علی لاریجانی، رئیس مجلس شورای اسلامی ایران یک روز پس از آنکه اعلام کرد قصد ندارد برای دوره بعد انتخابات مجلس شورای اسلامی نامزد شود، در یک نشست خبری به صورت تلویحی مجلس را نهاد اصلی تصمیم‌گیری ندانست. او گفت که تصمیمش برای عدم نامزدی یازدهمین دوره مجلس شورای اسلامی جدی است و برنامه‌ای هم برای نامزدی انتخابات ریاست جمهوری ندارد.

علی لاریجانی، رئیس مجلس شورای اسلامی ایران، دهم آذر ۱۳۹۸ در نشست خبری گفت که مجلس بعد از رهبر در راس امور است.

علی لاریجانی، رئیس مجلس شورای اسلامی ایران یکشنبه ۱۰ آذر در واکنش به اعتراضات به گرانی بنزین همانند دیگر مقام‌های ارشد حکومتی مدعی شد که دو دسته در اعتراضات حضور داشتند «دسته اول معترضان هستند که باید به خواست آن ها رسیدگی کرد و دسته دوم افرادی هستند که از اعتراضات سواستفاده کردند».

او بدون بیان جزئیات گفت: گفته شده که در یکی از شهرها از تیربار هم استفاده شده است.

طی روزهای گذشته برخی روایت‌ها مبنی بر استفاده ماموران حکومتی از تیربار و تانک نظامی برای سرکوب معترضان در ماهشهر واقع در استان خوزستان منتشر شده است. یک ویدئو که در شبکه‌های اجتماعی منتشر شد، تانک‌های نظامی را در میدان ورودی ماهشهر نشان می‌دهد.

برپایه گزارش‌های منتشر شده در جریان اعتراضات به گرانی بنزین ۱۴۶ تن تا ۳۶۰ تن در مناطق مختلف ایران کشته و ۸ هزار تن دستگیر شدند.

لاریجانی افزایش نرخ بنزین را بخشی از قانون هدفمندی یارانه‌ها که به گفته او «به تاخیر افتاده است»، عنوان کرد و گفت که این تصمیم باید اجرایی می‌شد.

او بر خلاف رئیس دولت که گفته بود از تصمیم‌گیری در باره افزایش نرخ بنزین مطلع نبوده است، گفت که از قبل اطلاع داشته که بنزین گران می‌شود و در همین رابطه به نمایندگان مجلس اطلاع داده و با وزیر صنعت، معدن و تجارت جلسه داشته است.

رئیس مجلس شورای اسلامی در بخش دیگری از اظهاراتش  گفت که مجلس نمی‌تواند در همه امور دخالت کند و تصمیم بگیرد.

لاریجانی که پس از تصمیم شورای هماهنگی سران قوا برای افزایش قیمت بنزین با انتقاد برخی از نمایندگان مجلس شورای اسلامی روبرو شد، رهبر جمهوری اسلامی را بالاترین مقام تصمیم‌گیر در جمهوری اسلامی دانست اما مدعی شد که او «در همه امور دخالت نمی‌کند و تنها جهت‌گیری را مشخص می‌کند».

او گفت که در راس امور بودن مجلس «یعنی در مرتبه‌ای پایین‌تر از رهبری است».

رئیس مجلس شورای اسلامی که عملکردش در ۱۲ سال گذشته بارها مورد انتقاد نمایندگان قرار گرفته است، شورای هماهنگی اقتصادی سران قوا را یک «امر موقتی» خواند که به خواسته علی خامنه‌ای، رهبر جمهوری اسلامی «برای شرایط فعلی» شکل گرفته است.

او گفت که مراقب است شورای هماهنگی اقتصادی سران «به یک نهاد قانونگذار تبدیل نشود و این شورا هرگز نمی‌خواهد و نباید به جایگزین مجلس شورای اسلامی تبدیل شود».

او در پاسخ به پرسش‌هایی در باره عدم نامزدی در دوره بعدی انتخابات مجلس شورای اسلامی یا ریاست جمهوری گفت که کناره‌گیری‌اش از مجلس شورای اسلامی «جدی» است و برنامه‌ای برای نامزدی در انتخابات ریاست جمهوری سال ۱۴۰۰ ندارد.

لاریجانی روز گذشته گفته بود که قصد ندارد در انتخابات یازدهمین دوره مجلس شورای اسلامی اعلام نامزدی کند.


در همین زمینه: