جمعه ۶ دسامبر/ ۱۵ آذر: نشست کمیسیون مشترک برجام در سطح معاونان و مدیران کل وزارت خارجه‌های ایران و گروه ۱+۴ (آلمان، فرانسه، روسیه، چین و بریتانیا) – عکس: خبرگزاری فارس

نشست کمیسیون مشترک برجام در سطح معاونان و مدیران کل وزارت خارجه‌های ایران و گروه ۱+۴ (آلمان، فرانسه، روسیه، چین و بریتانیا) به جای هتل کوبورگ در محل نمایندگی اتحادیه اروپا در وین آغاز شد.

به گزارش خبرگزاری امنیتی فارس نزدیک به سپاه پاسداران  مقامات محلی به گروه‌های مخالف جمهوری اسلامی مجوز برگزاری تظاهرات و گردهمایی‌هایی مقابل هتل کوبورگ را داده بودند. هیأت ایرانی تهدید کرد که اگر محل برگزاری نشست تغییر نکند در اجلاس کمیسیون مشترک برجام شرکت نمی‌کند. سرانجام با پادرمیانی هیأت اروپایی این نشست جمعه ۶ دسامبر/ ۱۵ آذر در محل نمایندگی اتحادیه اروپا کار خود را آغاز کرد.

سید عباس عراقچی معاون سیاسی وزیر خارجه ایران و هلگا اشمید معاون مسئول سیاست خارجی اتحادیه اروپا ریاست این نشست را بر عهده دارند.

بهروز کمالوندی، سخنگوی سازمان انرژی اتمی به رسانه‌های داخلی گفته است که سید عباس عراقچی، معاون سیاسی وزارت خارجه ایران با رافائل گروسی، مدیرکل آژانس بین المللی انرژی اتمی نیز دیدار خواهد کرد. کاظم غریب‌آبادی سفیر ایران در دفتر سازمان ملل در وین نیز این گفته را تأیید کرده است.

پیش از آغاز نشست مشترک کمیسیون برجام در وین سه دیپلمات اروپایی به خبرگزاری رویترز گفتند که قدرت‌های اروپایی در این اجلاس از ایران می‌خواهند به نقض مفاد توافق هسته‌ای پایان دهد وگرنه ممکن است تحریم‌های سازمان ملل علیه این کشور احیا شود.

سرگئی ریابکوف، معاون وزیر خارجه روسیه اوضاع نشست کمیته مشترک برجام را به ایستگاه یک قطار تشبیه کرد:

«خطر ماندن در ایستگاه راه‌آهن در زمانی که قطار حرکتش را آغاز کرده رو به فزونی است. شکی در این باره وجود ندارد و ما در روز جمعه در این مورد صحبت می‌کنیم.»

بر اساس مصوبه شورای عالی امنیت ملی، ایران از ۸ مه/ ۱۸ اردیبهشت سال جاری در چهار گام تعهدات خود در برجام را با افزایش سرعت غنی‌سازی اورانیوم و گازدهی به سانتریفیوژهای تأسیسات فردو کاهش داده اما هنوز سازمان بین‌المللی انرژی اتمی اعلام نکرده که ایران توافق را نقض کرده است.

ایران از اروپا توقع دارد که با راه‌اندازی یک ساز و کار مالی موسوم به «اینستکس» و تخصیص اعتبار به آن تجارت کالا و خدمات در برابر نفت با ایران را میسر کند. دو دیپلمات اروپایی به رویترز گفتند که این ساز و کار مالی عملاً جنبه نمادین دارد و در حال حاضر به کار مبادلات مالی با ایران نمی‌آید.

بیشتر بخوانید: