نشان شواليه هنر و ادب فرانسه به ليلا حاتمی، بازيگر سينمای ايران اهدا شد.
تارنمای سفارت فرانسه در ايران نوشت، روز پنجشنبه ٢٩ تيرماه ۱۳۹۱نشان هنر و ادب فرانسه “درجه شواليه” از سوی سفير فرانسه از طرف وزير فرهنگ و ارتباطات اين کشور به ليلا حاتمی، بانوی هنرمند اعطا شد.
اين نشان از سال ۱۹۵۷ بهخاطر خلاقيت هنری يا ادبی و يا بهخاطر مشارکت در بازنمايی هنر و ادب در فرانسه و در جهان به هنرمندان اهدا میشود و محدود به شهروندان فرانسوی نيست.
تعدادی از هنرمندان، پژوهشگران و فعالان ايرانی از جمله شهرام ناظری (خواننده سبک سنتی)، رضا دقتی (عکاس ايرانی)، شيرين عبادی (حقوقدان ايرانی برنده جايزه صلح نوبل)، عباس کيارستمی (کارگردان سينمای ايران)، پری صابری (کارگردان ايرانی تئاتر)، جلال ستاری (اسطورهشناس ايرانی)، محمدعلی سپانلو (شاعر، نويسنده و منتقد ادبی) و ايران تيمورتاش (دختر وزير دربار رضاشاه پهلوی) از جمله افرادی هستند که نشان های لژيون دونور را دريافت کردهاند.
ليلا حاتمی يش از اين، گوی بلورين بهترين بازيگر زن جشنواره بينالمللی کارلووی ورای را بهخاطر بازی در فيلم “پله آخر” و خرس نقرهای بهترين بازيگر جشنواره برلين را برای بازی در فيلم برنده اسکار “جدايی نادر از سيمين” از آن خود کرده بود
ليلا حاتمی يش از اين، گوی بلورين بهترين بازيگر زن جشنواره بينالمللی کارلووی ورای را بهخاطر بازی در فيلم “پله آخر” از آن خود کرده بود.
اين بازيگر سينمای ايران، برای بازی در فيلم برنده اسکار “جدايی نادر از سيمين” برای بازی در نقش سيمين همراه با بازيگران ديگر اين فيلم به جايزه بهترين بازيگر جشنواره سينمايی برلين دست يافت.
وی برای نخستين بار در يک حضور بينالمللی، جايزه بهترين بازيگر زن را برای بازی در فيلم “ايستگاه متروک” به کارگردانی علی رئيسيان در جشنواره فيلم مونترال کانادا بهدست آورد.
ليلا حاتمی بازيگری را با حضور در دو فيلم سينمايی “کمال الملک” و “دلشدگان” از ساخته های پدرش علی حاتمی تجربه کرد.
وی در سال ۱۳۷۵ نخستين حضور حرفهای خود را در فيلم “ليلا” ساخته داريوش مهرجويی تجربه کرد.
ليلا حاتمی در اين فيلم با علی مصفا بازيگر ايرانی همبازی بود که اين آشنايی پس از مدتی به ازدواج منجر شد.
از فيلمهای برجسته ليلا حاتمی در سالهای گذشته میتوان به “آب و آتش”، “شيدا”، “مربای شيرين”، “ارتفاع پست”، “سيمای زنی در دور دست” و “بیپولی” اشاره کرد.
ليلا حاتمی فرزند علی حاتمی کارگردان برجسته سينمای ايرانی و زری خوشکام هنرپيشه سينمای ايران، زاده نهم مهر ۱۳۵۱ در تهران است.
و ایشان همچنان نماد عقب ماندگی زنان ایران را به سر می بندد تا ثابت کند به کسانی که برای خاتمی فرش قرمز پهن کرده بودند تا خاتمی را دوباره بر سر ملت ایران نازل کنند نمی شود امیدی داشت.
کاربر مهمان / 03 August 2012
چقدر جایزه میدن به این بنده خدا. آدم شک میکنه انگاری یه دستایی تو کاره که یه نفر رو اینطوری معروف کنن.
بابا ما هم کارهاشو دیدیم اونطوری نیست که هر چی جایزه اینطرف و اونطرف باقی مونده برا این بذارن.
جل الخالق!
این روزها آدم به همه چی شک میکنه.
کاربر مهمان / 04 August 2012
“نماد عقب ماندگی زنان ایران را به سر می بندد تا ث…..”
وقتی این حرف درست است که طرف اختیاری آنرا به سر کند. نه با هزار زبان بنماید که این از من نیست.
“چقدر جایزه میدن به این…..”
خنده دار است دو کاربر مهمانی که نظریده اند، بازیگر ناشی حسادت و حقارتند با سناریویی سنتی-دینی!
اورینب / 04 August 2012