زلزله ۲. ۶ ریشتری عصر شنبه در آذربایجان شرقی موجب تخریب کامل ۲۰ روستا در این استان شده و ۱۳۰ روستا نیز بین ۷۰ تا ۱۰۰ درصد تخریب شدهاند.
احمدرضا شجیعی، قائم مقام سازمان جمعیت هلال احمر کشور با اعلام این خبر به ایسنا گفت که یکهزار و ۱۰ روستا در این منطقه درگیر زلزله بودند. به گفته وی از عصر روز شنبه تا کنون ۶۰ پسلرزه که ۲۰ مورد آن بیشتر از چهار ریشتر قدرت داشته، منطقه را لرزانده است.
بر اساس گزارشهای رسیده از آذربایجان شرقی، عملیات امداد و نجات در مناطق زلزلهزده ادامه دارد و مسئولان محلی تعداد کشتهشدگان این حادثه را نزدیک به ۳۰۰ تن تخمین زدهاند.
به گزارش خبرگزاری دانشجویان ایران (ایسنا)، مدیرکل پزشکی قانونی استان آذربایجانشرقی روز یکشنبه،۲۲مردادماه ۱۳۹۱ با اعلام اینکه سرکشی اکیپهای امدادی و تخصصی به مناطق زلزله زده همچنان ادامه دارد، گفت: “طبق برآوردها تعداد درگذشتگان تاکنون تا ۳۰۰ تن تخمین زده میشود.”
فرماندار شهرستان اهر نیز در گفتوگو آمار کشتهشدگان زلزله را نزدیک به ۳۰۰ نفر اعلام کرده است.
همزمان، خلیل ساعی مدیرکل ستاد بحران آذربایجان شرقی به خبرگزاری فارس گفت که آمارهای ۲۵۰ تا ۳۰۰ نفری از کشتهشدگان، غیر رسمی است و براساس آمار رسمی ۲۲۷ نفر تا کنون کشته شدهاند.
وی اضافه کرد: “در شهرستان هریس ۱۲۵ نفر کشته و ۲۸۰ نفر مصدوم شدند، شهرستانهای اهر و ورزقان نیز به ترتیب ۴۰ و ۶۵ نفر کشته و ۵۰۰ تا ۶۰۰ نفر مصدوم دارند.”
احمدرضا شجیعی، قائم مقام سازمان جمعیت هلال احمر کشور روز یکشنبه اعلام کرد که مصدومان زلزله عصر روز شنبه آذربایجان شرقی به ۲۶۰۰ تن رسیده است.
مدیر کل پزشکی قانونی استان آذربایجان شرقی میگوید که به علت اختلال در ارتباط تلفنی دسترسی به آخرین آمار اکیپهای پزشکی قانونی دشوار است.
۴۱زمین لرزه و پس لرزه که بزرگترین آنها به قدرت۲. ۶ ریشتر بود، روز، ۲۱ مرداد ماه آذربایجان شرقی واقع در شمال غربی ایران را لرزاند.شهرستانهای اهر و ورزقان کانون اصلی این زمینلرزهها بودند.
روز شنبه ۲۱ مرداد ساعت چهار و پنجاه و سه دقيقه زلزلهای به بزرگی ۶.۲ ريشتر شهرستانهای اهر و ورزقان در آذربايجان شرقی را لرزاند
خليل ساعی، مديرکل مديريت بحران استانداری آذربايجان شرقی نيز به خبرگزاری جمهوری اسلامی (ايرنا) گفت: “سه فروند بالگرد در فرودگاه تبريز آماده هستند تا با دستور ستاد بحران به پرواز درآمده و اقدام به حمل اقلام و آذوقه های مورد نياز به مناطق زلزله زده و انتقال مجروحان به بيمارستان های تبريز کنند.”
اين زلزله در استانهای همجوار آذربايجان شرقی نيز حساس شده است. همچنين بر اساس گزارش مرکز لرزهنگاری ايران از بامداد روز شنبه تا شب گذشته ۵۰ زلزله چندين استان ايران را لرزانده است.
مرضيه وحيد دستجردی، وزير وزير بهداشت درمان و آموزش پزشکی ايران گفته است: “۴۸ دستگاه آمبولانس به مناطق زلزلهزده اهر و ورزقان اعزام شده است.”
به گزارش خبرگزاری دانشجويان ايران (ايسنا)، شدت اين زمينلرزه به حدی بوده که در بيشتر شهرهای استانهای آذربايجان شرقی، غربی، اردبيل، زنجان و حتی گيلان نيز احساس شده است.
محمد قيطانچی، رييس بخش زلزلهشناسی موسسه ژئوفيزيک دانشگاه تهران به ايسنا گفت: “حوالی استان آذربايجان شرقی گسلهای کوچک فراوانی وجود دارد که احتمالا وقوع دو زمين لرزه با بزرگای بالای شش ريشتر بر روی گسلهای مجاور نيز تاثير داشته است و به دليل اينکه شاخهها و گسلهای فرعی متعددی در آن منطقه وجود دارد، انتظار داريم، پس لرزهها تا مدتی ادامه داشته باشد.”
در همین زمینه:
تسلیت!
متاسفانه مقامات اجازه کمکهای انساندوستانه بینالمللی را نمیدهند. حکومت قلدر، باز هم به قیمت دفن عمدی مردم در زیر آوار و گرسنگی و تشنگی دادن به بازماندگان، خود را با رنگ و لعاب بینیازی از بشریت بزک میکند. باز هم جان و مال این مردم فدای حفظ آبروی نظام ولی امر در دشمن شکنیاش میشود.
کاربر مهمان / 12 August 2012