دور تازه مذاکرات هستهای با آژانس بينالمللی انرژی اتمی در حالی به پایان رسیده است که هرمان ناکارتس، رئيس هيات مذاکرهکننده آژانس، میگوید باقی ماندن “اختلافات اساسی” بین ایران و سازمان
ملل مانع دستیابی به توافق شده است.
به گزارش خبرگزاری رویترز، ناکارتس با بیان اینکه اختلافات بين ايران و آژانس همچنان پابرجاست، اعلام کرد: “فعلا برنامه ای برای دور ديگری از مذاکرات نداريم.”
این در حالی است که ايران پس از پايان دور تازه مذاکرات هستهای با آژانس بينالمللی انرژی اتمی اين گفتوگوها را “مثبت” توصيف کرده است.
ناکارتس با بیان اینکه اختلافات بين ايران و آژانس همچنان پابرجاست، اعلام کرد: “فعلا برنامه ای برای دور ديگری از مذاکرات نداریم”
به گزارش خبرگزاری جمهوری اسلامی (ايرنا)، علی اصغر سلطانيه، سفير ايران در آژانس گفت: “در اين دوره از مذاکرات برخی از اختلافات ميان ايران و آژانس بينالمللی انرژی اتمی بر سر برنامه هستهای ايران حل و فصل شد.”
سلطانیه در عین حال در پایان مذاکرات به خبرنگاران گفت که “اختلافات اصلی” همچنان باقی مانده اند.
وی بدون اشاره کردن به جزئیات این اختلافات افزود: “برای حل وفصل برخی اختلافات ديگر بايد مذاکرات ايران و آژانس ادامه يابد.”
دور تازه گفتوگوهای هستهای هستهای بين ايران و آژانس روز جمعه سوم شهريور ۱۳۹۱ (۲۴ اوت) در وين پايتخت اتريش برگزار شد. اين مذاکرات از ساعت ۱۰ صبح به وقت محلی آغاز و تا ساعت شش بعدازظهر ادامه داشت.
مذاکرات پيشين ايران و آژانس در بهمن و اسفند ۱۳۹۰ و همچنين خرداد ۱۳۹۱ برگزار شده بود و نتيجه مشخصی نداشت.
گزارش تازه آژانس پس از انتقال جزييات مذاکرات روز گذشته به يوکيا آمانو، مدير کل آژانس بينالمللی انرژی اتمی منتشر خواهد شد.
شورای حکام آژانس ۱۰ تا ۱۴ سپتامبر در وين تشکيل جلسه خواهد داد و مديرکل آژانس گزارش خود درباره ايران را به اعضای شورای حکام ارائه خواهد داد.
اين مذاکرات به دليل برنامه اتمی ايران برگزار میشود. قدرتهای غربی و اسرائيل به برنامههای اتمی ايران با ديده شک نگاه میکنند و میگويند ايران تحت پوشش برنامه هستهای غير نظامی، تلاش میکند ابعاد نظامی را دنبال کند. اين اتهامی است که ايران آن را بیپايه و اساس میداند.
کشورهای غربی بر همين اساس تحريمهايی را با هدف وادار کردن تهران به توقف برنامه اتمی برقرار کردهاند.
ايران در مقابل میگويد برنامه اتمیاش اهداف صلحآميز دارد و در برابر تحريمها “تسليم” نمیشود.
تحريمها عليه ايران بعد از آنکه آژانس بينالمللی انرژی اتمی پرونده اين کشور را در سال ۱۳۸۶ به شورای امنيت سازمان ملل فرستاد، شدت گرفت.
شورای امنيت سازمان ملل از سال ۲۰۰۶ تاکنون چهاربار ايران را تحريم کرده است. اين شورا در دسامبر ۲۰۰۶ قطعنامه ۱۷۳۷، مارس ۲۰۰۷ قطعنامه ۱۷۴۷، مارس ۲۰۰۸ قطعنامه ۱۸۰۳ و ژوئن ۲۰۱۰ قطعنامه ۱۹۲۹ را عليه ايران تصويب کرد.
در اين قطعنامهها “جلوگيری از انتقال فناوری موشکی به ايران، ممنوعيت فروش تکنولوژی اتمی به ايران، ممنوعيت خريد تسليحات از ايران، قطع همکاری با چند بانک ايرانی و تحريم سپاه پاسداران و کشتيرانی” از موارد عمدهای است که به تصويب رسيده است. آمريکا و اتحاديه اروپا نيز در اين سالها تحريمهای يکجانبهای عليه ايران اعمال کردهاند.
توقع دارند آخوندها از بمب اتم منصرف شوند؟ زهي خيال باطل !
کاربر مهمان / 26 August 2012