مدير مرکز موسيقی بتهوون از انتشار مجموعه دوم ضربیخوانیهای مرتضی احمدی بازيگر، گوينده و خواننده ايرانی با عنوان “صدای طهرون” در آيندهای نزديک خبر داد.
بابک چمنآرا، مدير مرکز موسيقی بتهوون امروز جمعه ۱۳ مردادماه در گفتوگو با خبرگزاری دانشجويان ايران (ايسنا)، گفت: “مجموعه دوم ضربیخوانیهای مرتضی احمدی، بازيگر سينما و تلويزيون، گوينده و خواننده ايرانی با عنوان «صدای طهرون» بهزودی منتشر خواهد شد.”
به گفته بابک چمنآرا در سال ۱۳٨٨ مجموعه ضربیخوانیهای مرتضی احمدی با هدف جمعآوری مجموعهای غنی با ١٠٦ قطعه موسيقی توسط اين مرکز ضبط شد اما در سال ۱۳٨٩ تنها ١٢ قطعه از اين مجموعه در آلبوم “صدای طهرون” موفق به دريافت مجوز انتشار از وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی شد.
چمنآرا گفت:” اکنون موفق شديم برای ١٣ قطعه ديگر نيز مجوز گرفته و آنها را در يک مجموعه جداگانه به مخاطبان ارائه کنيم.”
بابک چمنآرا، مدير مرکز موسيقی بتهوون: تلاش میکنيم که اين آلبوم همزمان با سالروز تولد مرتضی احمدی منتشر شود
وی پيرامون عنوان مجموعه دوم “صدای طهرون” با اشاره به انتخاب عنوان جداگانهای برای هر کدام از اين مجموعهها افزود: “آلبوم اول «صدای طهرون- توپخانه» و آلبوم دوم «صدای طهرون – شمس العماره» نام خواهد گرفت.”
مدير مرکز موسيقی بتهوون با ابراز اميدواری از اينکه در سال آينده قطعات ديگر اين مجموعه از وزارت ارشاد مجوز نشر دريافت کنند، ادامه داد: در صدد هستيم تا مراسم رونمايی اين اثر اوايل پاييز در کاخ گلستان برگزار شود اما بهطور قطع جزئيات اين مراسم بهزودی اعلام خواهد شد.”
چمنآرا با اشاره به اينکه “اين اثر هماکنون نيز آماده انتشار است”، افزود: “تلاش میکنيم که اين آلبوم همزمان با سالروز تولد مرتضی احمدی منتشر شود.”
نهم آبانماه ۱۳۸۹ با همکاری مرکز موسيقی بتهوون و بنياد فرهنگی هنری رودکی سالروز تولد ٨٦ سالگی مرتضی احمدی با رونمايی آلبوم موسيقی “صدای طهرون” در تالار وحدت تهران با حضور هنرمندان برگزار شد.
دو روز پيش از آن، بابک چمنآرا درباره آلبوم “صدای طهرون” به راديو زمانه گفته بود :”ما از حدود دو سال پيش شروع به ضبط مجموعه آثار مرتضی احمدی کرديم که شامل ضربیخوانیها و ترانههای قديمی تهران میشود. اين کار صرفأ به نيت آرشيو شدن اين آثار صورت گرفته است. به نيت اينکه اينها يک جايی ثبت شوند و باقی بمانند.”
از آلبوم نخست اين مجموعه علیرغم ممانعتهای وزارت ارشاد که موجب گلايههای مرتضی احمدی نيز شده بود استقبال شايانی شده بود.
مرتضی احمدی زاده سال ۱۳۰۳ در جنوب تهران از خانوادهای با اصـالت تفرشی است. وی برای نخستين بار در روزهای نخست پاييز ۱۳۲۲ در تئاتر فرهنگ، به سبک بيات تهران در پيشپردهخوانی آواز خواند و پس از آن، بازيگر تئاتر هم شد.
وی همچنين برای نخستين بار در ۱۳۲۲ ترانه “گلپریجون” را اجرا کرد و به خاطر آن برای کار در راديو تهران دعوت شد.
مرتضی احـمدی بيش از ۴۰۰ ترانه ضربی و ۱۵۰ ترانه فکاهی خوانده است، اين ترانهها از نوشتههای نصيریفر، نويسنده کتابی به نام مردان موسيقی سنتی و نوين ايران است که بيشتر کارهای موزيکال مرتضی احـمدی از آن کتاب گرفته شده است.