به گزارش خبرگزاری آسوشیتدپرس مارک لوکوک، معاون دبیر کل سازمان ملل در امور انسانی در گزارشی که به شورای امنیت سازمان ملل ارائه داد اعلام کرد ۱۱ میلیون نفر که معادل بیش از نیمی از جمعیت سوریه است به اقلام انسانی نیاز مبرم دارند، در حالیکه کمکهای سازمان ملل فقط برای نیازهای ۵ میلیون و ۶۰۰ هزار نفر از جمعیت نیازمند سوریه کفایت میکند.
لوکوک در ادامه گزارشاش به شورای امنیت اعلام کرد که کمکهای سازمان ملل در اختیار فقط ۴ میلیون نفر از جمعیت نیازمند سوریه که ۲ میلیون و ۷۰۰ هزار نفر آنها در استانهای شمالی این کشور زندگی میکنند قرار میگیرد.
در دسامبر سال جاری مهلت ارسال کمکهای فرامرزی سازمان ملل به سوریه بر اساس قطعنامه شورای امنیت به پایان میرسد. مارک لوکوک در گزارش خود به این جمعبند دست یافت که هیچ بدیل دیگری جز همین کمکهای فرامرزی سازمان ملل برای تأمین اقلام انسانی در سوریه وجود ندارد.
There is no alternative to the cross-border operation in Syria: a renewal of Security Council resolution 2165 is critical.
Without the operation, there will be more hunger, disease, and people flooding across the borders. https://t.co/BZe54k8QaS— Mark Lowcock (@UNReliefChief) November 14, 2019
سال گذشته با تلاش روسیه و چین که از متحدان دولت بشار اسد به شمار میآیند، قطعنامه شورای امنیت برای ارسال کمکهای فرامرزی به سوریه به تصویب رسید. لوکوک هشدار داد که چنانچه این قطعنامه تجدبد نشود، ارسال اقلام انسانی به یک میلیون نفر از جمعیت نیازمند سوریه بلافاصله متوقف خواهد شد و این امر ممکن است به افزایش گرسنگی و شیوع بیماری بینجامد. معاون دبیر کل سازمان ملل در امور انسانی گفت:
«در این صورت موج تازهای از پناهجویان سوری به سمت کشورهای دیگر به راه میافتد و این امر به بحران پناهجویی در منطقه دامن میزند.»
لوکوک در ادامه گزارش خود از وضعیت شمال سوریه و افزایش بمباران مناطق غیرنظامی در بخشهایی از جنوب و غرب ادلب اظهار نگرانی کرد:
«گزارش شده که در دو روز گذشته بیش از ۱۰۰ بمباران در ادلب و حومه آن اتفاق افتاده است.»
در این میان نیمی از ساکنان ادلب از خانه و کاشانه خود آواره شدهاند و به اردوگاههای آوارگان در نزدیکی مرز با ترکیه پناه بردهاند:
«در این اردوگاهها جا کم است و امکان پذیرش حجم بیشتری از آوارگان وجود ندارد. صدها هزار نفر در حال حاضر در این اردوگاهها زندگی میکنند.»
معاون دبیر کل سازمان ملل در امور انسانی در ادامه گزارشاش به شورای امنیت اعلام کرد که در حمله تحریر الشام به اردوگاهی در کفر تخاریم، در شهرستان حارم عدهای از آوارگان کشته شدند. لوکوک گفت:
«در مجموع مشاهده میکنیم که تحریر الشام زیرساختهای مدنی در مناطقی را که تحت کنترل خود دارد، به ویژه لولهکشی آب و زیرساختهای برق را تخریب میکند و به فروش میرساند.»
لوکوک هشدار داد که تخریب زیرساختهای مدنی کمکرسانی به شمال سوریه را دشوار و چه بسا ناممکن کند.
بیشتر بخوانید: