دانشگاه يزد برای سال تحصيلی ۱۳۹۱ به دختران اجازه انتخاب رشتههای مهندسی را نداده است.
به گزارش خبرگاری کار ايران (ايلنا)، در اين دانشگاه، دختران از تحصيل در رشتههای عمران، مهندسی مکانيک و مواد محروم شدهاند.
دانشگاه يزد همچنين ظرفيت پذيرش دانشجوی دختر در رشتههای مهندسی برق، مهندسی شهرسازی، صنايع، کامپيوتر، معماری و نساجی را بين ۲۰ تا ۲۵ درصد کاهش داده است.
اين دانشگاه همچنين در رشتههای علوم انسانی نيز سهم جذب دانشجويان دختر را کاهش داده است بهطوری که سهم دختران در رشتههای اقتصاد، مديريت بازرگانی، مديريت صنعتی، مديريت جهانگردی، کتابداری و اطلاع رسانی، حسابداری، روانشناسی، علوم اجتماعی، علوم سياسی، زبان و ادبيات فارسی و عرب در حدود ۳۰ تا ۴۰ درصد تعيين کرده است.
ايلنا نوشته است: “اين رويه بر اساس سياست وزارت علوم مبنی بر جداسازی جنسيتی در دانشگاهها به اجرا در آمده و دانشگاه يزد در اين امر پيشتاز بوده است.”
ايجاد رشتههای تک جنسيتی، راهاندازی کلاسهای تک جنسيتی و تأسيس دانشگاههای تکجنسيتی از جمله بحثبرانگيزترين برنامههای وزارت علوم، تحقيقات و فنآوری ايران است
ايجاد رشتههای تک جنسيتی، راهاندازی کلاسهای تک جنسيتی و تأسيس دانشگاههای تکجنسيتی از جمله بحثبرانگيزترين برنامههای وزارت علوم، تحقيقات و فنآوری ايران است.
کامران دانشجو، وزير علوم ایران، تحصيل همزمان دختران و پسران در دانشگاه را “الگوی غربی” میداند که “مورد پسند مردم، خانوادهها و دانشجويان نيست.”
افزون بر جداسازی جنسيتی در شماری از رشتهها و کلاسها، وزارت علوم طرح توسعه دانشگاههای تکجنسيتی را نيز دنبال میکند.
غلامعلی نادری، مديرکل دفتر آموزشهای آزاد وزارت علوم ايران مرداد سال گذشته خورشیدی گفت: “مجوز قطعی برای سه دانشگاه غيرانتفاعی تکجنسيتی در قم (مؤسسه تکجنسيتی پسرانه با عنوان طلوع مهر)، استان البرز (مؤسسه تکجنسيتی دخترانه با عنوان رسام) و شهر مشهد (مؤسسه تکجنسيتی دخترانه با عنوان فردوسی مشهد) صادر شده است.”
پيش از اين نيز محمدحسن شجاعی، مشاور وزير علوم گفته بود: “دانشگاههای تکجنسيتی از رشد علمی بيشتری برخوردارند و آرامش روانی دختران و پسران دانشجو در اين دانشگاهها بهتر فراهم میشود.”
به گفته وی آيتالله ناصر مکارم شيرازی و آيتالله لطفالله صافی گلپايگانی دو تن از مراجع تقليد از راهاندازی دانشگاههای تکجنسيتی استقبال کردهاند.
غلامرضا خواجه سروی، معاون وزارت علوم ايران نيز تيرماه سال گذشته گفت جمعبندی سفرهای استانی نشان میدهد که در همه استانهای ايران، خانوادهها خواهان ايجاد دانشگاههای تکجنسيتی هستند.
به گفته وی “اينکه وزارت علوم به ايجاد دانشگاههای تکجنسيتی مجوز میدهد و موافق توسعه آن است، موردی است که خود خانوادهها و مردم میپسندند و وزارت علوم نيز بايد به خواسته مردم پاسخ دهد.”
کامران دانشجو از گسترش دانشگاههای تکجنسيتی در همه استانها دفاع میکند.
به گفته وزير علوم “اگر از دانشگاه تکجنسيتی بيشتر استقبال شد در آن صورت تعدادی از دانشگاهها تبديل به دانشگاه تکجنسيتی میشود.”