رئیس سازمان بسیج مستضعفین ایران از زیرمجموعه‌های سپاه پاسداران می‌گوید: ۱۲ هزار شعبه صندوق قرض الحسنه در پایگاه‌های بسیج مساجد ایران تاسیس شده است. نزدیک به نیم میلیون بسیجی هم در گردان‌های امنیتی و امدادی برای سرکوب سازماندهی شده‌اند.

رزمایش سرکوب شورش‌های شهری گردان‌های بیت‌المقدس بسیج- مرداد ۱۳۹۵،مشهد

خسارت‌های ناشی از صندوق‌های قرض‌الحسنه و موسسه‌های مالی و اعتباری هنوز به زیان دیده‌گان پرداخت نشده است و سپرده‌گذاران برخی موسسه‌های مالی هر از گاهی مقابل ساختمان بانک مرکزی تجمع می‌کنند.

بانک مرکزی در حالیکه از پرداخت اصل سپرده ۹۵ درصد سپرده‌گذاران خبر می‌دهد، موسسه‌های مالی و اعتباری و برخی از بانک‌ها را تعطیل و یا ادغام کرد؛ از جمله بانکهای مهراقتصاد، انصار، حکمت ایرانیان، قوامین و موسسه اعتباری کوثر در بانک سپه ادغام شدند.

با این حال سازمان بسیج صندوق‌های قرض‌الحسنه زنجیره‌ای را در پایگاه‌های بسیج مساجد سراسر کشور ایجاد کرده است.

غلامرضا سلیمانی، رئیس سازمان بسیج که صبح یکشنبه سوم آذر برای گزارش‌دهی از فعالیت‌های این سازمان به مجلس شورای اسلامی رفته بود، از راه‌اندازی ۱۲ هزار صندوق قرض‌الحسنه در پایگاه‌های بسیج سراسر کشور خبر داد.

او گفت که تا پایان سال هشت هزار صندوق قرض‌الحسنه دیگر ایجاد می‌شود.

سلیمانی مدعی شد که این صندوق‌ها «با مدیریت مردم و محوریت مساجد» و به منظور «کمک به اشتغال‌زایی» ایجاد شده است.

او در باره نحوه تامین منابع مالی و هزینه این صندوق‌ها توضیحی نداد اما وعده کرد که شمار صندوق‌ها تا ۲۰ هزار صندوق افزایش یابد.

نخستین بار شهریور ۱۳۹۶ غلامحسین غیب‌پرور، رئیس وقت سازمان بسیج، از ایجاد صندوق‌های قرض‌الحسنه بسیج در مساجد خبر داده بود.

او گفته بود که این صندوق‌ها برای جبران ناکارآمدی نظام بانکی در خدمات دهی به محرومان ایجاد می‌شود.

غیب‌پرور آن زمان هدف بسیج را ایجاد ۷۶۰۰ صندوق قرض‌الحسنه اعلام کرده بود.

دو سال پس از اظهارات او، سازمان بسیج در شرایطی که بانک مرکزی فعالیت بسیاری از موسسه‌های مالی و صندوق‌های قرض‌الحسنه را غیرمجاز دانسته، ۱۲ هزار صندوق قرض‌الحسنه زنجیره‌ای تاسیس کرده است.

شمار این صندوق‌ها در سال‌های آتی آنگونه که سلیمانی گفت، همچنان افزایش خواهد یافت.

۲۰۰۰ گردان بسیج در خدمت سرکوب

سلیمانی در بخش دیگری از اظهاراتش از سازماندهی ۲۰۰۰ «گردان بیت‌المقدس» بسیج برای آنچه که «زمینه دفاع مردمی و امنیت مردمی» عنوان کرد، خبر داد.

او گفت که ۱۰۰۰ گردان از گردان‌های بسیج «با رویکرد امنیتی» سازماندهی شده‌اند.

سلیمانی در باره حوزه فعالیت این گردان‌ها توضیحی بیان نکرد اما این بخش از نیروهای بسیج برای سرکوب اعتراضات شهری و دانشجویی به کار گرفته می‌شوند.

به گفته او ۵۰۰ گردان نیز در زمینه امداد و نجات سازماندهی شده‌اند. او اما در باره ۵۰۰ گردان دیگر توضیحی ارائه نکرد و تنها گفت که ۵۰۰ هزار تن در گردان‌های بسیج سازماندهی شده‌اند.


در همین زمینه: