۱۳۰ نفر بر اثر تصادفات جاده‌ای در تعطيلات عيد فطر در ايران جان خود را از دست دادند.

به گزارش خبرگزاری جمهوری اسلامی (ايرنا)، سرتيپ اسکندر مومنی، رئيس پليس راهنمايی و رانندگی نيروی انتظامی ايران شامگاه دوشنبه ۳۰ مرداد ۱۳۹۱ گفت: “طی سه روز گذشته، بيش از ‌هزار فقره تصادف در کشور به‌وقوع پيوسته است.”
 
وی عمده‌ترين دليل وقوع اين تصادفات را “سبقت غيرمجاز و خستگی و خواب آلودگی رانندگان” اعلام کرد.
 
دو روز پيش نيز سرهنگ رضا سلبی، رئيس مرکز فرماندهی و کنترل ترافيک پليس راهور ايران “عدم توجه به جلو، انحراف به چپ و خستگی و خواب‌آلودگی راننده” را به ترتيب از مهم‌ترين عوامل اين تصادفات اعلام کرد.
 
سرهنگ محمدرضا مهماندار، فرمانده پليس راه ايران نيز گفته است: “بررسی‌ها نشان می‌دهد سبقت از خط ممتد ميان جاده يکی از عوامل مهم در وقوع تصادفات است.” به گفته وی، مأموران پليس با اين تخلف “به شدت برخورد می کنند”.
 
ايران از جمله کشورهایی است که آمار مرگ ناشی از تصادفات در آن بالاست. بر اساس آمار، سالانه نزديک به ۲۰ تا ۳۰ هزار نفر در جاده‌های ايران کشته می‌شوند.
 
ايران از جمله کشورهایی است که آمار مرگ ناشی از تصادفات در آن بالاست. بر اساس آمار، سالانه نزديک به ۲۰ تا ۳۰ هزار نفر در جاده‌های ايران کشته می‌شوند.
به گفته احمد شجاعی، رئيس سازمان پزشکی قانونی ايران، “تصادفات رانندگی در حال حاضر دومين علت مرگ و مير در کشور است و روزانه حدود ۶۶ نفر جان خود را در حوادث رانندگی از دست می‌دهند”.
 
نخستين علت مرگ و مير در ايران بيمارهای قلبی و عروقی است. تصادف‌های جاده‌ای در جهان، ششمين عامل مرگ و مير محسوب می‌‌شود.
 
رئيس سازمان پزشکی قانونی گفته است: “در دهه ۸۰ خورشيدی در حدود ۲۴۱ هزار و ۲۳۶ نفر در کشور بر اثر حوادث رانندگی جان خود را از دست دادند که ۸۰ درصد متوفيان مرد و ۲۰ درصد آن‌ها زن بودند.”
 
وی “اجرای قوانين سخت‌گيرانه کنترل سرعت، استانداردسازی جاده‌ها و توجه به دلايل افزايش خطاهای انسانی در تصادفات مرگبار” را برای کاهش تلفات ناشی از حوادث رانندگی در ايران “ضروری” دانسته است.
 
چند ماه پيش مصطفی پورمحمدی، رئيس سازمان بازرسی ايران گفت آمار سالانه کشته‌شدگان تصادفات جاده‌ای اين کشور مانند آمار کشته‌شدگان جنگ ايران و عراق است.
 
به گفته پورمحمدی “در جنگ به طور ميانگين هر سال ۳۰ هزار شهيد داشتيم، به عبارت ديگر آمار کشته‌های جاده‌ای ما الآن مانند کشته‌های جنگ است.”
 
به گفته کارشناسان “تراکم بالای خودرو در جاده‌ها، کمبود ظرفيت بزرگراهی، وجود بيش از دو هزار نقطه حادثه‌خيز در جاده‌ها، کمبود خدمات ايمنی و امدادی و فرهنگ نادرست رانندگی” از مهم‌ترين عوامل تصادف جاده‌ای در ايران به شمار می‌آيد.