند اما معمولاً در ايران هيچ نهادی مسئوليت اختلال در شبکه اينترنت را نمیپذيرد.