ترکيه اعلام کرد درباره نفش احتمالی کشورهای ديگر از جمله ايران در ماجرای انفجار در نزديکی مرز سوريه که به کشته شدن ۹ تن انجاميد، تحقيق می‌کند.

به گزارش آسوشيتدپرس، ترکيه گروه کردهای حزب کارگران کردستان (پ.ک.ک) را مسئول اين انفجار دانسته ‌است که روز دوشنبه در شهر قاضيان‌تپ رخ داد، اما در عين حال برخی مقامات اين کشور ادعا کرده‌اند که ميان اين گروه شبه‌نظامی و سرويس امنيتی سوريه ارتباطاتی وجود دارد.

ترکيه در جريان شورش مردم سوريه عليه حکومت بشار اسد و نبرد آنان با نيروهای وفادار به حکومت از اپوزيسيون سوريه حمايت می‌کند که اين مسئله باعث شده‌ است روابط دوستانه ميان دو دولت به دشمنی تبديل شود.

بولنت آرنيک، معاون نخست‌وزير ترکيه چهارشنبه شب، ۲۲ اوت (يک شهريور) در مصاحبه‌ای با شبکه تلويزيونی سی‌ان‌ان ترک اظهار داشت که تحقيقات در رابطه با اين انفجار تنها به نقش سوريه محدود نمی‌شود.

مقامات ترکيه و ايالات متحده آمريکا نخستين نشست خود را درباره “طرح عملياتی” برای پايان حکومت بشار اسد برگزار می‌کنند

به اين ترتيب احتمال دخالت ايران، متحد اصلی حکومت اسد در اين انفجار نيز به ميان آمد.

ايران و ترکيه روابط دوستانه‌ای با يکديگر دارند، اما قيام مردم سوريه باعث بروز تنش‌هايی ميان دو طرف شده ‌است. ترکيه از شورشيان سوريه حمايت می‌کند در حالی که ايران خواهان ادامه حکومت بشار اسد است و از او حمايت می‌کند.

پيش از اين در جريان به گروگان گرفته شدن برخی ايرانيان در سوريه توسط نيروهای شورشی، دولت ترکيه با نفوذ خود باعث آزادی آن‌ها شده ‌است.

 نشست ترکيه
در همين حال از آنکارا خبر می‌رسد مقامات ترکيه و ايالات متحده آمريکا نخستين نشست خود را درباره “طرح عملياتی” برای پايان حکومت بشار اسد برگزار می‌کنند.

بخش انگليسی رسانه صدای آمريکا نوشته ‌است هاليت چويک يکی از مقامات وزارت امور خارجه ترکيه و اليزابت جونز، سفير ايالات متحده آمريکا در ترکيه سرپرستی دو هيئت مذاکره‌کننده را بر عهده خواهند داشت.

اين دو هيئت از مقامات امنيتی، نظامی و ديپلمات‌های دو کشور تشکيل شده‌اند.